ΓΔ: 2598.72 0.16% Τζίρος: 271.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:15
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Θεοδωρικάκος: Απόλυτη προτεραιότητα η ασφάλεια στα πανεπιστήμια

«Τα πανεπιστήμια πρέπει να είναι χώροι μόρφωσης, γνώσης, επικοινωνίας, ελευθερίας και επομένως πρέπει να υπάρχει απόλυτη ασφάλεια για όλους τους παράγοντες», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Είναι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης η ασφάλεια των φοιτητών, των καθηγητών και του προσωπικού των πανεπιστημίων, δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

“Τα πανεπιστήμια πρέπει να είναι χώροι μόρφωσης, γνώσης, επικοινωνίας, ελευθερίας και επομένως πρέπει να υπάρχει απόλυτη ασφάλεια για όλους τους παράγοντες”, δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος, στη δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης, TV 100.

“Πριν λίγες μέρες η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έβαλε τέρμα σε μια κατάληψη 34 ετών, συμβολίζοντας ότι πλέον ο φόβος και η ανοχή σε τέτοιες ανώμαλες καταστάσεις ανήκουν στο παρελθόν. Θα προχωρήσουμε μπροστά, με σύγχρονα αναβαθμισμένα πανεπιστήμια, άρα με πανεπιστήμια που εγγυόμαστε την ασφάλεια τους”, τόνισε.

Ο κ. Θεοδωρικάκος θα συναντηθεί αύριο, στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου με τους τέσσερις αστυνομικούς, οι οποίοι στις 18 Δεκεμβρίου έσωσαν τη ζωή μιας γυναίκας που κινδύνευσε από τον σύντροφό της. Όπως είπε, θα τους συγχαρεί δια ζώσης, “γιατί το αξίζουν, γιατί έσωσαν μια γυναίκα, έσωσαν μια ανθρώπινη ζωή”.

Πρόσθεσε, επίσης πως σε ό,τι αφορά την υλικοτεχνική υποδομή έχει ενισχυθεί τόσο η Άμεση Δράση της Θεσσαλονίκης, όσο και η ομάδα ΔΙΑΣ, ενώ τόνισε ότι προσωπικά δεν θα είναι ποτέ ικανοποιημένος. “Θέλω να κάνουμε τα πάντα για να νοιώθουν πολύ καλύτερα οι αστυνομικοί μας. Τους το οφείλουμε και θα συνεχίσουμε τη δουλειά. Υπάρχουν προβλήματα, αλλά είμαστε δίπλα τους για να τα αντιμετωπίσουμε”, υπογράμμισε.

Ο κ. Θεοδωρικάκος είχε συναντήσεις στο Διοικητήριο με βουλευτές της ΝΔ και κομματικά στελέχη, παρουσία του υφυπουργού Εσωτερικών, Σταύρου Καλαφάτη. Αύριο, θα επισκεφθεί τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, το Αστυνομικό Τμήμα Ευόσμου, ενώ θα συναντηθεί με τους δημάρχους Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα και Κορδελιού-Ευόσμου, Κλεάνθη Μανδαλιανό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παύλος Μαρινάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: «Φρικαλέα πρωτοβουλία» η συγκέντρωση έξω απ’ την πρεσβεία Ισραήλ

Ο Παύλος Μαρινάκης χαρακτήρισε «φρικαλέα» τη χθεσινή συγκέντρωση έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ, ανήμερα της επετείου της επίθεσης της Χαμάς, τονίζοντας πως κάθε νεκρός ή όμηρος έχει την ίδια αξία για την κυβέρνηση, όπου κι αν βρίσκεται.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων στα διόδια Πολυμύλου στην Εγνατία

Στην τελική φάση βρίσκεται η ίδρυση του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Εγνατίας Οδού, που θα εποπτεύεται από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ημαθίας, με έδρα τα διόδια Πολυμύλου και αρμοδιότητα το τμήμα μέχρι τα δυτικά Γρεβενά.
Λουλούδια και κεριά μνήμης
ΔΙΕΘΝΗ

Μαθητής νεκρός από πυροβολισμούς σε λύκειο στις Φιλιππίνες

Τραγωδία σε καθολικό λύκειο των Φιλιππίνων: μαθητής άνοιξε πυρ μέσα στις αίθουσες με πιστόλι και τουφέκι, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, πριν αυτοκτονήσει. Είναι το δεύτερο παρόμοιο περιστατικό σε σχολείο εντός δύο μηνών.
σημαία της Ινδίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία: Δακρυγόνα σε διαδηλωτές για καταγγελίες νοθείας εξετάσεων

Η ινδική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και κλομπ για να διαλύσει χιλιάδες φοιτητές που διαδήλωναν στο Νέο Δελχί, διαμαρτυρόμενοι για νοθεία στις πανεπιστημιακές εξετάσεις και ζητώντας την παραίτηση του υπουργού Παιδείας.
Ολομέλεια Ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαμπρόπουλος για Άργος: Οι αστυνομικοί παραβίασαν τον νόμο και θα διωχθούν

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Γ. Λαμπρόπουλος τόνισε στη Βουλή πως η πλειοψηφία των αστυνομικών δρα νόμιμα και όσοι παρανομούν υφίστανται κυρώσεις. Για το περιστατικό στο Άργος ξεκαθάρισε ότι δεν ακολουθήθηκαν οι κανόνες και η δικαιοσύνη θα αποφανθεί.