ΓΔ: 2105.53 0.36% Τζίρος: 140.10 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:24:34
Ελληνική αστυνομία περιπολικό
Φώτο: Shutterstock

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών μέσω Ελλάδας με πλαστά έγγραφα

Το κύκλωμα προμήθευε αλλοδαπούς με ταξιδιωτικά έγγραφα διαφόρων χωρών, προκειμένου αυτοί να αναχωρήσουν παράνομα από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και να μεταβούν σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή xώρα.

Εξαρθρώθηκε, μετά από πολυήμερη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Απογευματινές ώρες της 8-8-2021, στο Αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, συνελήφθησαν τρία μέλη της σπείρας (δύο ημεδαποί ηλικίας 18 και 22 ετών και 20χρονος αλλοδαπός, καθώς και δύο αλλοδαποί (διακινούμενοι), ενώ λίγο αργότερα συνελήφθησαν στο πλαίσιο έρευνας σε οικία στην Αθήνα, δύο ημεδαπές που σχετίζονται με τη δράση του κυκλώματος.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, το κύκλωμα προμήθευε αλλοδαπούς με ταξιδιωτικά έγγραφα διαφόρων χωρών, προκειμένου αυτοί να αναχωρήσουν παράνομα από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και να μεταβούν σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή xώρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, τα μέλη της σπείρας μετέφεραν την 8-8-2021 με αυτοκίνητο της σπείρας, τους δύο διακινούμενους στον Αερολιμένα Αθηνών. Με μεθοδικότητα τους συνόδευσαν καθ' όλη τη διάρκεια της κίνησης τους στα διαφορετικά σημεία ελέγχων και τους καθοδηγούσαν, με σκοπό να επιτύχουν την επιβίβαση σε αεροσκάφος με προορισμό ευρωπαϊκή χώρα, αφού προηγουμένως τους είχαν εφοδιάσει με τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, κάρτες επιβίβασης και διαγνωστικά αρνητικά τεστ covid.

Λίγο πριν φτάσουν στην πύλη εξόδου με προορισμό ευρωπαϊκές χώρες, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, προέβησαν στον έλεγχό των διακινητών και των διακινούμενων και εν συνεχεία τους συνέλαβαν. Στην κατοχή τους αλλά και σε έρευνες στις οικίες των κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 6 τεστ covid, κάποια αμφιβόλου γνησιότητας και κάποια σε στοιχεία άλλων ατόμων, ταυτότητες, διαβατήρια, 1.740 ευρώ, το αυτοκίνητο και πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παύλος Μαρινάκης Συνέντευξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: 80 νέοι ελεγκτές στο Ελ. Βενιζέλος, στόχος η μείωση καθυστερήσεων

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης επιβεβαίωσε την πρόσληψη 80 νέων ελεγκτών, αναφέρθηκε σε δημοσκοπήσεις, ΟΠΕΚΕΠΕ, εξωτερική πολιτική και Τέμπη, τονίζοντας τη διαφάνεια και τη σταθερότητα της κυβέρνησης.
Αεροδρόμιο- Επιβάτες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζονται για πέμπτη ημέρα οι καθυστερήσεις πτήσεων στο «Ελ. Βενιζέλος»

Συνεχίζονται για πέμπτη ημέρα οι καθυστερήσεις πτήσεων στο «Ελ. Βενιζέλος», λόγω περιορισμών στη διαχείριση του εναέριου χώρου από την ΥΠΑ, προκαλώντας την ταλαιπωρία επιβατών.
Επιβατικό αεροπλάνο νύχτα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καθυστερήσεις - ρεκόρ στο "Ελ. Βενιζέλος", αερομαχία υπ. Υποδομών - ελεγκτών

Η κόντρα Υπουργείου Υποδομών – ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας για το νομοσχέδιο κορυφώνεται και προκάλεσε χάος στο «Ελ. Βενιζέλος», με 222 πτήσεις να καθυστερούν έως και 48 λεπτά.
Aegean
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Καθυστερήσεις πτήσεων στην Αθήνα λόγω περιορισμένης χωρητικότητας

Καθυστερήσεις πτήσεων σημειώνονται στο «Ελ. Βενιζέλος» λόγω μειωμένης χωρητικότητας εναέριας κυκλοφορίας, με την AEGEAN να καταβάλλει προσπάθειες για τον περιορισμό των επιπτώσεων.