ΓΔ: 2605.71 1.40% Τζίρος: 290.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Αυλή σχολείου ημέρα

Άνοιξε η πλατφόρμα για 8.586 νέους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών

Οι αιτήσεις-δηλώσεις περιοχών/μουσικών σχολείων προτίμησης υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έως και την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022.

Αίτηση-δήλωση προτιμήσεων περιοχών/μουσικών σχολείων για μόνιμο διορισμό καλούνται από σήμερα να υποβάλουν οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, καθώς και τα υποψήφια μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, εγγεγραμμένα στους σχετικούς τελικούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης, που επιθυμούν να διοριστούν σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι αιτήσεις-δηλώσεις περιοχών/μουσικών σχολείων προτίμησης υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Π.ΣΥ.Δ.) (https://opsyd.sch.gr) από τη Δευτέρα 25 έως και την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022.

Πρόκειται για τους νέους 8.586 μόνιμους διορισμούς στην Πρωτοβάθμια, τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, με το σύνολο των διορισμών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση να ανέρχεται στους 24.786 τα τελευταία δύο χρόνια. Έχουν προηγηθεί 11.700 στη γενική παιδεία, οι πρώτοι μετά από 12 χρόνια, και 4.500 στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση (ΕΑΕ), οι πρώτοι στην ιστορία της χώρας στην ΕΑΕ μέσω ΑΣΕΠ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γαλλική σημαία Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Εκπαιδευτικοί θεωρούν ανεπαρκείς τις κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις

Οι Γάλλοι εκπαιδευτικοί θεωρούν πως οι νέες μεταρρυθμίσεις για τα σχολεία είναι ανεπαρκείς για να σταματήσουν τις διαμαρτυρίες των μαθητών, ζητώντας περισσότερες προσλήψεις και μικρότερες τάξεις για καλύτερη εκπαίδευση.
Σοφία Ζαχαράκη πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Ζαχαράκη: Προτεραιότητα η ασφάλεια και η ομαλή σχολική ζωή στη Γκράβα

Η Υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη επισκέφθηκε το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας και ανακοίνωσε οργανωμένο σχέδιο στήριξης με αναπλήρωση ωρών και ενισχυτική διδασκαλία, ειδικά για Γ' Λυκείου και μικρότερους μαθητές.
Καστελόριζο λιμάνι σπίτια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καστελόριζο: Το μικρό νησί που μαθαίνει μέσα από γρίφους

Το Καστελόριζο, με έμπνευση από τις δυσκολίες στη δεκαετία του '70, φιλοξενεί το Φεστιβάλ Γρίφων χάρη στον Πανταζή Χούλη και την Ελένη Γραμματικοπούλου, προωθώντας τα μαθηματικά και τη γνώση σε όλη την Ελλάδα.
Άδεια σχολική τάξη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Παραμένει κλειστό το Γυμνάσιο Βασιλικών και την επόμενη εβδομάδα

Το Γυμνάσιο Βασιλικών θα παραμείνει κλειστό έως 30 Οκτωβρίου λόγω εργασιών αποκατάστασης, μετά την πτώση σοβά που τραυμάτισε μαθητή. Ο Δήμος Θέρμης προχωρά σε ξήλωμα όλων των επιχρισμάτων για λόγους ασφαλείας.
Νικουσόρ Νταν δημόσια ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρουμανία: Ο Νταν ζητά μέτρα για ασφάλεια παιδιών μετά από επιθέσεις σε σχολεία

Ο πρόεδρος της Ρουμανίας κάλεσε την κυβέρνηση να διασφαλίσει την ασφάλεια των μαθητών στα σχολεία και στο διαδίκτυο, μετά από δύο βίαιες επιθέσεις μαθητών σε σχολικά περιβάλλοντα μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα.
Λιμάνι Ρόδου άγαλμα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρόδος: Καταμετρώνται οι ζημιές της κακοκαιρίας, έλεγχοι σε όλα τα σχολεία

Η Ρόδος μετρά τις ζημιές από την πρόσφατη κακοκαιρία, με τις δημοτικές υπηρεσίες να ελέγχουν δημόσιες υποδομές και σχολεία. Τα σχολεία παραμένουν κλειστά μέχρι να διασφαλιστεί η ασφάλεια για μαθητές και εκπαιδευτικούς.