ΓΔ: 2540.06 0.75% Τζίρος: 364.34 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Επιβατικό αεροπλάνο νύχτα

ΥΠΑ: Τι ισχύει για τις πτήσεις εσωτερικού προς νησιωτικούς προορισμούς

Ποιες προϋποθέσεις οφείλουν να πληρούν όλοι οι επιβάτες πτήσεων εσωτερικού προς νησιωτικούς προορισμούς σύμφωνα με τη ΝΟΤΑΜ της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Τροποποιούνται οι προϋποθέσεις για τις πτήσεις εσωτερικού από την ηπειρωτική χώρα προς νησιωτικούς περιορισμούς με ισχύ από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021 έως τη Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021 και ώρα 06:00 το πρωί σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, έχοντας ως στόχο τον περιορισμό της διασποράς της νόσου COVID-19.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη ΝΟΤΑΜ της ΥΠΑ, όλοι οι επιβάτες πτήσεων εσωτερικού προς νησιωτικούς προορισμούς,  οφείλουν να πληρούν μία από τις παρακάτω προϋποθέσεις:

1) Να έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορονοϊό COVID-19 και να προσκομίσουν βεβαίωση/πιστοποιητικό εμβολιασμού, που να έχει εκδοθεί μέσω της ιστοσελίδας https://www.gov.gr/ipiresies/ugeia-kai-pronoia/koronoios-covid-19/pistopoietiko-emboliasmou. Εφόσον πρόκειται για αλλοδαπούς προερχόμενους από το εξωτερικό να προσκομίζουν βεβαίωση/πιστοποιητικό εμβολιασμού, στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ισπανική, ιταλική ή ρωσική γλώσσα, το οποίο να έχει εκδοθεί από δημόσια αρχή σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του προσώπου, τον τύπο του διενεργηθέντος εμβολίου και τον αριθμό των δόσεων. Εναλλακτικά οι ταξιδιώτες μπορούν να φέρουν, σε ψηφιακή ή έντυπη μορφή, ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό COVID-19 (EU DIGITAL COVID-19 CERTIFICATE ) στο οποίο περιέχονται πληροφορίες σχετικά με τον εμβολιασμό ή το αποτέλεσμα του τελευταίου ελέγχου (rapid test 48 ωρών ή PCR 72 ωρών) ή τη νόσηση από τον κορονοϊό COVID-19.

2) Να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί είτε σε εργαστηριακό έλεγχο για κορονοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου ή εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν από την άφιξή τους ως προς τον έλεγχο με rapid test. Εφόσον πρόκειται για αλλοδαπούς προερχόμενους από το εξωτερικό, μπορούν να προσκομίζουν βεβαίωση αρνητικού τεστ, στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ισπανική, ιταλική ή ρωσική γλώσσα.

3) Να επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν.

Η υποχρέωση των προϋποθέσεων ισχύει για παιδιά από δώδεκα (12) ετών και άνω.

Στους χώρους προσέλευσης και αναμονής εντός αεροδρομίων, καθώς και κατά τη διάρκεια των αεροπορικών πτήσεων, το προσωπικό και οι επιβάτες υποχρεούνται να φέρουν μάσκα προστασίας. Επίσης οι επιβάτες υποχρεούνται να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις του μόνιμου και έκτακτου προσωπικού των αεροδρομίων ή των αεροπορικών εταιρειών που επιφορτίζεται με τα καθήκοντα εποπτείας, διαχείρισης πλήθους και υποβοήθησης των επιβατών, προκειμένου να τηρούνται οι αναγκαίες αποστάσεις και να διασφαλίζεται η ελεγχόμενη επιβίβαση-αποβίβαση και αναμονή προς αποφυγή συνωστισμού.

Ο έλεγχος των παραπάνω εγγράφων πραγματοποιείται από τους υπαλλήλους των αεροπορικών εταιρειών και δειγματοληπτικά από τις αστυνομικές αρχές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρέθυμνο: Εξακολουθεί η εκκένωση της Αγίας Γαλήνης – Έτοιμα τα ξενοδοχεία

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκκένωση της Αγίας Γαλήνης λόγω μεγάλης πυρκαγιάς. Ξενοδοχεία του Ρεθύμνου καταγράφουν διαθεσιμότητα δωματίων για τη στέγαση επισκεπτών, αν χρειαστεί, ενώ η φωτιά δεν είχε φανεί στον οικισμό κατά την απομάκρυνση.
Ενετικό λιμάνι Χανίων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυγουστιάτικες πολιτιστικές εκδηλώσεις με τη στήριξη του ΕΟΤ

Πολιτιστικές εκδηλώσεις υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, όπως το Chania Rock Festival, το Rascal Festival και το Φεστιβάλ Ολύμπου, θα φιλοξενηθούν τον Αύγουστο σε Χανιά, Άρτα, Κεφαλονιά, Αθήνα και Πιερία, προωθώντας πολιτισμό και τουρισμό.
Όλγα Κεφαλογιάννη πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση ηγεσίας Υπ. Τουρισμού με ΣΕΤΕ για τουριστική εκπαίδευση

Συνάντηση για την τουριστική εκπαίδευση είχαν οι Όλγα Κεφαλογιάννη, Άννα Καραμανλή και Αγάπη Σμπώκου, συζητώντας τη μετατροπή σχολών σε πειραματικές και την προσαρμογή της κατάρτισης στις ανάγκες της αγοράς εργασίας.
Παραλιακή Αθήνας βράδυ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα έργα υποδομής αυξάνουν την αξία ακινήτων στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Τα έργα υποδομής στην Αθηναϊκή Ριβιέρα ανεβάζουν τις τιμές ακινήτων στις γύρω περιοχές, κυρίως όταν βρίσκονται κοντά σε σύγχρονες «πράσινες» μαρίνες, αυξάνοντας την αξία τους έως και 30%, σύμφωνα με ανάλυση της Premier Realty.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Πρόταση για παρατηρητήριο ακτοπλοϊκών τιμών

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ξεκινά δημιουργία βάσης δεδομένων για τιμές και χαρακτηριστικά ακτοπλοϊκών μετακινήσεων, καλώντας πολίτες να συμμετέχουν στη διαμόρφωση Παρατηρητηρίου Τιμών μέσω καταγραφής του κόστους των δρομολογίων.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυστρία: Η Ελλάδα πρότυπο μεταρρυθμίσεων και προστασίας συνόρων ΕΕ

Ο καγκελάριος της Αυστρίας τόνισε την οικονομική πρόοδο της Ελλάδας και τα κοινά συμφέροντα με την Αυστρία, αναφέροντας την ανάγκη για ανταγωνιστικότητα, βιώσιμη ανάπτυξη και μείωση ενεργειακού κόστους στην Ευρώπη.