ΓΔ: 2058.06 2.55% Τζίρος: 189.34 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:24:40
AGEETHA Floros-SEKPY Rozolis-ROTA Tsaousoglou-DEFEA Barkas
Φωτο: ΓΕΕΘΑ

Πώς θα βάλει η DEFEA την Ελλάδα στο «χάρτη» των αμυντικών εκθέσεων

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αποτιμήθηκε η διεξαγωγή της Διεθνούς Έκθεσης Άμυνας και Ασφάλειας DEFEA 2021 που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας στην Αθήνα.

Με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ) Αναστάσιο Ροζολή, τον πρόεδρο της ROTA A.E. Γεώργιο Τσαούσογλου, και τον διευθυντή οργάνωσης της έκθεσης DEFEA Βασίλη Μπάρκα συναντήθηκε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής 'Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου στο γραφείο του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αποτιμήθηκε η διεξαγωγή της Διεθνούς Έκθεσης Άμυνας και Ασφάλειας DEFEA 2021 που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας στην Αθήνα τον Ιούλιο φέτος, ενώ οι διοργανωτές της εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την σημαντική συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στην απόλυτη επιτυχία της.

Επίσης, προστίθεται στην ανακοίνωση, συζητήθηκε η μελλοντική συνεργασία του ΓΕΕΘΑ με τον ΣΕΚΠΥ, τη ROTA A.E και την DEFEA με σκοπό την καθιέρωση της έκθεσης ως πόλου έλξης εταιριών αμυντικού υλικού και χωρών, δίνοντας την δυνατότητα στην Ελλάδα να καταστεί επίκεντρο ενημέρωσης τους επί των πλέον πρόσφατων εξελίξεων σε συστήματα και τεχνολογίες αιχμής στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεταλλική κατεργασία εργαλείο
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΕΛΚΑΚ: Νέες βάσεις για αμυντική βιομηχανία και καινοτομία στην Ελλάδα

Το Ελληνικό Κέντρο Αμυντικής Καινοτομίας θέτει τις βάσεις για ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας στην Ελλάδα, ενισχύοντας την καινοτομία, τη συνεργασία και τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα.
Ευρωπαϊκή άμυνα βιομηχανία
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: 1,5 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας

Η Κομισιόν ενέκρινε πρόγραμμα 1,5 δισ. ευρώ για τη στήριξη και τον εκσυγχρονισμό της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας με έμφαση στην αύξηση παραγωγικής ικανότητας, τη συνεργασία με Ουκρανία και την ανάπτυξη τεχνογνωσίας.
Boeing 777 Emirates
ΔΙΕΘΝΗ

Ζημιές για την Emirates Global Aluminium στα ΗΑΕ μετά από επίθεση

Η Emirates Global Aluminium γνωστοποίησε σοβαρές ζημιές σε μονάδα της στο Αμπού Ντάμπι λόγω επίθεσης με drone και πυραύλους, με έξι τραυματίες, ενώ σύμφωνα με το Υπ. Άμυνας, συντρίμμια προκάλεσαν δύο πυρκαγιές στη βιομηχανική ζώνη Χαλίφα.