ΓΔ: 2197.31 -0.26% Τζίρος: 35.08 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:44:42
περιπολικό Αστυνομίας ΕΛΑΣ
Φωτο: Stringer / SOOC

Πρόστιμα εκατοντάδων χιλιάδων σε επιχειρήσεις για αισχοκέρδεια

H Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφέρει πως πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε πολλούς τομείς της αγοράς τροφίμων καθώς και σε καύσιμα και μάσκες προστασίας.

Ελέγχους σε όλα τα στάδια διακίνησης, εμπορίας και παροχής αγαθών και υπηρεσιών, πραγματοποιούν οι υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση «από τους μέχρι στιγμής ελέγχους έχουν προκύψει και έχουν επιβληθεί πρόστιμα ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Οι έλεγχοι συνεχίζονται και τα αποτελέσματά τους θα ανακοινωθούν το αμέσως προσεχές διάστημα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

H Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, πραγματοποιεί σε καθημερινή βάση ελέγχους στις τιμές των αγαθών και σε περιπτώσεις, που παρατηρούνται φαινόμενα αισχροκέρδειας, επεμβαίνει επιβάλλοντας τα οριζόμενα πρόστιμα από την κείμενη νομοθεσία.

Ειδικότερα για τα φαινόμενα αισχροκέρδειας η υπηρεσία μας πραγματοποιεί ελέγχους σε πολλαπλούς τομείς, όπως: αλευροβιομηχανίες, οπωρολαχανικά, καύσιμα, κρέατα, σούπερ μάρκετ καθώς επίσης και στις τιμές πώλησης των μασκών προστασίας και των τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού COVID-19.

Από τους μέχρι στιγμής ελέγχους της υπηρεσίας μας έχουν προκύψει και έχουν επιβληθεί πρόστιμα ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Οι έλεγχοι συνεχίζονται και βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλα τα στάδια διακίνησης, εμπορίας και παροχής υπηρεσιών, τα αποτελέσματα των οποίων μετά την ολοκλήρωση τους θα σας ανακοινωθούν το αμέσως προσεχές διάστημα.

Οι έλεγχοι της ΔΙ.Μ.Ε.Α. συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό σε όλη την επικράτεια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία Γιώργου Πιτσιλή Tax Forum
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Η μάχη στα βενζινάδικα, headhunters στο Υπερταμείο και κράτος με κάμερες ιδιωτών

Πέντε πανελλαδικοί έλεγχοι για «κόλπα» στα βενζινάδικα, το Υπερταμείο ψάχνει «κυνηγούς κεφαλών», η τελευταία παράταση στο πλαφόν, αστυνόμευση με ιδιωτικές κάμερες, κέρδη Καραμούζη από κατοικίδια και το «τοξικό» deal του Τραμπ με το Κατάρ.
Αστυνομικά οχήματα ΕΛΑΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έφοδος της ΕΛΑΣ στον Κορυδαλλό: Κατασχέθηκαν κινητά και ναρκωτικά

Αστυνομική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο Ψυχιατρείο Κορυδαλλού οδήγησε σε ελέγχους σε 6 κελιά και 11 κρατούμενους. Δικογραφίες σε 3 άτομα για κινητά, ενώ ένας συνελήφθη για κατοχή κινητών και ακατέργαστης κάνναβης.
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: Η Ελλάδα παραμένει ασφαλής χώρα με επαρκή μέτρα προστασίας

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τόνισε πως η Ελλάδα παραμένει ασφαλής χώρα, αναφερόμενος στο περιστατικό με τον 89χρονο, και υπογράμμισε ότι τέτοια γεγονότα είναι σπάνια και δεν απαιτούν υπερβολικά μέτρα φύλαξης.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Κόμι, πρώην διευθυντής FBI, κατηγορείται ότι απείλησε τη ζωή Τραμπ

Νέες κατηγορίες αντιμετωπίζει ο πρώην επικεφαλής του FBI Τζέιμς Κόμι για φερόμενες απειλές κατά της ζωής του Τραμπ, λόγω ανάρτησής του το Μάιο 2025. Ο ίδιος δηλώνει αθώος και στηρίζει την ανεξάρτητη δικαιοσύνη.
Γερμανικό Κοινοβούλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μερτς δηλώνει πρόοδο στο μεταναστευτικό, διαφωνεί η αστυνομία

Ο καγκελάριος Μερτς δήλωσε πως η κυβέρνηση έχει λύσει μεγάλο μέρος του μεταναστευτικού, με τις αιτήσεις ασύλου να μειώνονται σημαντικά. Ωστόσο, παραδέχτηκε δυσκολίες στη συνεργασία με τους Σοσιαλδημοκράτες και εκκρεμείς μεταρρυθμίσεις.