ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:27:23
Gefyra-Geetha
Φωτο: ΑΠΕ

Τοποθέτηση μεταλλικής γέφυρας στα Πολιτικά Ευβοίας με εντολή Ν. Χαρδαλιά

Η γέφυρα «Bailey» τοποθετήθηκε σε αντικατάσταση παλαιάς με μεσόβαθρο, το οποίο εμπόδιζε τη ροή του υποκείμενου ρέματος προκαλώντας κατά το παρελθόν πλημμυρικά φαινόμενα.

Μεταλλική γέφυρα στρατιωτικού τύπου «Bailey» ανοίγματος 15 μέτρων τοποθετήθηκε χθες στα Πολιτικά Ευβοίας.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, η τοποθέτηση της γέφυρας έγινε στο πλαίσιο της πρόληψης και της αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, έπειτα από κατευθύνσεις που έδωσε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς και εντολή που έδωσε ο Aρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Η γέφυρα «Bailey» τοποθετήθηκε σε αντικατάσταση παλαιάς με μεσόβαθρο, το οποίο εμπόδιζε τη ροή του υποκείμενου ρέματος προκαλώντας κατά το παρελθόν πλημμυρικά φαινόμενα.

Η τοποθέτηση έγινε έπειτα από αίτημα του δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων και με τη σύμφωνη γνώμη των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας, οι οποίες και συνέδραμαν στις εργασίες.

Η τοποθέτηση της γέφυρας πραγματοποιήθηκε αυθημερόν από προσωπικό του 747 Ειδικού Τάγματος Μηχανικού, υπό την εποπτεία της Μονάδας Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ) του ΓΕΕΘΑ, κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλημμυρισμένος δρόμος Ινδονησίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδονησία: Οργή για την καθυστέρηση βοήθειας μετά τις πλημμύρες

Αυξάνεται η δυσαρέσκεια στην Ινδονησία λόγω καθυστερήσεων στην παροχή βοήθειας σε πληγείσες από πλημμύρες και κατολισθήσεις περιοχές, με πάνω από 750 νεκρούς. Συνολικά τα θύματα στην περιοχή ξεπερνούν τους 1.300.
Πλημμυρισμένος δρόμος Ινδονησίας
ΔΙΕΘΝΗ

Σουμάτρα: 631 νεκροί και πάνω από 1 εκατ. εκτοπισμένοι μετά τις πλημμύρες

Στη Σουμάτρα της Ινδονησίας, οι νεκροί από τις πλημμύρες και κατολισθήσεις ανέρχονται σε 631, με 472 αγνοούμενους και 2.600 τραυματίες, ενώ πάνω από ένα εκατομμύριο κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.
Πλημμυρισμένος δρόμος Ινδονησίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδονησία: 631 νεκροί και 1 εκατομμύριο εκτοπισμένοι από πλημμύρες

Στους 631 έφτασαν οι νεκροί στη Σουμάτρα από πλημμύρες και κατολισθήσεις, ενώ 1 εκατ. κάτοικοι αναγκάστηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους. 472 αγνοούνται και 2.600 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών.
Πλημμυρισμένη περιοχή Σρι Λάνκα
ΔΙΕΘΝΗ

Πλημμύρες σε Ασία: Στρατοί κινητοποιούνται σε Σρι Λάνκα και Ινδονησία

Φονικές πλημμύρες σε Σρι Λάνκα, Ινδονησία, Ταϊλάνδη και Μαλαισία έχουν προκαλέσει πάνω από 1.000 θανάτους και εκατοντάδες αγνοούμενους, με στρατιωτικές δυνάμεις να ενισχύουν τις επιχειρήσεις διάσωσης.