ΓΔ: 1469.07 -0.75% Τζίρος: 36.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:20:35 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Αντίστροφη μέτρηση για το τέλος των SMS, πότε ανοίγουν οι διαδημοτικές

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ανακοινώσεις θα γίνουν ή σήμερα ή τη Μ. Παρασκευή. Όσον αφορά τις διαδημοτικές μετακινήσεις, όλα δείχνουν ότι από τις 3 Μαΐου θα επιτρέπονται.

Η κατάργηση του SMS στο 13033, το οποίο αφορά τις μετακινήσεις των πολιτών, είναι μεταξύ των θεμάτων που θα βρεθούν στο επίκεντρο στη σημερινή συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων. Όλα δείχνουν ότι οδεύουμε προς κατάργηση της αποστολής μηνύματος, με δεδομένο ότι στις 3 Μαΐου ανοίγει η εστίαση. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ανακοινώσεις θα γίνουν ή σήμερα ή τη Μ. Παρασκευή, ενώ παράλληλα η επιτροπή θα εξετάσει τα στοιχεία του επιδημιολογικού φορτίου στην Ελλάδα.

Xθες ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε πως το sms δεν έχει έρθει η ώρα να καταργηθεί στις μετακινήσεις αλλά θα μπορούσε να καταργηθεί τις επόμενες ημέρες αν επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί.

Υπογράμμισε πως όταν ανοίξει ο τουρισμός ο στόχος είναι να μην υπάρχει το SMS αλλά εξαρτάται και από τους εμβολιασμούς.

Τόνισε ιδιαιτέρως την ανάγκη εμβολιασμού και έκανε έκκληση στους πολίτες να προχωρήσουν σε αυτόν. Μόνη λύση για να γλιτώσουμε καραντίνες και sms είναι το εμβόλιο ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ σημείωσε πως έχει συγχαρεί τον κ. Φίλη που είπε δημόσια ότι έκανε το εμβόλιο.

Ανέφερε πως σέβεται το ατομικό δικαίωμα όσων αποφάσισαν να μην κάνουν το εμβόλιο αλλά η πράξη αυτή κρίνεται και πρόκειται για απόλυτα κοινωνική ανευθυνότητα. «Με την πράξη αυτή θέτεις σε κίνδυνο τους άλλους. Ηθικά απαράδεκτος όποιος δεν κάνει το εμβόλιο». Ωστόσο, υπογράμμισε πως ο εμβολιασμός δεν μπορεί να γίνει υποχρεωτικός.

Τέλος, ο  υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, δήλωσε στην ΕΡΤ ότι «μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου θα καταργηθούν τα SMS στο 13033».

Όσον αφορά τις διαδημοτικές μετακινήσεις, όλα δείχνουν ότι από τις 3 Μαΐου θα επιτρέπονται. Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ανέφερε πως από την ερχόμενη Δευτέρα θα επιτρέπονται και οι διαδημοτικές μετακινήσεις, ενώ ο πολίτης δεν θα χρειάζεται να στέλνει SMS για να πάει σε κάποιο εστιατόριο ή μπαρ.

Αυτή την ημερομηνία «έδειξε» και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. Ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε ότι είμαστε πολύ κοντά στην πλήρη κατάργηση τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ