ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

«Πράσινο φως» για το άνοιγμα των γυμναστηρίων στις 31 Μαΐου

Οι ειδικοί εισηγήθηκαν επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, στο λιανεμπόριο να επιτρέπεται ένα άτομο ανά 25 τ.μ., ενώ παράλληλα από τις 15 Ιουνίου αναμένεται να καταργηθεί το όριο του 50% στις λαϊκές αγορές.

Στις 31 Μαΐου θα ανοίξουν τα γυμναστήρια, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων άναψε το «πράσινο φως» για την επαναλειτουργία τους. Παρ΄ όλα αυτά το άνοιγμα θα συνοδεύεται από αυστηρές συστάσεις, καθώς οι ειδικοί προτείνουν:

  • Τη χρήση διπλής μάσκας 
  • Τα αποδυτήρια να παραμένουν κλειστά
  • Self test στο προσωπικό μία φορά την εβδομάδα

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες θα επιτρέπεται ένας αθλούμενος ανά 10 τ.μ., ενώ ο κλιματισμός δεν θα λειτουργεί. Άγνωστο παραμένει ακόμα αν οι αθλούμενοι θα πρέπει να φορούν μάσκα κατά τη  διάρκεια της άσκησής τους ή μόνο κατά την είσοδο και έξοδό τους στο γυμναστήριο. 

Παράλληλα, η επιτροπή εισηγήθηκε να αυξηθεί το όριο ατόμων σε καταστήματα και εκκλησίες. Πιο συγκεκριμένα, οι ειδικοί εισηγήθηκαν στο λιανεμπόριο να επιτρέπεται ένα άτομο ανά 25 τ.μ., ενώ  από τις 15 Ιουνίου αναμένεται να καταργηθεί το όριο του 50% στις λαϊκές αγορές. Αναφορικά με τις εκκλησίες θα επιτρέπεται ένα άτομο ανά 15 τ.μ.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στις 6 το απόγευμα, κατά την τακτική ημερήσια ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ