ΓΔ: 2523.47 0.09% Τζίρος: 37.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:09:39
Παραλία Εύβοιας αεροφωτογραφία
Φωτο: Shutterstock

Στις 25/8 ανοίγει η πλατφόρμα για 13.800 κάρτες North Evia - Samos Pass

Η κάθε κάρτα χρηματοδοτεί τον δικαιούχο με 150 ευρώ για διακοπές στη Βόρεια Εύβοια ή με 300 ευρώ για διακοπές στη Σάμο, τον μήνα Σεπτέμβριο.

Στις 25 Αυγούστου ξεκινά η τρίτη φάση παροχής των καρτών- vouchers τουρισμού για τις πληγείσες από φυσικές καταστροφές περιοχές της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Χρήστος Τριαντόπουλος, σε συνέντευξη του στην τηλεόραση της ΕΡΤ, περισσότερες απο 13800 κάρτες συνολικού κόστους 2,7 εκατομμυρίων ευρω, θα διατεθούν για τα προγράμματα North Evia και Samos pass, που στοχεύουν στην στήριξη της τουριστικής κίνησης των περιοχών που επλήγησαν απο φυσικές καταστροφές, καθώς και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Ο κ.Τριαντόπουλος είπε ότι κατά τη νέα φάση της δράσης, η κάθε κάρτα χρηματοδοτεί τον δικαιούχο με 150 ευρώ για διακοπές στη Βόρεια Εύβοια ή με 300 ευρώ για διακοπές στη Σάμο, τον μήνα Σεπτέμβριο, για δαπάνες διαμονής, εστίασης και τοπικών μεταφορών στις παραπάνω πληγείσες περιοχές. Συνολικά, μέσω της πλατφόρμας https://vouchers.gov.gr θα διατεθούν περισσότερες κάρτες από ό,τι προβλεπόταν αρχικά, καθώς θα προστεθούν σε αυτές και όσες δεν χρησιμοποιήθηκαν από τους δικαιούχους κατά τον μήνα Ιούλιο. Επίσης ο κ.Τριαντόπουλος ανέφερε ότι όσες κάρτες για τον Σεπτέμβριο δεν απορροφηθούν , θα διατεθούν τον Οκτώβριο μαζί με νέα χρηματοδότηση για ενίσχυση του αριθμού των καρτών.

Είπε επίσης ότι δεν υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια για την προμήθεια κάρτας, αρκεί όμως να μην είναι κάτοικοι των περιοχών αλλά επισκέπτες, αφού στόχος είναι η στήριξη των πληγεισών περιοχών,

Αναφερόμενος στα έργα ανασυγκρότησης της Σάμου και της Βόρειας Εύβοιας, είπε ότι "έχουμε υλοποιήσει ένα πλάνο που ξεπερνά τα 300 εκ ευρώ, και χθες είχαμε σύσκεψη με δημάρχους των πυρόπληκτων περιοχών για τα νέα αντιπλημμυρικά έργα που δρομολογούνται".

Ακόμη ανάφερε ότι μέχρι τώρα εφαρμόστηκαν μέτρα στήριξης τόσο οριζόντια όσο και στοχευμένα, προκειμένου να υποστηριχθούν οι αγρότες οι κτηνοτρόφοι και οι επιχειρήσεις, ενώ, προσέθεσε ότι προχωρά και η αποκατάσταση σπιτιών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όλγα Κεφαλογιάννη πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση ηγεσίας Υπ. Τουρισμού με ΣΕΤΕ για τουριστική εκπαίδευση

Συνάντηση για την τουριστική εκπαίδευση είχαν οι Όλγα Κεφαλογιάννη, Άννα Καραμανλή και Αγάπη Σμπώκου, συζητώντας τη μετατροπή σχολών σε πειραματικές και την προσαρμογή της κατάρτισης στις ανάγκες της αγοράς εργασίας.
Παραλιακή Αθήνας βράδυ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα έργα υποδομής αυξάνουν την αξία ακινήτων στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Τα έργα υποδομής στην Αθηναϊκή Ριβιέρα ανεβάζουν τις τιμές ακινήτων στις γύρω περιοχές, κυρίως όταν βρίσκονται κοντά σε σύγχρονες «πράσινες» μαρίνες, αυξάνοντας την αξία τους έως και 30%, σύμφωνα με ανάλυση της Premier Realty.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Πρόταση για παρατηρητήριο ακτοπλοϊκών τιμών

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ξεκινά δημιουργία βάσης δεδομένων για τιμές και χαρακτηριστικά ακτοπλοϊκών μετακινήσεων, καλώντας πολίτες να συμμετέχουν στη διαμόρφωση Παρατηρητηρίου Τιμών μέσω καταγραφής του κόστους των δρομολογίων.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυστρία: Η Ελλάδα πρότυπο μεταρρυθμίσεων και προστασίας συνόρων ΕΕ

Ο καγκελάριος της Αυστρίας τόνισε την οικονομική πρόοδο της Ελλάδας και τα κοινά συμφέροντα με την Αυστρία, αναφέροντας την ανάγκη για ανταγωνιστικότητα, βιώσιμη ανάπτυξη και μείωση ενεργειακού κόστους στην Ευρώπη.
Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ενεργειακή και γεωπολιτική ασφάλεια πάνε μαζί με την άμυνα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντησή του με τον Κρίστιαν Στόκερ, τόνισε τις άριστες ελληνοαυστριακές σχέσεις, τη σημασία του ορεινού τουρισμού και την ανάγκη για χαμηλότερο ενεργειακό κόστος και ισχυρότερη ευρωπαϊκή άμυνα.
Στοά Αγορά
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ανοίγει πιλοτικά η Στοά Αρσακείου: Γεύσεις, αγορές και πολιτισμός

Η Στοά Αρσακείου ανοίγει ξανά πιλοτικά, ύστερα από εκτεταμένη ανακαίνιση, ως σύγχρονος προορισμός γαστρονομίας, πολιτισμού και εκπαίδευσης. Με ενιαίο χώρο-πλατεία και κοινό τραπέζι, φιλοδοξεί να γίνει νέο σημείο συνάντησης στην Αθήνα.