ΓΔ: 2271.72 0.25% Τζίρος: 274.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Χειροπέδες σε χέρια άνδρα
Σύλληψη και χειροπέδες σε σπείρα.

Εξαρθρώθηκε συμμορία που καλλιεργούσε και διακινούσε κάνναβη στην Ηλεία

Σημειώνεται ότι, λόγω του μεγάλου όγκου των ποσοτήτων δενδρυλλίων και κάνναβης που κατασχέθηκαν και της δυσχέρειας πρόσβασης στο χώρο της φυτείας, για τη μεταφορά αυτών συνέδραμε ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, σε περιοχή της Ηλείας, καθώς επίσης και στην διακίνηση της. Για την υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά έντεκα μέλη της οργάνωσης. Συγκεκριμένα, την περασμένη Δευτέρα (24/10), στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, συνελήφθησαν έξι 6 μέλη της, κατά τη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε περιοχές της Ηλείας, Φθιώτιδας και Αττικής, ενώ στις 26/10 συνελήφθησαν ακόμη πέντε μέλη της. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για εγκληματική οργάνωση καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και ναρκωτικά, ενώ το προσδοκώμενο περιουσιακό όφελος από την εγκληματική δραστηριότητα της οργάνωσης, υπολογίζεται άνω των 4.000.000 ευρώ.

Όπως τόνισε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχος Δημήτρης Δάβαλος, στη σχετική ενημέρωση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης αποτελεί ένα ακόμα καίριο πλήγμα της ΕΛΑΣ στα οργανωμένα κυκλώματα που καλλιεργούν και διακινούν ναρκωτικά. Παράλληλα τόνισε ότι η υπόθεση χαρακτηρίσθηκε από ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας τόσο σε προανακριτικό όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο, καθώς πέραν της ιεραρχικής και επαγγελματικής δομής της οργάνωσης, είχαν επιλέξει ως χώρο καλλιέργειας δύσβατη, ορεινή και δασική περιοχή της Ηλείας, που έκανε το έργο της ΕΛΑΣ δυσχερέστατο.

Αναφορικά με την μεθοδολογία δράσης τους τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης επέλεγαν τοποθεσία σε δύσβατη, ορεινή, δασική περιοχή και εγκαθιστούσαν τη φυτεία με τρόπο ώστε να καθίσταται δυσχερής ο εντοπισμός της, ενώ είχαν διαμορφώσει κατάλληλο χώρο, που χρησιμοποιούσαν ως στεγνωτήριο - ξηραντήριο των φυτών. Παράλληλα χρησιμοποιούσαν σπίτι σε περιοχή της Αττικής, ως χώρο αποθήκευσης της κάνναβης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή της στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Επιπρόσθετα, χρησιμοποιούσαν ενοικιαζόμενα οχήματα για τη μεταφορά του προσωπικού και των υλικών της καλλιέργειας, προκειμένου να αποφύγουν την ταυτοποίηση τους, ενώ είχαν αναπτύξει και συνεργασία με κάτοικο της περιοχής, για την επιτήρηση της καλλιέργειας και την ενημέρωση της οργάνωσης σε περίπτωση προσέγγισης των Αρχών.

Στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν, στο χώρο της καλλιέργειας αλλά και σε οικίες, σε περιοχές της Ηλείας, Φθιώτιδας και Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 941 κιλά και 322 γραμμάρια κάνναβης, 670 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους 40 εκατοστών έως 2,5 μέτρων, καραμπίνα, 2 αυτοκίνητα, 3.400 ευρώ, 15.400 Λεκ Αλβανίας, 110 ρούβλια Ρωσίας, 100 δολάρια Η.Π.Α., 21 λίρες Αγγλίας, 40 κούνα Κροατίας, 500 κορώνα Σουηδίας, 21 κινητά τηλέφωνα, υλικά και εξοπλισμός ανάπτυξης της καλλιέργειας και υδροδότησής της (λάστιχα και σωλήνες ποτίσματος, καζμάς χωρίς λαβή, κλαδευτήρια, μεταλλικό φτυάρι, μεταλλικά πριόνια κ.ά.), υλικά και εξοπλισμός διαβίωσης και πλήθος ανοιχτών συσκευασιών τσαντών αποθήκευσης συμπίεσης και δύο τσάντες αποθήκευσης συμπίεσης.

Σημειώνεται ότι, λόγω του μεγάλου όγκου των ποσοτήτων δενδρυλλίων και κάνναβης που κατασχέθηκαν και της δυσχέρειας πρόσβασης στο χώρο της φυτείας, για τη μεταφορά αυτών συνέδραμε ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Παράλληλα, στους χώρους των φυτειών κλήθηκε συνεργείο του Γραφείου Εγκληματολογικών Ηλείας για εξερεύνηση. Οι αρχικά συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή, ενώ και οι υπόλοιποι συλληφθέντες δυνάμει των σχετικών ενταλμάτων οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυροβολισμοί στο Μικρολίμανο: Τραυματισμός 42χρονου καταζητούμενου

Ένταση σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Μικρολίμανο, όταν αστυνομικοί ήρθαν αντιμέτωποι με ένοπλο 42χρονο αλβανικής υπηκοότητας κατά τη διάρκεια ελέγχου, καθώς κινήθηκε ύποπτα έξω από κατάστημα.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σαντορίνη: Έλεγχοι σε 17 σπίτια και κατάσχεση 4,7 κιλών κάνναβης

Δύο άτομα συνελήφθησαν στη Σαντορίνη έπειτα από ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε 17 οικίες, με κατάσχεση 4,7 κιλών κάνναβης και 18.150 ευρώ. Οι συλλήψεις έγιναν χθες το πρωί και οι δράσεις θα συνεχιστούν και σε άλλα νησιά.
Αστυνομικά οχήματα ΕΛΑΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυροβολισμοί στο Μικρολίμανο: Τραυματίας ένοπλος σε επιχείρηση της ΔΑΟΕ

Αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Μικρολίμανο μετά από αστυνομικό έλεγχο. Ύποπτος έστρεψε όπλο κατά αστυνομικών, τραυματίστηκε από πυρά. Βρέθηκαν τρία όπλα και έξι χειροβομβίδες. Επέμβαση του ΤΕΕΜ.
Κτίριο φυλακών Κορυδαλλού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιχείρηση Δ.Α.Ο.Ε. στις φυλακές Κορυδαλλού: Βρέθηκαν κινητά σε κελιά

Αστυνομική επιχείρηση στις φυλακές Κορυδαλλού οδήγησε σε έρευνες σε 7 κελιά και 18 κρατούμενους, με κατάσχεση τριών κινητών και σχηματισμό δικογραφιών σε τρεις κρατούμενους για παραβίαση της νομοθεσίας περί κινητών τηλεφώνων.
Αστυνομική ταινία νύχτας
ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 25 νεκροί στην Ονδούρα από επιθέσεις εγκληματικών οργανώσεων

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επιθέσεις από εγκληματικές οργανώσεις στην Ονδούρα, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, την ώρα που το κοινοβούλιο υιοθετεί μέτρα για την εγκληματικότητα. Μεταξύ των νεκρών, 19 εργάτες γης στο Ριγόρες.
τηλεκπαίδευση σε υπολογιστή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη πέντε ατόμων για τηλεφωνικές απάτες με «λογιστή» σε Κιλκίς και Πέλλα

Πέντε συλλήψεις έγιναν σε Κιλκίς και Πέλλα για τηλεφωνικές απάτες με τη μέθοδο του «λογιστή». Οι δράστες αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν ηλικιωμένους αποσπώντας χρήματα και κοσμήματα, ενώ τα κλοπιμαία επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες.