ΓΔ: 2492.71 1.49% Τζίρος: 263.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σύλληψη με χειροπέδες
Σύλληψη ατόμου

Θεσσαλονίκη: Τέλος στη δράση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραξε 33 απάτες

Tα αρχηγικά μέλη διαπιστώθηκε ότι αναρτούσαν στο διαδίκτυο εικονικές αγγελίες πώλησης αγροτικών κυρίως οχημάτων, μέσω των οποίων αποσπούσαν χρηματικά ποσά δήθεν ως προκαταβολές, από παθόντες που εκδήλωναν ενδιαφέρον.

Τέλος στη δράση εγκληματικής οργάνωσης που όπως διαπιστώθηκε διέπραξε συνολικά 33 απάτες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με τη λεία τους να ξεπερνά τις 100.000 ευρώ, έδωσαν αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Πέλλας, μετά από πολύμηνη έρευνα. 'Οπως αναφέρεται σε σχετική σημερινή ανακοίνωση της αστυνομίας, για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών ημεδαπών ανδρών, αρχηγικών μελών της εγκληματικής οργάνωσης και ακόμη 37 συνεργών τους. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, απάτη, πλαστογραφία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα, οι προαναφερόμενοι δράστες συνέστησαν δομημένη και με διαρκή δράση εγκληματική οργάνωση, με σκοπό να αποκομίζουν παράνομο οικονομικό όφελος, εξαπατώντας πολίτες και επιχειρήσεις.

Ως προς την μεθοδολογία τους, τα αρχηγικά μέλη διαπιστώθηκε ότι αναρτούσαν στο διαδίκτυο εικονικές αγγελίες πώλησης αγροτικών κυρίως οχημάτων, μέσω των οποίων αποσπούσαν χρηματικά ποσά δήθεν ως προκαταβολές, από παθόντες που εκδήλωναν ενδιαφέρον. Επίσης προφασιζόμενοι λογιστικές διαδικασίες κατά την αγοραπωλησία, έστελναν στα θύματά τους πλαστά αποδεικτικά μεταφοράς χρημάτων και ζητούσαν να επιστρέψουν τα αντίστοιχα ποσά σε λογαριασμούς που τους υποδείκνυαν. Επιπλέον, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας, τα αρχηγικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης διαπιστώθηκε ότι τηλεφωνούσαν σε επιχειρήσεις με πρόσχημα την παραγγελία προϊόντων και έστελναν πλαστά αποδεικτικά μεταφοράς μεγαλύτερων χρηματικών ποσών, από αυτά που είχαν συμφωνηθεί για την αγορά των προϊόντων. Στη συνέχεια ζητούσαν να τους επιστραφεί η διαφορά του ποσού, ισχυριζόμενοι ότι εκ παραδρομής κατέθεσαν περισσότερα χρήματα. Κατά την δράση τους, σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες χρησιμοποιούσαν πλήθος τραπεζικών λογαριασμών, που τους είχαν παραχωρήσει συνεργοί τους (money mules), έναντι χρηματικού ανταλλάγματος και στους οποίους μεταφέρονταν τα χρήματα που αποσπούσαν από θύματα της εγκληματικής οργάνωσης.

33 απάτες από τον Αύγουστο 2020 έως και τον Φεβρουάριο 2021

Όπως διαπιστώθηκε, το χρονικό διάστημα από τον Αύγουστο του 2020 έως και τον Φεβρουάριο του 2021, οι συμμετέχοντες στην εγκληματική οργάνωση, διέπραξαν συνολικά 33 απάτες σε βάρος πολιτών και επιχειρήσεων σε διάφορες περιοχές της ελληνικής επικράτειας και συγκεκριμένα οκτώ σε περιοχές της Πέλλας, έξι της Θεσσαλονίκης, από τρεις σε Αττική, Δυτική Ελλάδα, Κυκλάδες και Ιόνιους Νήσους, από δύο σε Δωδεκάνησα, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη και μία στην Χαλκιδική. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε αρμοδίως.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

όχημα αστυνομίας Γαλλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Η αστυνομία φυγάδευσε δήμαρχο λόγω απειλής από συμμορία ναρκωτικών

Ο δήμαρχος της Αλές στη νότια Γαλλία φυγαδεύτηκε και τέθηκε υπό αστυνομική προστασία λόγω απειλής επίθεσης από τη συμμορία «DZ Mafia», καθώς αυξάνονται τα περιστατικά βίας που σχετίζονται με το εμπόριο ναρκωτικών στη χώρα.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 34χρονου στη Μήλο για κατοχή και διακίνηση κοκαΐνης

Συνελήφθη 34χρονος στη Μήλο για διακίνηση κοκαΐνης, μετά από στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση. Βρέθηκαν 186,3 γραμμάρια ναρκωτικών, μετρητά, κινητά και ζυγαριά. Οδηγείται στην Εισαγγελία Σύρου.
έμβλημα ICE ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Μέιν: Νεκρός από πυρά με εμπλοκή πρακτόρων ICE, λένε ΜΜΕ

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε σε πυροβολισμούς στο Μπίντεφορντ του Μέιν, με εμπλοκή πρακτόρων της ICE. Η πολιτειακή αστυνομία και το FBI διερευνούν το συμβάν, λίγες μέρες μετά από ανάλογο περιστατικό στο Τέξας.
Αστυνομικός ΗΠΑ στο καθήκον
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη Βρετανία συνελήφθη 46χρονη καταζητούμενη για τον εμπρησμό στη Marfin

Συνελήφθη στη Βρετανία 46χρονη Ελληνίδα, κατηγορούμενη για τον εμπρησμό στη Marfin το 2010. Ενεργοποιήθηκε η Ερυθρά Αγγελία και αναμένονται διαδικασίες έκδοσης. Η ίδια δηλώνει αθώα και ότι σκόπευε να επιστρέψει αυτοβούλως στην Ελλάδα.