ΓΔ: 2550.61 0.42% Τζίρος: 104.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:50:34
Λογότυπο ΔΥΠΑ

Μέχρι 25/11 οι αιτήσεις για την επιχορήγηση νεανικής επιχειρηματικότητας

Ο στόχος της 12μηνης δράσης είναι η προώθηση στην αυτοαπασχόληση 1.000 νέων ανέργων, ενώ το ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται μέχρι το επίπεδο των 14.800 ευρώ σε τρεις δόσεις.

Την Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2022, στις 15:00, λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης για τον Β΄ κύκλο του προγράμματος νεανικής επιχειρηματικότητας, με έμφαση στις γυναίκες. Ο στόχος της 12μηνης δράσης είναι η προώθηση στην αυτοαπασχόληση 1.000 νέων ανέργων, μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων.

Το ποσό ενίσχυσης των νέων επιχειρήσεων ανέρχεται σε 14.800 ευρώ και θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις ως εξής:

  • 1η δόση 4.000 ευρώ, μετά την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ
  • 2η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του α' εξαμήνου από την έναρξη της επιχείρησης
  • 3η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του β' εξαμήνου από την έναρξη της επιχείρησης

Δικαιούχοι της δράσης είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι, 18-29 ετών, που θα υποβάλουν αίτηση χρηματοδότησης, στην οποία περιλαμβάνεται πρόταση επιχειρηματικού σχεδίου.

Η αίτηση χρηματοδότησης (επενδυτική πρόταση) υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στη διεύθυνση https://www.ependyseis.gr.

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 43.400.000 ευρώ, συγχρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο/Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020».

Η διαδικασία, η μεθοδολογία και τα κριτήρια αξιολόγησης των αιτήσεων, περιγράφονται αναλυτικά στη Δημόσια Πρόσκληση. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο της ΔΥΠΑ (www.dypa.gov.gr).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο ΔΥΠΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΥΠΑ: 78.537 ωφελούμενοι σε εργασία σε Αττική, Πειραιά και Νησιά

Πάνω από 78.000 άτομα ωφελήθηκαν από προγράμματα απασχόλησης και κατάρτισης της ΔΥΠΑ σε Αττική, Πειραιά και Νήσους, ενώ οι συμμετέχοντες στις δράσεις κατάρτισης έφτασαν τους 220.000, σύμφωνα με στοιχεία της ΔΥΠΑ.
Παιδικός σταθμός εσωτερικό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΥΠΑ: Οριστικοί πίνακες για 28 βρεφονηπιακούς σταθμούς αναρτήθηκαν

Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες επιλογής για τα παιδιά που θα φιλοξενηθούν δωρεάν το 2026-2027 στους 28 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της ΔΥΠΑ. Οι πίνακες, αναλυτικά για κάθε σταθμό, δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ.
Λογότυπο ΔΥΠΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΥΠΑ: 39.783 ωφελούμενοι από προγράμματα απασχόλησης στη Θεσσαλία

Πάνω από 39.700 πολίτες στη Θεσσαλία ωφελήθηκαν από προγράμματα απασχόλησης της ΔΥΠΑ, ενώ 82.900 συμμετείχαν σε δράσεις κατάρτισης την περίοδο 2019-2026. Η διοικήτρια της ΔΥΠΑ τόνισε τη σημασία στοχευμένων ενεργητικών πολιτικών.
Λογότυπο ΔΥΠΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΥΠΑ: Ενημερωμένα προγράμματα κατάρτισης σε ΚΔΒΜ και Σχολές ΑμεΑ

Νέες ειδικότητες και ανανεωμένα προγράμματα κατάρτισης ξεκινούν στη ΔΥΠΑ και τα ΚΕΚ, προσαρμοσμένα στις ανάγκες της αγοράς. Εκσυγχρονίστηκαν οι οδηγοί σπουδών και προστέθηκε το αντικείμενο «Ανθοδετική» στις Σχολές ΑμεΑ.