ΓΔ: 2103.22 -0.12% Τζίρος: 38.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:21:39

ΑΔΜΗΕ: Προσπάθεια προστασίας των γραμμών που τροφοδοτούν το ΚΥΤ Αγίου Στεφάνου

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του Συστήματος, επισημαίνεται ότι το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Αγίου Στεφάνου που είναι κρίσιμο για την ηλεκτροδότηση της Αττικής έχει επανέλθει σε κανονική λειτουργία.

Προσπάθειες να θωρακιστούν κατά το δυνατόν τα συγκλίνοντα κυκλώματα Υπερυψηλής Τάσης που τροφοδοτούν το ΚΥΤ Αγίου Στεφάνου, τα οποία απειλούνται από το νότιο μέτωπο της πυρκαγιάς στο Κρυονέρι καταβάλλει η Πολιτική Προστασία σε συντονισμό με τον ΑΔΜΗΕ, σύμφωνα με την ενημέρωση από την έκτακτη σύσκεψη στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας υπό τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα που ολοκληρώθηκε.

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του Συστήματος, επισημαίνεται ότι το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Αγίου Στεφάνου που είναι κρίσιμο για την ηλεκτροδότηση της Αττικής έχει επανέλθει σε κανονική λειτουργία.

Σημειώνεται ακόμη πως το ΥΠΕΝ και οι αρμόδιοι φορείς παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της πυρκαγιάς προκειμένου να ληφθούν εγκαίρως τα απαραίτητα μέτρα για τη θωράκιση της ηλεκτροδότησης των καταναλωτών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σταύρος Παπασταύρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Δεν προβλέπεται πώληση του 51% του ΑΔΜΗΕ σε ιδιώτες

Ο Σταύρος Παπασταύρου ξεκαθαρίζει στη Βουλή ότι δεν εξετάζεται πώληση του 51% του ΑΔΜΗΕ, τονίζοντας τη σημασία διατήρησης του εθνικού ελέγχου και απαντώντας στις ανησυχίες για κρίσιμες ενεργειακές υποδομές.
Υποβρύχιο καλώδιο ΑΔΜΗΕ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΔΜΗΕ: Η διασύνδεση Κρήτης–Πελοποννήσου εξοικονομεί πάνω από 700 εκατ. ευρώ

Ο ΑΔΜΗΕ αναφέρει ότι η διασύνδεση Κρήτης–Πελοποννήσου έχει προσφέρει εξοικονόμηση άνω των 700 εκατ. ευρώ, μειώνοντας την παραγωγή diesel και ενισχύοντας τον ΕΛΥΚΩ, με το ετήσιο όφελος να φτάνει τα 400–600 εκατ. ευρώ.
Υποβρύχιο καλώδιο ΑΔΜΗΕ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΔΜΗΕ: Πολλαπλάσιο το όφελος από τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις νησιών

Μελέτη του ΑΔΜΗΕ δείχνει ότι οι διασυνδέσεις σε Δωδεκάνησα και Βόρειο Αιγαίο έχουν όφελος έως και τριπλάσιο του κόστους, μειώνοντας ΥΚΩ και πετρέλαιο, ενώ ενισχύουν αξιοπιστία και ποιότητα ζωής στα νησιά.
Υποδομές ηλεκτρικής ενέργειας ADMIE
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μανουσάκης: Μεγάλες επενδύσεις στη μεταφορά ενέργειας στην Ελλάδα

Ο πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης, τόνισε στο 4ο Greek Investment Conference τη σημασία μεγάλων επενδύσεων στον τομέα ενέργειας, με επενδύσεις που το 2026 θα φτάσουν το 1 δισ. ευρώ και συνολικό πλάνο 6 δισ. ως το 2034.