ΓΔ: 2372.7 1.03% Τζίρος: 1,022.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
AGEETHA Floros-SEKPY Rozolis-ROTA Tsaousoglou-DEFEA Barkas
Φωτο: ΓΕΕΘΑ

Πώς θα βάλει η DEFEA την Ελλάδα στο «χάρτη» των αμυντικών εκθέσεων

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αποτιμήθηκε η διεξαγωγή της Διεθνούς Έκθεσης Άμυνας και Ασφάλειας DEFEA 2021 που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας στην Αθήνα.

Με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ) Αναστάσιο Ροζολή, τον πρόεδρο της ROTA A.E. Γεώργιο Τσαούσογλου, και τον διευθυντή οργάνωσης της έκθεσης DEFEA Βασίλη Μπάρκα συναντήθηκε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής 'Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου στο γραφείο του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αποτιμήθηκε η διεξαγωγή της Διεθνούς Έκθεσης Άμυνας και Ασφάλειας DEFEA 2021 που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας στην Αθήνα τον Ιούλιο φέτος, ενώ οι διοργανωτές της εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την σημαντική συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στην απόλυτη επιτυχία της.

Επίσης, προστίθεται στην ανακοίνωση, συζητήθηκε η μελλοντική συνεργασία του ΓΕΕΘΑ με τον ΣΕΚΠΥ, τη ROTA A.E και την DEFEA με σκοπό την καθιέρωση της έκθεσης ως πόλου έλξης εταιριών αμυντικού υλικού και χωρών, δίνοντας την δυνατότητα στην Ελλάδα να καταστεί επίκεντρο ενημέρωσης τους επί των πλέον πρόσφατων εξελίξεων σε συστήματα και τεχνολογίες αιχμής στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό του Πολεμικού Ναυτικού
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στη Γαλλία νέο τμήμα για τη φρεγάτα FDI «Θεμιστοκλής» των Ναυπηγείων Σαλαμίνας

Ένα ακόμα τμήμα φρεγάτας κατασκευασμένο από τα Ναυπηγεία Σαλαμίνας έφτασε στη Γαλλία για τη φρεγάτα FDI «Θεμιστοκλής». Ήδη έχουν παραδοθεί 15 από τα 21 τμήματα, ενώ οι παραδόσεις θα συνεχιστούν τους επόμενους μήνες.
Ναυπηγεία Ελευσίνας πλοίο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος ναυπηγικός κόμβος Ελευσίνας: 10.000 θέσεις εργασίας, επενδύσεις 1,35 δισ.

Η συμφωνία «Project Trident» εγκαινιάζει ένα νέο ναυπηγικό και αμυντικό οικοσύστημα στην Ελευσίνα, με επενδύσεις 1,35 δισ. ευρώ από Ελλάδα, ΗΠΑ και Ν. Κορέα. Προβλέπεται αναβάθμιση λιμένων, νέες υποδομές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις.
Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Νέο καθεστώς και πρόγραμμα THORAX για άμυνα και ασφάλεια

Ο Υπ. Ανάπτυξης Τ. Θεοδωρικάκος ανέδειξε τη χρηματοδότηση 48,9 εκατ. ευρώ στο πρόγραμμα «ΘΩΡΑΞ», για πλήρες πληροφοριακό σύστημα σε Ένοπλες Δυνάμεις και δυνάμεις ασφαλείας, ενισχύοντας την εθνική άμυνα.