ΓΔ: 2665.93 0.90% Τζίρος: 397.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φωτο: Shutterstock

ΕΛ.ΑΣ: Οδηγός για αντιμετώπιση περιστατικών βίας σε βάρος των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων

Ο οδηγός είναι εμπεριστατωμένος και παραθέτει το νομικό πλαίσιο σεβασμού και προστασίας των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων και κατόπιν αναλύει τους όρους που απαιτείται να γνωρίζει ένας Αστυνομικός.

Αναλυτικό οδηγό για την αντιμετώπιση και διαχείριση περιστατικών βίας σε βάρος ΛΟΑΤΚΙ+ πολιτών εξέδωσε, για πρώτη φορά στα χρονικά, η Ελληνική Αστυνομία. Με τον οδηγό αυτόν το σύνολο του αστυνομικού προσωπικού όλων των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας οφείλει να ενημερωθεί ενυπόγραφα για το νομικό πλαίσιο προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων και δεσμεύεται για την προάσπισή τους από τον ρατσισμό και τις διακρίσεις, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Η Δράση Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου εκφράζει την ικανοποίησή της και χαιρετίζει την έκδοση του οδηγού αυτού, ο οποίος στηρίζεται στο πλαίσιο του αντίστοιχου οδηγού του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων στην Ελλάδα.

Ο οδηγός είναι εμπεριστατωμένος και παραθέτει το νομικό πλαίσιο σεβασμού και προστασίας των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων και κατόπιν αναλύει τους όρους που απαιτείται να γνωρίζει ένας Αστυνομικός. Τέλος, παραθέτει λίστα με όλα τα στοιχεία που βοηθούν στη διερεύνηση του ρατσιστικού κινήτρου ενός εγκλήματος μίσους στο πεδίο. Σημειώνεται ότι πέρα από την ανάλυση των δεικτών προκατάληψης που βοηθούν στη διερεύνηση του ρατσιστικού κινήτρου, στον οδηγό γίνεται αναφορά για τα εγκλήματα μισούς σε βάρος ατόμων που συνδέονται με τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, όπως οι υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και σε βάρος ατόμων ή της πραγμάτων που αυθαίρετα συνδέονται με τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα λόγω νομιζόμενων χαρακτηριστικών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αστυνομική έφοδος σε οικισμούς Αργολίδας: 5 συλλήψεις για ρευματοκλοπή

Αστυνομική επιχείρηση σε Άργος-Μυκήνες και Ναύπλιο οδήγησε σε 25 ελέγχους, 6 προσαγωγές και 5 συλλήψεις για κλοπή ρεύματος. Εξιχνιάστηκαν τρεις κλοπές δικύκλων και μία κλοπή σε οικία σε Ναύπλιο και Τολό.
Πυρκαγιά φλόγες φωτιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Γυναίκα έκαψε πόρτα γειτόνισσας και την απείλησε

Στη σύλληψη 58χρονης στην Τούμπα Θεσσαλονίκης προχώρησε η αστυνομία, καθώς κατηγορείται ότι έβαλε φωτιά στην πόρτα της γειτόνισσάς της λόγω προσωπικών διαφορών, προκαλώντας ζημιές και εκτοξεύοντας απειλές.
περιπολικό άμεσης δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις για οπλισμό με φερόμενους δεσμούς σε τουρκική μαφία

Στη σύλληψη δύο ανδρών, 36χρονου Τούρκου και 30χρονου Έλληνα, που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική συμμορία και οπλοκατοχή, προχώρησαν οι αρχές μετά από απόφαση του συμβουλίου εφετών Θεσσαλονίκης.
Αυτοκίνητο αστυνομίας Πολωνίας
ΔΙΕΘΝΗ

Πολωνία: Ουκρανός συνελήφθη για φονική επίθεση με μαχαίρι, 1 νεκρός

Ουκρανός υπήκοος συνελήφθη στην ανατολική Πολωνία για επίθεση με μαχαίρι σε αβαείο, με έναν νεκρό και τέσσερις τραυματίες, εκ των οποίων οι τρεις σοβαρά. Όλα τα θύματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.