ΓΔ: 2236.24 -0.47% Τζίρος: 240.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Χάρης Θεοχάρης τουρισμός εκδήλωση
Ο Χάρης Θεοχάρης μιλάει για τον τουρισμό στο Delphi Economic Forum.

Θεοχάρης: Η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι είναι δίπλα στους πληγέντες

Κατά την επίσκεψή του στη Βόρεια Εύβοια, ο υπουργός Τουρισμού δήλωσε ότι «όλοι μαζί θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε στην αναζωογόνηση και στην αναγέννηση της Εύβοιας».

Την άμεση και ολόπλευρη αρωγή της κυβέρνησης για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές και την ταχύτερη δυνατή ανάκαμψη, ειδικά των τουριστικών επιχειρήσεων της περιοχής, επιβεβαίωσε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, με την επίσκεψή του στη Βόρεια Εύβοια. Αφού επισκέφθηκε την Αγία 'Αννα, στο πλαίσιο της αυτοψίας του σε ένα σημείο υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος, όπου, δυστυχώς, υπήρξαν εκτεταμένες καταστροφές, ο κ. Θεοχάρης μετέβη στα Λουτρά Αιδηψού, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του τουριστικού κλάδου.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίασης, «το κεντρικό μήνυμα από αυτήν τη συνάντηση είναι ότι είμαστε εδώ. Όλη η κυβέρνηση είναι δίπλα στους ανθρώπους της Βόρειας Εύβοιας και έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες για την άμεση επίλυση των ζητημάτων που τους απασχολούν. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος, καθώς παρατηρώ ζωηρό πνεύμα συνεργασίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων παραγόντων. Όλοι μαζί θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε στην αναζωογόνηση και στην αναγέννηση της Εύβοιας».

Σε ό,τι αφορά σε συγκεκριμένα μέτρα τα οποία ήδη υλοποιούνται, ο Χάρης Θεοχάρης δήλωσε ότι «ορισμένες προτάσεις, όπως πχ η αύξηση του επιδόματος λουτροθεραπείας και τα "voucher" προς μελλοντική αξιοποίηση από τους επισκέπτες της περιοχής, ώστε να μη χρειαστεί να επιστραφούν προκαταβολές σε χρήματα, υλοποιήθηκαν μέσα σε μερικές ημέρες. 'Αρα, σήμερα συζητήσαμε στη βάση μιας συνεργασίας, η οποία, όπως έχουμε διαπιστώσει, αποδίδει καρπούς. Ως υπουργείο Τουρισμού και, γενικότερα ως κυβέρνηση, ακούμε και υλοποιούμε».

Ο κ. Θεοχάρης χαρακτήρισε τη σύσκεψη «παραγωγική και ενδιαφέρουσα σε πρακτικό επίπεδο», τονίζοντας ότι «έχει καταγραφεί μια σειρά από περαιτέρω προτάσεις για την ανακούφιση των κατοίκων, των εργαζομένων και των τουριστικών επιχειρήσεων της Βόρειας Εύβοιας. Αρκετές από αυτές τις προτάσεις ήδη δρομολογούνται προς σχεδιασμό και εφαρμογή». Μάλιστα, όπως είπε ο υπουργός Τουρισμού, «κάποιες από αυτές τις ιδέες θα τις μεταφέρουμε στην ομάδα του κ. Χρήστου Τριαντόπουλου, του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές. Η επιλογή του πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι όλες οι δράσεις να συντονίζονται σε κεντρικό επίπεδο από την ομάδα του κ. Τριαντόπουλου, ώστε να επιτυγχάνεται η μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα, χωρίς καμία άσκοπη χρονοτριβή. Βρήκα ρεαλιστικές τις περισσότερες από τις προτάσεις που συζητήσαμε σήμερα. Εξάλλου, είχαμε κάνει τη σχετική προεργασία, όταν είχαμε συναντηθεί προ ημερών στο γραφείο μου με τους εκπροσώπους των φορέων αυτοδιοίκησης και τουρισμού της Εύβοιας».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Στερεάς Ελλάδας, Ηλίας Μπουρμάς, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Αλέξανδρος Βασιλικός, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Εύβοιας, Μίλτος Χέλμης, ο δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς, ο δήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας 'Αννας, Γεώργιος Τσαπουρνιώτης, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Σίμος Κεδίκογλου και Θανάσης Ζεμπίλης, καθώς και εκπρόσωποι ξενοδόχων και εστίασης από τη Βόρεια Εύβοια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σύσκεψη του υπουργού Τουρισμού με φορείς του κλάδου στην Εύβοια

Ο κ. Θεοχάρης θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί απευθείας από τους εκπροσώπους των τουριστικών επιχειρήσεων και των αυτοδιοικητικών φορέων για την τρέχουσα κατάσταση και την πραγματική έκταση των ζημιών.
Μετέωρα μοναστήρι πέτρα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στήριξη και ανάπτυξη θρησκευτικού και προσκυνηματικού τουρισμού στην Ελλάδα

Πραγματοποιήθηκε η 2η συνεδρίαση της Κοινής Συντονιστικής Επιτροπής Προσκυνηματικού Τουρισμού με τη συμμετοχή της Όλγας Κεφαλογιάννη και της Άννας Καραμανλή, με έμφαση στον συντονισμό δράσεων για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού.
Ευάγγελος Τουρνάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Ρόδο ο Υπ. Κλιματικής Κρίσης Ευ. Τουρνάς για σύσκεψη με Πυροσβεστική

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης, Ευάγγελος Τουρνάς, επισκέφθηκε τη Ρόδο για συντονισμό ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Τόνισε τη σημασία της ευθύνης όλων για την πρόληψη πυρκαγιών και έκανε έκκληση για προσοχή και συνεργασία.
Συνάντηση σε επίσημο χώρο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδρίασε το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Χανίων

Πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του ΤΕΣΟΠΠ Χανίων σχετικά με τον σχεδιασμό πολιτικής προστασίας για το καλοκαίρι 2026, με έμφαση στην πρόληψη και τις νέες τεχνολογίες για την αντιμετώπιση πυρκαγιών και φυσικών φαινομένων.
Φλόγες δάσους πυρκαγιά
ΔΙΕΘΝΗ

Φόβοι ερευνητών για «δύσκολη» χρονιά πυρκαγιών λόγω κλίματος

Φέτος, οι πυρκαγιές παγκοσμίως ξεκίνησαν έντονα, με 50% περισσότερες καμένες εκτάσεις από τον μέσο όρο και 20% πάνω από το προηγούμενο ρεκόρ, λόγω κλιματικής αλλαγής και Ελ Νίνιο, προειδοποιούν ερευνητές.