ΓΔ: 1482.48 0.00% Τζίρος: 0.55 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:31:33 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Παραδόθηκε 25χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του 19χρονου

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής ο 25χρονος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τις επόμενες ημέρες και θα παραμείνει υπό κράτηση.

Παραδόθηκε αυτοβούλως στην 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης 25χρονος, ο οποίος κατηγορείται για εμπλοκή στη δολοφονία του 19χρονου, στην περιοχή Χαριλάου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, συνοδευόμενος από συνήγορο, εμφανίστηκε νωρίτερα στην ανακρίτρια, η οποία χειρίζεται την υπόθεση. Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης τα προηγούμενα 24ωρα και αναζητούνταν. Κατά πληροφορίες πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τις επόμενες μέρες και παραμένει υπό κράτηση.

Είναι η 10η σύλληψη για τη δολοφονική επίθεση της 1ης Φεβρουαρίου, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης. Κατά συνέπεια, από το σύνολο των 11 ατόμων που κατηγορούνται για εμπλοκή στο περιστατικό, παραμένει ασύλληπτος μόνο ένας 20χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία.

Θεοδωρικάκος: Ήρθε η ώρα να τελειώσουμε με τον χουλιγκανισμό

«Αγέλη ανθρωποειδών, ετών 20» χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, την συμμορία χούλιγκαν που δολοφόνησε τον 19χρονο 'Αλκη στην περιοχή Χαριλάου, μιλώντας σήμερα στον ρ/σ ΣΚΑΪ και ανέφερε ότι τους τελευταίους μήνες έχουν σημειωθεί πολλές συμπλοκές χούλιγκαν όπου εκδηλώνεται μια πρωτοφανής βιαιότητα, αγριότητα και ασέβεια στην ανθρώπινη ζωή.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι ο χουλιγκανισμός διαπλέκεται με διάφορα αδικήματα και εγκλήματα, με ναρκωτικά, με οπλοκατοχή, με βιαιότητες και τόνισε ότι «η δολοφονία του 19χρονου 'Αλκη οφείλει να είναι για όλους μας, για την Πολιτεία, το κράτος, τους αθλητικούς παράγοντες, για το σύνολο της κοινωνίας ένα σημείο τομής, να βάλουμε τέλος στη βία και στο χουλιγκανισμό μέσα και έξω απ' το γήπεδο».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «πριν από τρία χρόνια αυτή η κυβέρνηση ψήφισε τον νόμο με τον οποίο υπάρχει το ιδιώνυμο για πράξεις αθλητικής βίας, δηλαδή όταν κάποιος τιμωρείται με ποινή φυλάκισης, αυτή δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα» και απηύθυνε κάλεσμα στους αθλητικούς παράγοντες να συνεργαστούν, γιατί κανέναν δεν συμφέρει να υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα και οι συμμορίες.

Σχετικά με τις συλλήψεις ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε: «Ήταν ζήτημα τιμής για την Αστυνομία, για την δικαιοσύνη, για την ελληνική Πολιτεία στο σύνολό της, να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Αυτό έγινε πραγματικότητα. Μέσα σε ελάχιστες ημέρες βγήκαν εντάλματα για έντεκα ανθρώπους, οι εννέα ήδη έχουν οδηγηθεί στην δικαιοσύνη».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

sillipsi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν τρία άτομα στο Ηράκλειο για κλοπές οχημάτων

Οι δέκα κλοπές είχαν διαπραχθεί στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου και ανάμεσα στους συλληφθέντες υπάρχει και ένας ανήλικος ενώ επιπλέον συνελήφθη ακόμα ένας Έλληνας για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου και παραβάσεις περί όπλων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάθειρξη έως 244 έτη σε μέλη κυκλώματος διακίνησης παράνομων μεταναστών

Η εγκληματική δραστηριότητα του πολυμελούς κυκλώματος αποκαλύφθηκε πέρσι τον Ιούνιο από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Αλλοδαπών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινά η δίκη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ

Οι δύο κατηγορούμενοι, 41 και 49 ετών, είναι αντιμέτωπα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία, πράξη η οποία, σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές, ήταν προϊόν «συμβολαίου θανάτου».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας

Η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση έκρινε ότι ο ποινικολόγος παραβίασε τους δύο από τους τρεις όρους που του επέβαλε με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα μετά την απολογία του για να αφεθεί προσωρινά ελεύθερος.