ΓΔ: 1435.81 0.86% Τζίρος: 61.49 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Στον εισαγγελέα οι 15 συλληφθέντες από την εκκένωση κατάληψης στο ΑΠΘ

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι οκτώ άνδρες και επτά γυναίκες, ηλικίας 20 έως 39 ετών, ενώ μεταξύ αυτών είναι και φοιτητές, όπως τονίζει η αστυνομία.

Στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης οδηγούνται οι 15 συλληφθέντες από τη χθεσινή εκκένωση του εργαστηρίου φαρμακολογίας του ΑΠΘ, το οποίο είχε καταληφθεί λίγα 24ωρα μετά την εκκένωση της κατάληψης "Στέκι στο Βιολογικό".

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι οκτώ άνδρες και επτά γυναίκες, ηλικίας 20 έως 39 ετών, ενώ μεταξύ αυτών είναι και φοιτητές. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους αφορά τα αδικήματα της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας και κοινής ειρήνης, της απείθειας, όπως επίσης παραβάσεις των νόμων περί όπλων και ραδιοσυχνοτήτων. Η μεν πρώτη συνδέεται με τα ξύλινα κοντάρια και η άλλη με τις ασύρματες συσκευές που βρέθηκαν στο σημείο της κατάληψης.

Ενόψει της μεταγωγής τους στον εισαγγελέα είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινά η δίκη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ

Οι δύο κατηγορούμενοι, 41 και 49 ετών, είναι αντιμέτωπα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία, πράξη η οποία, σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές, ήταν προϊόν «συμβολαίου θανάτου».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας

Η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση έκρινε ότι ο ποινικολόγος παραβίασε τους δύο από τους τρεις όρους που του επέβαλε με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα μετά την απολογία του για να αφεθεί προσωρινά ελεύθερος.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραδόθηκε ο Απ. Λύτρας και θα οδηγηθεί αύριο ενώπιον του εισαγγελέα 

Ο ποινικολόγος παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης και αναμένεται να οδηγηθεί αύριο ενώπιον του εισαγγελέα και στη συνέχεια αναμένεται να προφυλακιστεί καθώς οι περιοριστικοί όροι δεν υπάρχουν πια.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ηρωίνη στην Αττική

Για την πιστοποίηση της εγκληματικής τους δράσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών δεδομένων, εξακριβώσεις και διασταυρώσεις στοιχείων και δημιουργία προφίλ των εμπλεκομένων.