ΓΔ: 2205.97 -0.22% Τζίρος: 164.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:58:42
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
Φώτο: Shutterstock

Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

Οι συλληφθέντες διακινητές με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους από αστυνομικούς των Τμημάτων Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας, Θέρμης και Θεσσαλονίκης, κατά περίπτωση, θα οδηγηθούν στην αρμόδια δικαστική Αρχή.

Τρία άτομα συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο στη Θεσσαλονίκη, για ισάριθμες περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς ατόμων που στερούνται των απαραίτητων εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια. Αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν χθες το πρωί 45χρονο ημεδαπό καθώς διαπιστώθηκε ότι μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι δε διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα. Ο φερόμενος ως δράστης προκειμένου να αποφύγει επικείμενο αστυνομικό έλεγχο ανέπτυξε ταχύτητα, ενώ μετά την ακινητοποίηση του οχήματος προσπάθησε εκ νέου, αυτή τη φορά πεζός να διαφύγει, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.

Λίγες ώρες αργότερα, το μεσημέρι, στη δυτική Θεσσαλονίκη, συνελήφθη 21χρονος αλλοδαπός, ο οποίος μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο δύο άτομα που δε διέθεταν τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα. Ο νεαρός στη θέα των αστυνομικών επιχείρησε να διαφύγει τόσο με το όχημα όσο και πεζός, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει. Σήμερα τα ξημερώματα, αστυνομικοί που περιπολούσαν στην Παλαιά Ε.Ο. Καβάλας-Θεσσαλονίκης, εντόπισαν 46χρονο οδηγό μοτοσικλέτας να μεταφέρει αλλοδαπό που στερούταν ταξιδιωτικών εγγράφων. Από την έρευνα προέκυψε ότι η μηχανή είχε πλαστή πινακίδα κυκλοφορίας και ο οδηγός στερούταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Παράλληλα, στο πλαίσιο ερευνών για τον εντοπισμό ατόμων που διαβιούν παράτυπα στη χώρα, σε δύο σπίτια στην περιοχή του Δενδροποτάμου εντοπίσθηκαν οκτώ αλλοδαποί, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι έξι από αυτούς εισήλθαν προ δύο εβδομάδων από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και διέμεναν στην περιοχή μέχρι να προωθηθούν σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης. Οι συλληφθέντες διακινητές με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους από αστυνομικούς των Τμημάτων Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας, Θέρμης και Θεσσαλονίκης, κατά περίπτωση, θα οδηγηθούν στην αρμόδια δικαστική Αρχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυροσβεστικό Σώμα όχημα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμπρησμός σε ΑΤΜ στο κέντρο Θεσσαλονίκης: Βρέθηκαν τεμάχια παραφίνης

Εμπρηστική επίθεση σε ΑΤΜ στην οδό Αντιγονιδών στο κέντρο Θεσσαλονίκης στις 3:30 π.μ. Η φωτιά σβήστηκε από πολίτη, το μηχάνημα υπέστη φθορές. Βρέθηκε παραφίνη, έρευνα από Κρατική Ασφάλεια.
Περιπολικό της αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη ατόμων για ναρκωτικά στο Κιλκίς, κατασχέθηκε 1 κιλό κάνναβης

Στο Κιλκίς, συνελήφθησαν δύο άνδρες από την αστυνομία με πάνω από ένα κιλό ακατέργαστης κάνναβης, κοκαΐνη και κινητό τηλέφωνο, ενώ κατασχέθηκε και ποσότητα κάνναβης από χώρο αποθήκευσης που χρησιμοποιούσαν.
Περιπολικό ΕΛΑΣ κοντά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 23χρονος για παραβίαση νόμου περί ναρκωτικών

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη 23χρονος από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια στοχευμένης επιχείρησης για την πρόληψη αθλητικής βίας. Στην κατοχή του βρέθηκε τσιγάρο με κάνναβη και σχηματίστηκε δικογραφία.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη για αρπαγή και κατακράτηση δύο αλλοδαπών

Τρεις άνδρες συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη για αρπαγή, εκβίαση και παράνομη κατακράτηση δύο αλλοδαπών. Τους κρατούσαν σε διαμέρισμα στους Αμπελόκηπους ζητώντας 4.000-7.000 ευρώ για την απελευθέρωση.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη για κλοπή πορτοφολιού υπαλλήλου στο αεροδρόμιο

Συνελήφθη 39χρονος αλλοδαπός στον Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, αφού έκλεψε πορτοφόλι, χρήματα και κοσμήματα από τσάντα υπαλλήλου εντός αποθήκης καταστήματος. Τα κλοπιμαία κατασχέθηκαν και επιστράφηκαν στη νόμιμη κάτοχο.