ΓΔ: 1480.23 -0.15% Τζίρος: 72.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας μέλος διεθνούς σπείρας ναρκωτικών

Σε ειδική αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στο Λουτράκι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 49 συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη, συνολικού βάρους 57 κιλών και 215 γραμμαρίων. Η αξία τους υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το 1,5 εκατ. ευρώ.

Σημαντική επιτυχία για την Ελληνική Αστυνομία καθώς κατάφερε να συλλάβει μέλος διεθνούς σπείρας ναρκωτικών που είχε στην κατοχή του σημαντική ποσότητα κοκαΐνης. Σύμφωνα με την εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ., η ποσότητα που κατασχέθηκε υπερβαίνει το ποσό του 1.500.000 ευρώ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, συνελήφθη χθες στο Λουτράκι Κορινθίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφαλείας Αττικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε. και το Τ.Α. Κορίνθου και σε επίπεδο αξιοποίησης πληροφοριών με το Γραφείο DEA της Πρεσβείας των Η.Π.Α στην Αθήνα, 45χρονος Βρετανός μέλος διεθνούς κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης, για κατοχή με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση στην Ελλάδα μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με την δράση διεθνούς εγκληματικού δικτύου, τα μέλη του οποίου δραστηριοποιούντο στην αποθήκευση, φύλαξη, μεταφορά και πώληση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης στην Ελλάδα, εντοπίστηκε ο 45χρονος και πιστοποιήθηκε η δράση του ως μέλους του κυκλώματος. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου.

Ο αλλοδαπός συνελήφθη έπειτα από ειδική αστυνομική επιχείρηση στο Λουτράκι Κορινθίας. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε διαμέρισμα, που χρησιμοποιούσε ως χώρο απόκρυψης και διακίνησης ναρκωτικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 49 συσκευασίες, που έφεραν το λογότυπο «23» και περιείχαν κοκαΐνη, συνολικού βάρους 57 κιλών και 215 γραμμαρίων. Επίσης κατασχέθηκαν 225 ευρώ και 2 συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Σημειώνεται, επίσης, ότι από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών έχει ήδη αναπτυχθεί διεθνής συνεργασία με τις ομόλογες Αρχές του εξωτερικού, για την ταυτοποίηση και σύλληψη και των υπολοίπων μελών του εγκληματικού δικτύου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρεις άνδρες συνελήφθησαν για άσκοπους πυροβολισμούς στο Ηράκλειο

Στα Χανιά, συνελήφθη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Χανίων στο Αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης», 25χρονος αλλοδαπός, διωκόμενος με διεθνές ένταλμα σύλληψης από τις Αρχές της Γκάνα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη 44χρονος αλλοδαπός με πιστόλι στον Άγιο Παντελεήμονα

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ κατά την διάρκεια της περιπολίας τους έκριναν ύποπτο τον 44χρονο και τον κάλεσαν σε έλεγχο. Αυτός μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών εισήλθε σε κατάστημα με σκοπό να αποφύγει τον έλεγχο.
Astynomia, GADA
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

H ΕΛΑΣ εφιστά προσοχή για ψεύτικο email, δήθεν επιστολή του αρχηγού της

Οι δράστες, προσποιούμενοι τις αρμόδιες ελεγκτικές Αρχές, διακινούν επιστολή μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και προσπαθούν να εξαπατήσουν του πολίτες με το πρόσχημα ότι ο αποδέκτης τους εμπλέκεται σε υπόθεση πορνογραφίας και άλλων αδικημάτων.
sillipsi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν τρία άτομα στο Ηράκλειο για κλοπές οχημάτων

Οι δέκα κλοπές είχαν διαπραχθεί στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου και ανάμεσα στους συλληφθέντες υπάρχει και ένας ανήλικος ενώ επιπλέον συνελήφθη ακόμα ένας Έλληνας για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου και παραβάσεις περί όπλων.
businessdaily-Astynomia-DIAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις για επιθέσεις κατά αστυνομικών, χθες το βράδυ, στην Πλατεία Βικτωρίας

Οι αστυνομικοί, με τακτικές κινήσεις, χρήση χημικών και τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΡΑΣΗ και ΟΠΚΕ που έσπευσαν να ενισχύσουν πραγματοποίησαν 40 προσαγωγές ατόμων, εκ των οποίων 32 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.