ΓΔ: 2203.09 -0.85% Τζίρος: 205.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:27:02
EOT, Fragkakis, Fragakis
Δ. Φραγκάκης. Πηγή: ΑΠΕ

Δ. Φραγκάκης: Διαγωνισμός για τη νέα σύγχρονη εικόνα του ΕΟΤ στο εξωτερικό

Κριτήριο της αξιολόγησης της ανάθεσης του έργου είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά με σταθερή τιμή και βάσει ποιοτικών κριτηρίων.

Ο ΕΟΤ προκηρύσσει «ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό άνω των ορίων» για την επιλογή αναδόχου του έργου του νέου σχεδιασμού των περιπτέρων του στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις. Ο ΕΟΤ συμμετέχει κάθε χρόνο σε δεκάδες τουριστικές εκθέσεις, που πραγματοποιούνται σε όλον τον κόσμο, με στόχο να προβάλει με άμεσο τρόπο την Ελλάδα ως κορυφαίο τουριστικό προορισμό. Στα περίπτερα του ΕΟΤ έχουν φιλοξενηθεί τα τελευταία χρόνια χιλιάδες απλοί επισκέπτες, εξειδικευμένοι επαγγελματίες, σημαντικοί παράγοντες της διεθνούς αγοράς, σημαίνουσες προσωπικότητες αλλά και εκατοντάδες φορείς και τουριστικές επιχειρήσεις της χώρας μας. Εκεί έχουν πραγματοποιηθεί χιλιάδες ώρες διαπραγματεύσεων, συζητήσεων, παρουσιάσεων κι έχουν κλειστεί σημαντικές συμφωνίες.

Μετά από τα δύο δύσκολα χρόνια της πανδημίας ο ΕΟΤ, με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα, αποφάσισε τη διενέργεια διαγωνισμού για την ανανέωση των τουριστικών περιπτέρων στις διεθνείς εκθέσεις. Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός και διεξάγεται με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.) μέσω της διαδικτυακής πύλης http://www.promitheus.gov.gr/ όπου και υποβάλλονται οι προσφορές από τους υποψήφιους.

Κριτήριο της αξιολόγησης της ανάθεσης είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά με σταθερή τιμή και βάσει ποιοτικών κριτηρίων. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ορίζεται μέχρι του ποσού των εξήντα χιλιάδων ευρώ (60.000 ευρώ) πλέον ΦΠΑ. Η καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των προσφορών ορίζεται η Τετάρτη 27 Απριλίου 2022.

Σχετικά με την προκήρυξη του διαγωνισμού ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης δήλωσε: «Κάνουμε το πρώτο βήμα για να αποκτήσουμε σε λίγους μήνες νέα περίπτερα, αισθητικά αναβαθμισμένα, λειτουργικά βελτιωμένα και προσαρμοσμένα στις σύγχρονες ανάγκες. Αυτά τα δύο χρόνια της υγειονομικής κρίσης είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τα στελέχη του Οργανισμού, τους συνεκθέτες μας και τον ιδιωτικό τομέα για τα τρωτά στοιχεία των περιπτέρων μας και για τις βελτιώσεις που θα μπορούσαν να γίνουν σε αυτά. Μελετήσαμε τον ανταγωνισμό, ακούσαμε τις γνώμες των ειδικών, καταγράψαμε τις ανάγκες των συνεργατών μας και καταλήξαμε, μετά από συστηματική δουλειά υπό αντίξοες συνθήκες, στο νέο πλαίσιο παρουσίας στις εκθέσεις του εξωτερικού που χρειαζόμαστε από εδώ και πέρα.

Ειδικές ευχαριστίες οφείλω στα στελέχη του ΕΟΤ στην Ελλάδα και το εξωτερικό που δούλεψαν πολύ για να φτάσουμε σήμερα εδώ. Με τη δική τους αποφασιστική συνδρομή η νέα σύγχρονη εικόνα που χρειαζόμαστε για τον ελληνικό τουρισμό στο εξωτερικό θα γίνει πραγματικότητα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αεροπλάνο στον ουρανό
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΟΤ: Προώθηση Αττικής και ενίσχυση αεροπορικής σύνδεσης με Τουρκία

Στο Σισμανόγλειο Μέγαρο Κωνσταντινούπολης παρουσιάστηκε η αεροπορική σύνδεση SKY Express Αθήνας-Κωνσταντινούπολης, με καθημερινές πτήσεις και στόχο την αύξηση του τουρισμού προς όλη την Ελλάδα από την Τουρκία.
Πολυσύχνατοι δρόμοι Πεκίνου
ΔΙΕΘΝΗ

Πεκίνο: Άνοδος 34% στις αφίξεις και αναχωρήσεις ξένων το 2024

Περισσότερες από 7 εκατομμύρια συνοριακές διελεύσεις καταγράφηκαν φέτος στο Πεκίνο, σημειώνοντας αύξηση 13%. Οι αφίξεις ξένων χωρίς βίζα ξεπέρασαν τις 828.000, αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 70% του συνόλου.
Σαντορίνη αεροφωτογραφία τοπίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα ΚΥΑ: Ενεργοποίηση μέτρων Πολιτικής Προστασίας στη Σαντορίνη

Τέθηκαν σε ισχύ νέα μέτρα Πολιτικής Προστασίας για τη Σαντορίνη μετά από ΚΥΑ, με βάση επιστημονικές εισηγήσεις για περιορισμούς πρόσβασης λόγω γεωδυναμικών φαινομένων. Τα μέτρα ισχύουν έως 31.03.2027.
Σημαίες ΗΠΑ και Κούβας
ΔΙΕΘΝΗ

Κούβα: Τουριστική κατάρρευση με πτώση σχεδόν 50% στο α' τρίμηνο

Η Κούβα σημείωσε μείωση σχεδόν 50% στις αφίξεις τουριστών το πρώτο τρίμηνο του 2024 λόγω ενεργειακών περιορισμών και λιγότερων διεθνών πτήσεων, με μόλις 35.561 επισκέπτες να φθάνουν τον Μάρτιο, το χαμηλότερο νούμερο εδώ και χρόνια.
Δωμάτιο ξενοδοχείου πολυτελείας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΕΤΑΔ μισθώνει το Ξενία Άνδρου για 40 έτη με στόχο αποκατάσταση και αξιοποίηση

Η ΕΤΑΔ παραχωρεί για 40 χρόνια το ιστορικό Ξενία Άνδρου για αποκατάσταση και βιώσιμη αξιοποίηση, εντάσσοντάς το στη στρατηγική αναβίωσης των Ξενία και ενίσχυσης του τουρισμού και της τοπικής οικονομίας.
Παραλία Λαλάρια Σκιάθος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΟΤ: Προώθηση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης στη βρετανική αγορά

Η τρίτη εκδήλωση «Sustainable Travel AGORA», 18-21 Απριλίου στη Σκιάθο, ανέδειξε τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στον τουρισμό και την ανάγκη βιώσιμης ανάπτυξης, ενισχύοντας τη συνεργασία Ελλάδας-Βρετανίας για πράσινες πρακτικές.