ΓΔ: 2421.69 1.06% Τζίρος: 313.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: ΕΟΔΥ

Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας πρόεδρος του νέου ΔΣ του ΕΟΔΥ

Με έμφαση στη διαχείρηση του προσφυγικού η νέα διοίκηση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας που για τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια είναι ένα από τα σημαντικότερα ζήτημα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Την αναγκαιότητα να μετεξελιχθεί το πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ, νυν ΕΟΔΥ (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας), σε έναν σύγχρονο οργανισμό που θα καλύπτει τον τομέα της δημόσιας υγείας, με δυνατότητα να δίνει λύσεις στα έκτακτα περιστατικά που μπορεί να προκύπτουν, όπως το προσφυγικό-μεταναστευτικό, το οποίο μετά την αύξηση των ροών είναι ένα από τα σημαντικότερα ζήτημα που αντιμετωπίζει η χώρα, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μετά τον διορισμό του νέου Διοικητικό Συμβουλίου του ΕΟΔΥ.

Πρόεδρος του νέου ΔΣ του ΕΟΔΥ είναι ο Παναγιώτης Αρκουμανέας, οικονομολόγος - MBA στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιο Βοστώνης, για την επιλογή του οποίου το υπουργείο Υγείας αναφέρει σε ανακοίνωση του: «Στο πλαίσιο των μοντέρνων ευρωπαϊκών κέντρων ελέγχου νοσημάτων, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ είναι οικονομολόγος με MBA στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, ώστε μετά από πολλά χρόνια να διοικηθεί σωστά ο Οργανισμός».

Στις θέσεις των δύο αντιπροέδρων, με αρμοδιότητες ο πρώτος για τα μη μεταδοτικά και ο δεύτερος για τα μεταδοτικά νοσήματα, τοποθετήθηκαν καθηγητές πανεπιστημίου «εγνωσμένης αξίας, με εξειδίκευση στην επιδημιολογία και στις λοιμώξεις», επισημαίνει το υπουργείο Υγείας.

Η σύνθεση του νέου ΔΣ του ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

  • Πρόεδρος: Παναγιώτης Αρκουμανέας, οικονομολόγος - MBA στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιο Βοστώνης
  • Αντιπρόεδρος - αρμόδιος για τα μη μεταδοτικά νοσήματα: Δημοσθένης Παναγιωτάκος, καθηγητής Βιοστατιστικής και Επιδημιολογίας, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
  • Αναπληρωματικό μέλος: Ελένη Σαμπατάκου, επίκουρη καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ-ΓΝΑ «Ιπποκράτειο»
  • Αντιπρόεδρος - αρμόδιος για τα μεταδοτικά νοσήματα: Γεώργιος Παναγιωτακόπουλος, παθολόγος, επίκουρος καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας Πανεπιστημίου Πατρών, με εξειδίκευση στις λοιμώξεις στα νοσοκομεία St George's και St Thomas' του Λονδίνου
  • Αναπληρωματικό μέλος: Μαρία Πιάγκου, επίκουρη καθηγήτρια Εργαστηρίου Ανατομίας ΕΚΠΑ
  • Μέλος: Γεώργιος Σουρβίνος, καθηγητής Κλινικής Ιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης
  • Αναπληρωματικό μέλος: Αγγελική Δρελιώζη, προϊσταμένη Τμήματος Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Διεθνών Συνεργασιών 2ης ΥΠΕ
  • Μέλος: Ευθύμιος Αναγνωστόπουλος, δικηγόρος
  • Αναπληρωματικό μέλος: Αριστέα Διαμαντοπούλου, δικηγόρος
  • Μέλος: Άγγελος Παπανικολάου, καρδιολόγος
  • Αναπληρωματικό μέλος: Αικατερίνη Τσατσαράγκου, γενική ιατρός.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θερμόμετρο με ήλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρεκόρ θανάτων από καύσωνα στην Ισπανία σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας

Η Ισπανία σημείωσε τον Μάιο ρεκόρ θανάτων από καύσωνα από το 2015, με 101 θύματα, αριθμός 3,6 φορές μεγαλύτερος από τον μέσο όρο της δεκαετίας. Το υπουργείο Υγείας προειδοποιεί για σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία, πριν το καλοκαίρι.
Παιδιά με πορτοκαλί καπέλα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ψυχική υγεία παιδιών: Αυξάνεται η ευαισθητοποίηση στη νέα γενιά

Το ΠΟΥ/Ευρώπης, μέσω του γραφείου στην Αθήνα, διοργανώνει εκδήλωση για την ψυχική υγεία παιδιών και νέων στις 6 Ιουνίου 2026 στο Άλσος Κηφισιάς, με τη στήριξη του Υπουργείου Υγείας και του Δήμου Κηφισιάς.
Μάριος Θεμιστοκλέους πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Θεμιστοκλέους: Καλύτερες υπηρεσίες υγείας στην Ελλάδα από πολλές ΕΕ χώρες

Ο υφυπουργός Υγείας Μ. Θεμιστοκλέους τόνισε πως το ΕΣΥ προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες υγείας από πιο πλούσιες χώρες, παρά τα προβλήματα, ενώ παραδέχθηκε ανάγκη βελτίωσης μετά από επικρίσεις για ελλείψεις και υποχρηματοδότηση από την αντιπολίτευση.
Γιατρός με στηθοσκόπιο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Κέντρο καραντίνας για Έμπολα ετοιμάζουν στην Κένυα οι αρχές

Οι ΗΠΑ προγραμματίζουν να δημιουργήσουν κέντρο καραντίνας στην Κένυα για πιθανά ή επιβεβαιωμένα κρούσματα Έμπολα, κυρίως Αμερικανούς, καθώς η επιδημία εξαπλώνεται στο Κονγκό. Το κέντρο αναμένει έγκριση από τις αρχές της Κένυας.