ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:24:53
Kibotos-tou-kosmou
Φωτο: ΑΠΕ

H Οικονομική Αστυνομία ερευνά τις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου»

Στο πλαίσιο της έρευνας πραγματοποιείται από το πρωί έλεγχος από την Ασφάλεια Καλαμάτας στην δομή της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, ενώ χτες έγινε παρόμοια έρευνα στην δομή της Χίου.

Σε όλες τις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» και σε 15 άτομα που διοικούσαν την οργάνωση εστιάζεται η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Οικονομική Αστυνομία.

Στο πλαίσιο της έρευνας πραγματοποιείται από το πρωί έλεγχος από την Ασφάλεια Καλαμάτας στην δομή της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, ενώ χτες έγινε παρόμοια έρευνα στην δομή της Χίου.

Όπως ανέφερε στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι έρευνες στις περιφερειακές δομές της ΜΚΟ πραγματοποιούνται από τις τοπικές υπηρεσίες Ασφάλειας, μετά από παραγγελία της Οικονομικής Αστυνομίας, η οποία περνάει από «ψιλό κόσκινο» όλα τα οικονομικά, προκειμένου να συγκεντρωθούν τυχόν τιμολόγια και παραστατικά, που θα βοηθήσουν να πέσει άπλετο φως στην οικονομική δραστηριότητα της «Κιβωτού», σε βάθος τουλάχιστον πενταετίας.

Βέβαια όλες οι κινήσεις πραγματοποιούνταν και ελέγχονταν από το λογιστήριο της οργάνωσης στον Κολωνό, όπου επικεντρώνεται η έρευνα από την Οικονομική Αστυνομία, που έκανε «έφοδο» την περασμένη Τρίτη.

Τα στελέχη της υπηρεσίας παρέλαβαν, σε άψογη συνεργασία με τον λογιστή της οργάνωσης, όπως λένε, όλα τα βιβλία και στοιχεία που υπήρχαν, προκειμένου να μελετηθεί και διευκρινιστεί κάθε λεπτομέρεια της οικονομικής διαχείρισης και πού πήγαιναν τα χρήματα, τα οποία προέρχονταν κυρίως από δωρεές.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομική πηγή, όπως προκύπτει από την μέχρι στιγμής μελέτη των στοιχείων, στα ταμεία της «Κιβωτού του Κόσμου», από το 2014 μέχρι σήμερα, έμπαιναν περίπου πέντε με έξι εκατομμύρια ευρώ το χρόνο από δωρεές. Η πορεία των χρημάτων αυτών θα ελεγχθεί, ενώ ταυτόχρονα θα ελεγχθούν και δωρεές ακινήτων.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί, με όσο γίνεται ταχύτερο ρυθμό, έρευνα στα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία των 15 στελεχών της οργάνωσης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν δικαιολογούνται από τις αμοιβές που λάμβαναν, ή αν υπάρχουν στοιχεία για οικειοποίηση χρημάτων από τις δωρεές, που έμπαιναν στα ταμεία για τη φροντίδα των παιδιών.

Τα πρόσωπα αυτά είναι ο πατήρ Αντώνιος, η πρεσβυτέρα και η μητέρα του, που φέρονται ως μέτοχοι στη μη κερδοσκοπική εταιρεία, επτά μέλη του πρώην ΔΣ και πέντε διευθυντικά στελέχη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 77χρονου Γερμανού στη Θεσσαλονίκη για παραβίαση περιορισμού

Στη Νέα Μηχανιώνα συνελήφθη 77χρονος Γερμανός γιατί παραβίασε τον κατ' οίκον περιορισμό που του είχε επιβληθεί, εντοπιζόμενος εκτός σπιτιού του από την αστυνομία, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Πυροβολισμοί σε 28χρονο Τούρκο λόγω οικονομικών διαφορών

28χρονος Τούρκος τραυματίστηκε από πυροβολισμό έπειτα από διαπληκτισμό με ομάδα ατόμων στην Παναγία Φανερωμένη Θεσσαλονίκης. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύμα στον μηρό και η υγεία του δεν διατρέχει κίνδυνο.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βανδαλισμός στην προτομή του αρχιφύλακα Λυγγερίδη στη Θεσσαλονίκη

Άγνωστοι βανδάλισαν με μαύρη μπογιά την προτομή του αρχιφύλακα Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη. Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης καταδίκασε το γεγονός και διαβεβαίωσε πως η προτομή θα αποκατασταθεί άμεσα.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Δύο συλλήψεις για όπλα και άσκοπους πυροβολισμούς

Συνελήφθησαν χθες στο Ηράκλειο 81χρονος και 36χρονος, όταν μετά από άσκοπους πυροβολισμούς σε κοινωνική εκδήλωση, η αστυνομία βρήκε στα σπίτια τους όπλα, φυσίγγια, γεμιστήρες, μαχαίρι και ασύρματο.
περιπολικό άμεσης δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αστυνομική επιχείρηση σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση έγινε σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στη Θεσσαλονίκη, μετά από πληροφορίες για αντιεξουσιαστές. Πάνω από 15 άτομα προσήχθησαν για εξακρίβωση στοιχείων, σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ.