ΓΔ: 2636.54 -1.24% Τζίρος: 502.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Παράδοση πετρελαίου θέρμανσης
Γέμισμα δεξαμενής με πετρέλαιο θέρμανσης από ειδικό συνεργείο.

Αυξημένες κατά 30% οι παραγγελίες για πετρέλαιο θέρμανσης στη Β. Ελλάδα

Άνοδο πάνω από 21% έχουν σημειώσει οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης σε σχέση με την περυσινή χρονιά καθώς από τα 1,18 ευρώ το λίτρο, η φετινή τιμή έχει ξεκινήσει από το 1,43 ευρώ σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδιάς Πρατηριούχων.

Αυξημένες σε ποσοστό άνω του 30% καταγράφονται από τους καταναλωτές στη βόρεια Ελλάδα οι παραγγελίες για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, που άρχισε από σήμερα να διατίθεται στην αγορά, παρά την άνοδο των τιμών που έχει καταγραφεί.

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), Θέμης Κιουρτζής, επικεφαλής του Σωματείου Πρατηριούχων Καυσίμων «Άγιος Χριστόφορος». Σύμφωνα, μάλιστα, με τον κ. Κιουρτζή, οι παραγγελίες είναι αυξημένες σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, παρά το γεγονός ότι η τιμή του είναι υψηλότερη κατά 21,18% σε σχέση με το 2021.

«Οι παραγγελίες στη βόρεια Ελλάδα για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης είναι πάρα πολλές και οι καταναλωτές κλείνουν τα ραντεβού τους εδώ και 20 ημέρες τουλάχιστον», ανέφερε ο κ. Κιουρτζής, εκτιμώντας πως όσοι καταναλωτές έχουν βάλει εγκατάσταση φυσικού αερίου αλλά δεν έβγαλαν τους καυστήρες πετρελαίου, φέτος θα προτιμήσουν να ζεσταθούν με πετρέλαιο, «αφού η τιμή του, τουλάχιστον σήμερα, καταγράφεται αυξημένη σε σχέση με πέρυσι μεν, αλλά παραμένει πιο ανταγωνιστική έναντι του φυσικού αερίου».

Η μέση τιμή πετρελαίου θέρμανσης ανέρχεται, σήμερα, στη βόρεια Ελλάδα στο 1,43 ευρώ/λίτρο, έναντι του 1,18 ευρώ/λίτρο πέρυσι, όταν χθες «διαμορφωνόταν στο 1,50-1,53 ευρώ/λίτρο», σύμφωνα με τον κ. Κιουρτζή. Η μείωση αυτή οφείλεται, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, στην έκπτωση που ανακοίνωσαν τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) κατά έξι λεπτά/ λίτρο (7,5 λεπτά μαζί με τον ΦΠΑ) στις εταιρείες προμήθειας πετρελαιοειδών.

Συνολικά πάντως, η τιμή εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης κυμαίνεται στη βόρεια Ελλάδα σε 1,42-1,45 ευρώ/λίτρο και σύμφωνα με τον κ. Κιουρτζή, «ανάλογα με τα λίτρα που κάποιος καταναλωτής θα προμηθευτεί, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα πληρώσει, αυτός δύναται να εξασφαλίσει και καλύτερη τελική τιμή». Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση αποφάσισε την επιδότηση των 25 λεπτών/λίτρο για το πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ σε ό,τι αφορά τις επιδοτήσεις για τους δικαιούχους, φέτος θα δοθούν με διευρυμένα κριτήρια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βαρέλια πετρελαίου σε σειρά
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Πτώση στις τιμές του πετρελαίου μετά την απελευθέρωση αποθεμάτων

Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν μετά την ανακοίνωση αποδέσμευσης 100 εκατ. βαρελιών από τα παγκόσμια αποθέματα, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, Φατίχ Μπιρόλ, ο οποίος εκτίμησε θετικές επιδράσεις.
Πετρέλαιο και χρήματα
ΔΙΕΘΝΗ

Η G7 αποφασίζει νέα απελευθέρωση αποθεμάτων ντίζελ

Η G7 αποφάσισε την απελευθέρωση έως 100 εκατ. βαρελιών ντίζελ και αργού πετρελαίου σε τέσσερις μήνες, χωρίς απαγόρευση εξαγωγών μεταξύ των μελών, για να μετριαστούν οι τιμές καυσίμων, σύμφωνα με δήλωση Μακρόν.
Βαρέλια πετρελαίου και γράφημα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πτώση τιμών πετρελαίου λόγω αναμονής αποθεμάτων ντίζελ στην Ευρώπη

Οι τιμές του πετρελαίου σημειώνουν πτώση, με το Brent Δεκεμβρίου στα 99,60 δολάρια (-2,65%) και το WTI Νοεμβρίου στα 89,37 δολάρια (-3,77%), καθώς η αγορά αναμένει αποδέσμευση ευρωπαϊκών αποθεμάτων ντίζελ.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

TotalEnergies: Επένδυση 10 δισ. στην Αργεντινή – Συνάντηση Μακρόν-Μιλέι

Η TotalEnergies θα επενδύσει σχεδόν 10 δισ. δολάρια στην Αργεντινή σε τρία υπάρχοντα έργα, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος Πουγιανέ ενώ ο πρόεδρος Μιλέι επισκέπτεται το Παρίσι για ενίσχυση διμερών σχέσεων.