ΓΔ: 2203.09 -0.85% Τζίρος: 205.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:27:02
Φώτο: ΑΠΕ

Πάτρα: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία στη μητέρα τριών κοριτσιών

Η μητέρα των τριών μικρών κοριτσιών που έχασαν τη ζωή τους στην Πάτρα προσάγεται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Στη συνέχεια πρόκειται να οδηγηθεί στην Εισαγγελεία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της μητέρας της 9χρονης Τζωρτζίνας από την Πάτρα Ρούλας Πισπιρίγκου άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθήνας Αντώνης Ελευθεριάνος. Η δίωξη ασκήθηκε με βάση τα στοιχειά που διαβίβασε το τμήμα ανθρωποκτονιών στην εισαγγελία.

Η κατηγορία που απήγγειλε ο εισαγγελέας πυροδοτεί ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση που απασχόλησε τις τελευταίες εβδομάδες έντονα την κοινή γνώμη.

Η μητέρα των τριών μικρών κοριτσιών που έχασαν τη ζωή τους στην Πάτρα προσάγεται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ενώ στη συνέχεια πρόκειται να οδηγηθεί στην Εισαγγελεία Πρωτοδικών Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές η μητέρα προσήχθη γιατί στις τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν στην μικρή Τζωρτζίνα εντοπίστηκε η ουσία κεταμίνη, που δεν δόθηκε από γιατρούς. Η κεταμίνη είναι φάρμακο που οι γιατροί χρησιμοποιούν ως αναισθητικό για να προκαλέσουν απώλεια συνείδησης. Όποιος τη λαμβάνει έχει μειωμένη αίσθηση πόνου και βρίσκεται σε κάποιου βαθμού καταστολή.

Το φάρμακο είναι εγκεκριμένο από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ και άλλους αντίστοιχους φορείς για χρήση ως γενικό αναισθητικό.

Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν κεταμίνη για τις παραισθησιογόνες ιδιότητές της. Η κεταμίνη μπορεί να καταπραΰνει, να αναστατώσει και να προκαλέσει βραχυπρόθεσμη απώλεια μνήμης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικός σε διαδήλωση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 89χρονου στην Πάτρα με περίστροφο και διαβατήριο

Ο 89χρονος που πυροβόλησε πέντε άτομα σε ΕΦΚΑ Κεραμικού και πρώην Ειρηνοδικείο Αθηνών φέρεται να σχεδίαζε διαφυγή στο εξωτερικό. Συνελήφθη το απόγευμα σε ξενοδοχείο στην Πάτρα με γεμάτο περίστροφο στην κατοχή του.
Επεισόδια στη λεωφόρο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΔΕ από την ΕΛΑΣ για τα επεισόδια στο Εφετείο Αθηνών

Η ΓΑΔΑ ξεκίνησε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για βίντεο που δείχνει αστυνομικό να κλωτσά διαδηλώτρια έξω από το Εφετείο Αθηνών, μετά την αθώωση του Νίκου Ρωμανού, ενώ το περιστατικό αναπαράχθηκε σε κοινωνικά δίκτυα και ιστοσελίδες.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν τρεις για το τροχαίο με εγκατάλειψη 16χρονης στη Λιοσίων

Τρεις συλλήψεις για το τροχαίο στη Λιοσίων, όπου μηχανή παρέσυρε και εγκατέλειψε 16χρονη που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια της μηχανής, φίλος της και 22χρονος που δήλωσε συνεπιβάτης.
Αστυνομική κορδέλα οδού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Πετράλωνα λόγω εντοπισμού ύποπτων αντικειμένων

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις βρίσκονται σε ισχύ στα Πετράλωνα λόγω εντοπισμού δύο ύποπτων χαρτοφύλακων έξω από πρώην κτήριο του ΣΔΟΕ. Στο σημείο επιχειρεί το ΤΕΕΜ, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Αλκίφρονος.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γλυφάδα: Τρεις συλλήψεις για απειλές κατά αστυνομικών με όπλα

Τρεις άνδρες, 32, 36 και 37 ετών, συνελήφθησαν στη Γλυφάδα όταν απείλησαν με όπλο αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ για να αποφύγουν έλεγχο. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιχείρηση της αστυνομίας σε Ασπρόπυργο και Μάνδρα με 9 συλλήψεις

Σαρωτική αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης σε Ασπρόπυργο και Μάνδρα, με 9 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, 22 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και κατάσχεση καραμπίνας και κλεμμένων πινακίδων.