ΓΔ: 2322.63 -1.39% Τζίρος: 104.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:47:43
earthquake-larisa-seismos
Φωτο: Shutterstock

Ισχυρός σεισμός 6,3 Ρίχτερ νότια της Κρήτης

Βάσει των πρώτων στοιχείων από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτου Αθηνών ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων με επίκεντρο στη θάλασσα νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας.

Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12.24 με επίκεντρο 30 χιλιόμετρα νότια-νοτιοανατολικά της Ζάκρου στην Κρήτη, σύμφωνα με ηλεκτρονική καταγραφή του γεωδυναμικού Ινστιτούτου στην Αθήνα. Είχε εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων με επίκεντρο στη θάλασσα νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας.

Όπως έγινε γνωστό από το κέντρο της Πυροσβεστικής δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής ζημιές. Ωστόσο με εντολή του αρχηγού αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη όλες οι δυνάμεις στην Κρήτη είναι έτοιμες για να παρέμβουν εάν και όπου χρειαστεί. Ιδιαίτερα αισθητή σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου και κυρίως σε Κάσο, Κάρπαθο και Ρόδο έγινε η σεισμική δόνηση. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καταγραφή σεισμού όργανο
ΔΙΕΘΝΗ

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στα σύνορα Βόρειας Μακεδονίας-Κοσόβου

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ καταγράφηκε χθες βράδυ στη μεθόριο Βόρειας Μακεδονίας-Κοσόβου, με εστιακό βάθος 5 χλμ και επίκεντρο κοντά στο Τέτοβο. Η δόνηση έγινε αισθητή και σε Κόσοβο και βορειοανατολική Αλβανία.
Σεισμογράφος μετρά σεισμό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν νότια της Ιεράπετρας στο Λασίθι

Σεισμικές δονήσεις 3,2 έως 3,9 Ρίχτερ καταγράφηκαν σε θαλάσσια περιοχή νότια της Ιεράπετρας την Παρασκευή το βράδυ, δίχως να προκαλέσουν ανησυχία ή προβλήματα στην περιοχή, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.