ΓΔ: 2492.71 1.49% Τζίρος: 263.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας

Συνελήφθη 34χρονος Ιρακινός στην Αθήνα για συμμετοχή στο ISIS

Από το 2018 βρίσκεται στην Ελλάδα ο 34χρονος που συνελήφθη το μεσημέρι με την κατηγορία συμμετοχής στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS. Αυτήν την ώρα διενεργείται έρευνα στο σπίτι όπου διέμενε.

Ένας 34χρονος Ιρακινής καταγωγής, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS, συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία στην Αθήνα. Ο 34χρονος εντοπίστηκε μετά από αξιοποίηση πληροφοριών που παρασχέθηκαν στις ελληνικές αρχές από ξένες υπηρεσίες και με τη συνεργασία της ΕΥΠ συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας. Ο φερομένος ως μέλος του ISIS κρατείται και ανακρίνεται στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία, ενώ αυτήν την ώρα διενεργείται έρευνα στο σπίτι όπου διέμενε. Αύριο το πρωί θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Από το 2018 βρίσκεται στην Ελλάδα ο 34χρονος που συνελήφθη το μεσημέρι με την κατηγορία συμμετοχής στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο 34χρονος Ιρακινός είχε έρθει στην Ελλάδα μαζί με τη σύζυγό του και 4 παιδιά τους, και ζήτησε πολιτικό άσυλο, το οποιο απορρίφθηκε σε πρώτο βαθμό. Έκανε και δεύτερη αίτηση που επίσης απορρίφθηκε σε 2ο βαθμό. Στη συνέχεια έκανε προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια, ζητώντας και πάλι άσυλο για ανθρωπιστικούς λόγους, η οποία εκκρεμεί.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες πριν από λίγες ημέρες ενημέρωθηκαν οι ελληνικές αρχές από ξένη υπηρεσία ότι Ιρακινός με τα στοιχεία του 34χρονου αναζητείται ως μέλος του ISIS, ενώ υπάρχει και οπτικό υλικό από βίντεο που φαίνεται σε εκδηλώσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης με οπλισμό από 2014. Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι αρχές και ο Ιρακινός εντοπίστηκε από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, σε συνεργασία με την ΕΥΠ, στο κέντρο της Αθήνας όπου συνελήφθη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ και Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Ελλάδα πρότυπο και ηγέτιδα στην αντιτρομοκρατία

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ χαρακτηρίζει την Ελλάδα ηγετική δύναμη στην αντιτρομοκρατία και παράδειγμα προς μίμηση, τονίζοντας τη στενή και διαρκή συνεργασία της με τις ΗΠΑ στον τομέα της ασφάλειας.
Βρετανική σημαία Λονδίνο
ΔΙΕΘΝΗ

Λονδίνο: Απαγόρευση δύο ιρανικών οργανώσεων για αντισημιτικές επιθέσεις

Η Βρετανία χαρακτήρισε ως τρομοκρατικές το Σώμα Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν και ακόμη μία ιρανική οργάνωση, δίνοντας νέες εξουσίες στην αστυνομία για την αντιμετώπιση σχετικών απειλών μετά από αντισημιτικές επιθέσεις.
Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Η αστυνομία θα βρει τους δράστες της δολοφονίας

Ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος καταδίκασε τη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα στη Θεσσαλονίκη, εκφράζοντας συμπαράσταση στα στελέχη της ΝΔ και τονίζοντας ότι δεν υπάρχει χώρος για τρομοκρατία στην Ελλάδα.
Σημαία Νιγηρίας κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Ένοπλη επίθεση σε σχολείο στη Νιγηρία με άγνωστο αριθμό απαχθέντων

Ένοπλοι εισέβαλαν σε σχολείο στη Λάσα, βορειοανατολική Νιγηρία, και απήγαγαν μαθητές που έδιναν εξετάσεις, σύμφωνα με την αστυνομία. Η περιοχή πλήττεται από ισλαμιστικές ομάδες και συμμορίες που ζητούν λύτρα για ομήρους.