ΓΔ: 2492.71 1.49% Τζίρος: 263.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Περιπολικό ΕΛΑΣ κοντά

Θεσσαλονίκη: Η ανακοίνωση της αστυνομίας για τη χθεσινή ληστεία στην Ευκαρπία

Όπως επισημαίνεται, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες και συνελήφθησαν δύο ημεδαποί ηλικίας 41 και 45 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία.

Το ιστορικό της χθεσινής ληστείας σε επιχείρηση στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης και της σύλληψης των δύο δραστών, περιγράφει σε σημερινή ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ). Όπως επισημαίνεται, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες και συνελήφθησαν δύο ημεδαποί ηλικίας 41 και 45 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο ένας από τους δύο δράστες, ο ηλικίας 41 ετών άντρας, εισήλθε σε κατάστημα και αφαίρεσε χρηματικό ποσό από ταμείο που βρισκόταν σε γραφείο. Η ενέργειά του έγινε αντιληπτή από τον τριαντατριάχρονο ιδιοκτήτη, ο οποίος με τη συνδρομή πελάτη τον ακινητοποίησε, ενώ παράλληλα επιχείρησε να ανακτήσει τα χρήματα που αφαιρέθηκαν.

Ο άντρας προσπάθησε να διαφύγει και εισήλθε σε αυτοκίνητο, που εμφανίστηκε έξω από το κατάστημα, ενόσω ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης προσπαθούσε να τον συγκρατήσει. Ακολούθως, ο έτερος δράστης, ο σαρανταπεντάχρονος οδηγός, έθεσε σε κίνηση το όχημα, ενώ - σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ - ο άλλος άντρας τραυμάτισε ελαφρά με τη χρήση σωματικής βίας τον 33χρονο, ο οποίος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το αυτοκίνητο.

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα, από αστυνομικούς της διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα, του τμήματος Εγκλημάτων Ιδιοκτησίας, του τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας και του τμήματος Ασφάλειας Δέλτα σε περιοχή των Διαβατών, εντοπίστηκαν και οι δύο εμπλεκόμενοι στην υπόθεση και συνελήφθησαν. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα. «Οι άμεσες ενέργειες αστυνομικών του τμήματος Ασφαλείας Παύλου Μελά, με τη συνδρομή του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στην εξιχνίαση υπόθεσης ληστείας που έλαβε χώρα μεσημβρινές ώρες χθες (01-07-2022) σε επιχείρηση στην περιοχή της Ευκαρπίας» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

όχημα αστυνομίας Γαλλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Η αστυνομία φυγάδευσε δήμαρχο λόγω απειλής από συμμορία ναρκωτικών

Ο δήμαρχος της Αλές στη νότια Γαλλία φυγαδεύτηκε και τέθηκε υπό αστυνομική προστασία λόγω απειλής επίθεσης από τη συμμορία «DZ Mafia», καθώς αυξάνονται τα περιστατικά βίας που σχετίζονται με το εμπόριο ναρκωτικών στη χώρα.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 34χρονου στη Μήλο για κατοχή και διακίνηση κοκαΐνης

Συνελήφθη 34χρονος στη Μήλο για διακίνηση κοκαΐνης, μετά από στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση. Βρέθηκαν 186,3 γραμμάρια ναρκωτικών, μετρητά, κινητά και ζυγαριά. Οδηγείται στην Εισαγγελία Σύρου.
έμβλημα ICE ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Μέιν: Νεκρός από πυρά με εμπλοκή πρακτόρων ICE, λένε ΜΜΕ

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε σε πυροβολισμούς στο Μπίντεφορντ του Μέιν, με εμπλοκή πρακτόρων της ICE. Η πολιτειακή αστυνομία και το FBI διερευνούν το συμβάν, λίγες μέρες μετά από ανάλογο περιστατικό στο Τέξας.
Αστυνομικός ΗΠΑ στο καθήκον
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη Βρετανία συνελήφθη 46χρονη καταζητούμενη για τον εμπρησμό στη Marfin

Συνελήφθη στη Βρετανία 46χρονη Ελληνίδα, κατηγορούμενη για τον εμπρησμό στη Marfin το 2010. Ενεργοποιήθηκε η Ερυθρά Αγγελία και αναμένονται διαδικασίες έκδοσης. Η ίδια δηλώνει αθώα και ότι σκόπευε να επιστρέψει αυτοβούλως στην Ελλάδα.