ΓΔ: 2657.05 -0.75% Τζίρος: 258.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Γυναίκα σε κατάστημα ρούχων
Φώτο: Shutterstock

Εντατικοποίηση ελέγχων στην αγορά την εορταστική περίοδο

Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στην αγορά κατά την εορταστική περίοδο με στόχο την προστασία της υγείας των καταναλωτών και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς.

Με αφορμή την έναρξη της εορταστικής περιόδου, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης απέστειλε επιστολή σε όλες τις αρμόδιες Διευθύνσεις της Περιφέρειας, με την οποία τους ζητά να προβούν σε συστηματικούς και ενδελεχείς ελέγχους προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της αγοράς και η προστασία του καταναλωτικού κοινού. Ο Περιφερειάρχης ζητά με την επιστολή του οι έλεγχοι να διενεργούνται σε πάσης φύσης χώρους που παρουσιάζουν καταναλωτική κίνηση την εορταστική περίοδο. 

Με αφορμή τη σχετική επιστολή ο Περιφερειάρχης επισημαίνει: «Η προστασία της υγείας των καταναλωτών και η διασφάλιση ότι λειτουργεί ομαλά η αγορά, είναι ύψιστη προτεραιότητά μας. Ζήτησα από τις αρμόδιες Διευθύνσεις όλων των περιφερειακών ενοτήτων να προβούν σε ενδελεχείς ελέγχους και να με ενημερώσουν άμεσα για τα αποτελέσματα. Στόχος μας είναι κατά την εορταστική περίοδο όπου παρατηρείται αυξημένη καταναλωτική κίνηση, να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της αγοράς και η προστασία του καταναλωτικού κοινού». 

Ο κ. Πατούλης στην επιστολή του αναφέρει μεταξύ άλλων: «Όπως γνωρίζετε κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων παρατηρείται αυξημένη καταναλωτική κίνηση. Για το λόγο αυτό παρακαλούμε να εντατικοποιήσετε τους ελέγχους σε όλους τους φορείς και επιχειρήσεις αρμοδιότητάς σας, καθ΄ όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας τους, αναφορικά με την τήρηση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου. Να σημειωθεί ότι οι έλεγχοι θα πρέπει να διενεργούνται σε πάσης φύσης χώρους που παρουσιάζουν καταναλωτική κίνηση την εορταστική περίοδο».

Μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων αυτών θα κοινοποιηθούν τα αποτελέσματα τους (αριθμός ελέγχων ανά κατηγορία επιχείρησης/δραστηριότητας, διαπιστωθείσες παραβάσεις, επιβληθείσες διοικητικές ποινές) συγκεντρωτικά ανά Γενική Διεύθυνση, για τα εξής χρονικά διαστήματα:
01-12-2019 έως 23-12-2019,
24-12-2019 έως 02-01-2020 και 
03-01-2020 έως 08-01-2020.  

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σι Τζινπίνγκ Κίνα
ΔΙΕΘΝΗ

Επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στο Κάιρο της Αιγύπτου

Ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, επισκέπτεται για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια την Αίγυπτο, αναζητώντας στήριξη εν μέσω πολέμου στη Μέση Ανατολή και αμερικανικών κυρώσεων που πλήττουν τα οικονομικά συμφέροντα του Πεκίνου.
Αγορές-Εμπόριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιφυλάξεις των εμπόρων για το νέο Σύστημα Πιστοληπτικής Αξιολόγησης

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς τονίζει ότι το νέο Σύστημα Πιστοληπτικής Αξιολόγησης απαιτεί διαφάνεια και προστασία για πολίτες και επιχειρήσεις, ώστε να μην γίνει νέο εργαλείο αποκλεισμού.
Στενά Δαρδανελίων Τουρκία σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Άγκυρα σχεδιάζει ασφαλή εξαγωγή σιτηρών από τη Μαύρη Θάλασσα

Η Τουρκία έχει εκπονήσει σχέδιο για την ασφαλή μεταφορά σιτηρών από τη Μαύρη Θάλασσα και βρίσκεται σε επαφές με Ρωσία και Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Φιντάν, που τόνισε την επιδίωξη νέας συμφωνίας εξαγωγών.
Ηλεκτρονικό εμπόριο γραφείου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Βουτιά» 3,7% στις πραγματικές πωλήσεις λιανεμπορίου – Στα 13,1 δισ. ο τζίρος

Σύμφωνα με ανάλυση της ΕΣΕΕ, ο τζίρος του λιανικού εμπορίου εκτός τροφίμων, οχημάτων και καυσίμων παρουσιάζει συνεχή πτώση, τόσο σε ονομαστικές όσο και σε πραγματικές τιμές, στο β' τρίμηνο και το α' εξάμηνο του 2026.
Εμπορευματοκιβώτια ΗΠΑ Καναδά Μεξικού
ΔΙΕΘΝΗ

Η Οτάβα επιβάλλει δασμούς 15%-50% σε αμερικανικά προϊόντα από 8/9

Ο Καναδάς θα επιβάλει δασμούς 15%-50% σε αμερικανικά προϊόντα από 8 Σεπτεμβρίου, απαντώντας στα μέτρα των ΗΠΑ. Προβλέπεται επίσης οικονομική βοήθεια 7,5 δισ. καναδικών δολαρίων για στήριξη πληγεισών επιχειρήσεων και ανέργων.