ΓΔ: 2220.02 -0.66% Τζίρος: 284.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:44
earthquake-larisa-seismos
Φωτο: Shutterstock

Σεισμικές δονήσεις 5,7 Ρίχτερ στην Κρήτη και 3,4 Ρίχτερ στη Θεσσαλονίκη

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία ζημιά σε καμία από τις δύο περιοχές, ενώ οι ειδικοί παρακολουθούν στενά το φαινόμενο κυρίως στην περιοχή της Κρήτης.

Αισθητός σε όλη την ανατολική Κρήτη, κυρίως στο νότιο τμήμα αλλά και στο Ηράκλειο, έγινε ο σεισμός μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 07:00, με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 48 χλμ νοτιοδυτικά της Άρβης.

Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές, οχήματα της Πυροσβεστικής πραγματοποιούν ελέγχους σε όλο το νότιο τμήμα της περιοχής, όπου φαίνεται να έγινε περισσότερο αισθητή η σεισμική δόνηση.

«Υπάρχει μία γενική έξαρση στην περιοχή τον τελευταίο καιρό την οποία και παρακολουθούμε. Ο συγκεκριμένος σεισμός ανήκει στο ελληνολιβυκό τόξο ωστόσο δεν ξέρουμε ακόμα αν σχετίζεται με το ρήγμα του Αρκαλοχωρίου», επεσήμανε χαρακτηριστικά, στο cretapost, ο καθηγητής Δυναμικής, Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας. Παράλληλα ο κ. Λέκκας τόνισε ότι «δεν γνωρίζουμε αν ήταν ο κύριος σεισμός, αυτό θα φανεί από τα στοιχεία που θα συλλέξουμε και θα αναλύσουμε».

Στα 3,7 Ρίχτερ ο σεισμός στη Θεσσαλονίκη 

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τον Σεισμολογικό Σταθμό του ΑΠΘ, η δόνηση σημειώθηκε στις 23:57 και το επίκεντρο της εντοπίστηκε 13 χιλιόμετρα ανατολικά της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Χορτιάτη. Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίστηκε ότι ήταν εξαιρετικά μικρό, 3 χιλιόμετρα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καταγραφή σεισμού όργανο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμική δόνηση στο Λασίθι χωρίς ζημιές ή τραυματισμούς

Σεισμός 5,7 Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή 23 χλμ ΝΔ του Γούδουρα Σητείας, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους Σητείας και Ιεράπετρας. Δεν έχουν καταγραφεί ζημιές, αλλά συνεχίζονται οι μετασεισμοί.
Καταγραφή σεισμού όργανο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός 5,7 Ρίχτερ νότια της Κρήτης σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 06:18, 25 χλμ νότια-νοτιοδυτικά του Γούδουρα Λασιθίου στην Κρήτη, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Το επίκεντρο εντοπίζεται 405 χλμ νότια-νοτιοανατολικά της Αθήνας.