ΓΔ: 2374.48 0.08% Τζίρος: 326.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φώτο: ΑΠΕ

Κ. Μητσοτάκης: Τέλος Σεπτεμβρίου οι αυξήσεις στις συντάξεις χηρείας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ύστερα από την επίσκεψη του στο υπουργείο Εργασίας επιβεβαίωσε πως οι δικαιούχοι θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις χηρείας στο τέλος του Σεπτεμβρίου.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου θα δουν οι δικαιούχοι των συντάξεων χηρείας την αύξηση των ποσοστών αναπλήρωσης, επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο υπουργείο Εργασίας.

Το ποσοστό θα ανέλθει στο 70%, έναντι 50% που ισχύει σήμερα για 65.850 δικαιούχους.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι δεν ήταν εύκολο έργο, κατηγορώντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι κληροδότησε στην Νέα Δημοκρατία ένα «παντελώς απροετοίμαστο» σύστημα.

Ο πρωθυπουργός στάθηκε επίσης στην προσπάθεια καταπολέμησης της ανασφάλιστης και αδήλωτης εργασίας.

Έκανε αναφορά στην μείωση των εισφορών και του κόστους υπερωριακής εργασίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φρίντριχ Μερτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Η Ανατολική Γερμανία μπορεί να γίνει πρότυπο ανάπτυξης

Ο καγκελάριος, Φρίντριχ Μερτς, χαρακτήρισε την ανατολική Γερμανία πρότυπο οικονομικού μετασχηματισμού και κάλεσε πολίτες και φορείς να συνεισφέρουν αισιόδοξα στις μεταρρυθμίσεις, διαβεβαιώνοντας πως δεν θα υπάρξουν αιφνιδιασμοί.
Πάυλος Μαρινάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Ο Τσίπρας φορολόγησε τους συνταξιούχους, καταρρίπτοντας μύθους

Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας διέλυσε τον μύθο πως η Αριστερά στηρίζει μόνο τους αδύναμους, καθώς, σύμφωνα με τον Γιούνκερ, προτίμησε να φορολογήσει συνταξιούχους και όχι εφοπλιστές στη διαπραγμάτευση του 2015.