ΓΔ: 2276.28 2.16% Τζίρος: 406.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
astynomia-elegxos
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Σε 21.561 παραβάσεις ανήλθαν οι τροχονομικές παραβάσεις που βεβαιώθηκαν

Το 66% των παραβάσεων αφορούσαν σε υπερβολική ταχύτητα, μη χρήση προστατευτικού κράνους, μη χρήση ζώνης ασφαλείας, στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης και παράνομη στάθμευση.

Σε 99.743 τροχονομικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν, από τις 6 έως 12 Νοεμβρίου 2022, σε όλη την Ελλάδα, βεβαιώθηκαν συνολικά 21.561 παραβάσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Το 66% των παραβάσεων αφορούσαν σε υπερβολική ταχύτητα, μη χρήση προστατευτικού κράνους, μη χρήση ζώνης ασφαλείας, στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης και παράνομη στάθμευση.

Αναλυτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ανά περιφέρεια είναι 3.506 στην Αττική, 2.981 στη Θεσσαλονίκη, 2.684 στη Θεσσαλία, 1.843 στην Κεντρική Μακεδονία, 2.381 στη Δυτική Ελλάδα, 1.746 στην Κρήτη, 1.363 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 1.400 στην Ήπειρο, 1.067 στην Πελοπόννησο, 965 στη Στερεά Ελλάδα, 489 στα Ιόνια Νησιά, 454 στη Δυτική Μακεδονία, 303 στο Βόρειο Αιγαίο και 379 στο Νότιο Αιγαίο.

Ειδικότερα, οι παραβάσεις, που βεβαιώθηκαν αφορούν: 6.732 για παράνομη στάθμευση, 4.520 για υπερβολική ταχύτητα, 1.350 για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης, 979 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 727 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 539 για Κ.Τ.Ε.Ο., 392 για οδήγηση σε κατάσταση μέθης, 348 ανασφάλιστα οχήματα, 309 για χρήση κινητού τηλεφώνου, 248 για παραβίαση σηματοδότη, 148 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 137 για αντικανονικούς ελιγμούς, 122 για αντικανονικό προσπέρασμα, 118 για φθαρμένα ελαστικά, 96 μη τήρηση απόστασης ασφαλείας, 56 για αντίθετη κίνηση σε μονόδρομο, 44 για αντικανονική χρήση φώτων, 43 για απόσπαση προσοχής οδηγού, 31 για έλλειψη ζώνης ασφαλείας, 28 για υπέρβαρο φορτίο, 14 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων, 6 για παραβίαση προτεραιότητας και 4.574 λοιπές παραβάσεις.

Επιπλέον, στοχευμένες δράσεις και εξειδικευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, πραγματοποιήθηκαν σε καθημερινή βάση καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας 7 έως 13 Νοεμβρίου 2022, στην περιοχή της παραλιακής Ε.Ο. Αθηνών-Σουνίου, με σκοπό την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν σε τροχαία ατυχήματα, διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών.

Συνολικά διενεργήθηκαν 360 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 175 παραβάσεις, για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Πιο αναλυτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν: 28 για υπερβολική ταχύτητα, 18 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 9 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, 4 για μη χρήση κράνους,4 για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος,2 για χρήση κινητών τηλεφώνων, 1 για θόρυβο, 1 για επίδειξη ικανοτήτων, 1 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και 107 για λοιπές παραβάσεις.

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 10 ζεύγη πινακίδων, 24 άδειες κυκλοφορίας οχημάτων, καθώς και 20 άδειες ικανότητας οδήγησης, ενώ μεταφέρθηκαν και 6 οχήματα.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η ΕΛΑΣ αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα οδικής ασφάλειας και σε αυτό το πλαίσιο οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, με σκοπό τη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων και ατυχημάτων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Σύλληψη 45χρονου για κλοπές σε οικίες και απόπειρα διάρρηξης

Συνελήφθη 45χρονος στο Ηράκλειο για κλοπή, ενώ κατηγορείται και για δύο ακόμη διαρρήξεις σε σπίτια τον Δεκέμβριο, απ’ όπου αφαίρεσε χρήματα και κοσμήματα. Η προανάκριση συνεχίζεται από τη Δίωξη Εγκλημάτων Ηρακλείου.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κίσσαμος: Σύλληψη 51χρονου για διασπορά ψευδών ειδήσεων για δήθεν εξαφάνιση

Συνελήφθη 51χρονος στον Δήμο Κισσάμου για διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω διαδικτύου σχετικά με εξαφανισμένο άτομο, προκαλώντας αναστάτωση. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται.
Κατολίσθηση σε χωριό Γουινέας
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα Ζηλανδία: Αγνοούμενοι μετά από κατολισθήσεις

Σφοδρή κατολίσθηση έπληξε κατασκήνωση στη βόρεια Νέα Ζηλανδία, με αγνοούμενους, ανάμεσά τους παιδιά. Η λάσπη έθαψε μέρος του χώρου κάτω από το όρος Μανγκανόι. Μάρτυρες δήλωσαν ότι άκουσαν φωνές στα συντρίμμια.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αττική: Έντονη βροχή και διακοπή κυκλοφορίας στην Ήμερου Πεύκου στα Σπάτα

Λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης στην Αττική, η Αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία στην οδό Ήμερου Πεύκου, στα Σπάτα. Στην ιστοσελίδα της ΕΛΑΣ υπάρχουν αναλυτικά όλες οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις σε 24 ώρες για σοβαρές τροχονομικές παραβάσεις

Τρεις συλλήψεις το τελευταίο 24ωρο για σοβαρές τροχονομικές παραβάσεις. Ένας 60χρονος για οδήγηση υπό μέθη και τροχαίο στην εθνική Θεσ/νίκης–Βέροιας, ένας οδηγός με αφαιρεμένες πινακίδες και ένας 33χρονος που εξύβρισε αστυνομικούς και τράπηκε σε φυγή.
Σιδηροδρομικό δυστύχημα Ισπανία
ΔΙΕΘΝΗ

Εκτροχιασμός τρένου στη Βαρκελώνη: 1 νεκρός και πολλοί τραυματίες

Αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε κοντά στη Βαρκελώνη, προκαλώντας τον θάνατο του μηχανοδηγού και τον τραυματισμό τουλάχιστον 15 επιβατών, τέσσερις εκ των οποίων σοβαρά. Το δυστύχημα οφείλεται σε κατάρρευση τοιχίου στη γραμμή.