ΓΔ: 2569.75 -0.08% Τζίρος: 396.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κατάσβεση πυρκαγιάς στα Νότια Προάστια της Αθήνας, στις 4 Ιουνίου, 2022. Φωτο: Stringer / SOOC

Καλύτερη η κατάσταση με την πυρκαγιά στην Εύβοια σήμερα το πρωί

Από χθες αργά το βράδυ βρίσκονται περισσότεροι από 150 πυροσβέστες, 32 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, όπως επίσης και πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής, ενώ συμμετέχουν εθελοντές από την ευρύτερη περιοχή.

Σε πολύ καλύτερη θέση βρήκε το ξημέρωμα τις πυροσβεστικές δυνάμεις στην Εύβοια καθώς όλη νύχτα προσπαθούσαν να σβήσουν τα διάσπαρτες εστίες της φωτιάς.

«Έχουν μείνει κάποιες μικρές και διάσπαρτες εστίες που οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις που βρίσκονται εδώ προσπαθούν να περιορίσουν» σημειώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου Κώστας Δημάς, καθώς όπως υποστηρίζει μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ «είμαστε σε πολύ καλή θέση και ο μόνος προβληματισμός μας είναι οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν και πάλι στην περιοχή». Μάλιστα υπογραμμίζει πως «από χθες το βράδυ είχε «κυκλωθεί» το μέτωπο και ουσιαστικά λαμβάνονταν μέτρα για να μην επεκταθεί η φωτιά» Ήδη με το πρώτο φως της μέρας βρέθηκαν στην περιοχή 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα και συνέχισαν την από αέρος μάχη για να αποτρέψουν κάθε πιθανή επέκταση της φωτιάς σε δύσκολη και απόκρημνη περιοχή.

Παράλληλα από χθες αργά το βράδυ βρίσκονται περισσότεροι από 150 πυροσβέστες, 32 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, όπως επίσης και πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής, ενώ συμμετέχουν εθελοντές από την ευρύτερη περιοχή, υδροφόρα οχήματα από δήμους και την Περιφέρεια Στερεάς όπως επίσης και χωματουργικά μηχανήματα. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, συνεδρίασε το Συντονιστικό όργανο στο όποιο μετείχε και ο υφυπουργός κ. Σίμος Κεδίκογλου, ο περιφερειάρχης κ. Σπανός, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κελαϊδίτης ο δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου κ. Μπουραντάς και αξιωματικοί της ΠΥ για να εκτιμήσουν την κατάσταση. Να θυμίσουμε ότι η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 2:00 χθες το μεσημέρι σε χορτολιβαδική έκταση ανάμεσα στα χωριά Κρεμαστό και Γαία της Εύβοιας.

Παρά την άμεση επέμβαση επίγειων και εναέριων δυνάμεων της Πυροσβεστικής πήρε μεγάλη έκταση με συνέπεια να απειλεί το χωριό Κρεμαστός που εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους ενώ οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής έλαβαν σχετικό μήνυμα από το 112. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Στερεά Ελλάδα από χθες το απόγευμα έχουν τεθεί σε ετοιμότητα με απόφαση του αρχηγείου της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Η φωτιά έφτασε σε απόσταση περίπου 700 μέτρων από το χωριό, αλλά ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις απέτρεψαν την οποιαδήποτε εξέλιξη και δεν κινδύνευσαν σπίτια ενώ από τα μεσάνυχτα οι πυροσβέστες έχουν ελέγξει την περίμετρο της φωτιάς και μέχρι τώρα προσπαθούν να σβήσουν διάσπαρτες μικροεστίες αφού πλέον δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θανάσης Κοντογεώργης πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοντογεώργης: Σημαντικό και κρίσιμο το έργο της Πυροσβεστικής

Ο Θ. Κοντογεώργης αναφέρθηκε στον συντονισμό κυβέρνησης και πυροσβεστικού σώματος για τις φωτιές, τονίζοντας τη σημασία της προστασίας της ανθρώπινης ζωής, ενώ για τον ΔΕΔΔΗΕ τόνισε ότι η δικαιοσύνη θα αποδώσει ευθύνες όπου χρειαστεί.
Πυροσβεστικό αεροσκάφος φωτιά
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Πρόοδος στη μάχη των πυροσβεστών με τις φωτιές στη Μαδρίτη

Οι Ισπανοί πυροσβέστες σημείωσαν σημαντική πρόοδο στη μάχη με τις πυρκαγιές δυτικά της Μαδρίτης, που ανάγκασαν χιλιάδες να φύγουν, δήλωσε ο υπ. Εσωτερικών, επισημαίνοντας την τεράστια προσπάθεια των σωστικών συνεργείων.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μακρόν ζητά μέγιστη συνδρομή του στρατού στις πυρκαγιές κοντά στο Μπορντό

Ο Μακρόν ζήτησε μέγιστη συνδρομή των ενόπλων δυνάμεων στην πολιτική προστασία, καθώς οι πυρκαγιές στη νοτιοδυτική Γαλλία είναι πρωτοφανείς. 110.000 άτομα απομακρύνθηκαν, ενώ η φωτιά κατέκαψε 190.000 στρέμματα στη Ζιρόντ.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΔΙΕΘΝΗ

Τυνησία: 900 πυρκαγιές σε 3 ημέρες καταγράφηκαν στην χώρα

Τουλάχιστον 900 φωτιές ξέσπασαν μέσα σε τρεις ημέρες στην Τυνησία λόγω του καύσωνα, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία. Οι περισσότερες έχουν σβηστεί, αλλά δύο μεγάλα μέτωπα παραμένουν ενεργά σε διάφορες περιοχές.
Φλόγες δάσους πυρκαγιά
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Αίτημα για ενεργοποίηση πολιτικής προστασίας ΕΕ λόγω πυρκαγιών

Η Γαλλία ζήτησε την ενεργοποίηση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ και αναμένει σύντομα ευρωπαϊκά εναέρια μέσα για την καταπολέμηση των πυρκαγιών, κυρίως στη Ζιρόντ, σύμφωνα με τον Εμανουέλ Μακρόν.