ΓΔ: 1466.73 -0.91% Τζίρος: 74.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
emporio-katastimata-magazia-xristougenna
Φώτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Στις 5/4 το άνοιγμα του λιανεμπορίου, «κλειδώνουν» αύριο οι αποφάσεις

Όσο για τα σχολεία, το άνοιγμα προγραμματίζεται για τις 12 Απριλίου, με προτεραιότητα στα Λύκεια και στα Γυμνάσια, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα συζητηθεί η επαναλειτουργία των Δημοτικών.

Συνεδριάζει αύριο η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, με θέμα την ενδεχόμενη χαλάρωση του lockdown. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα καταγράφηκε αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων , με 4.340 νέες μολύνσεις ωστόσο η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες έχει προτείνει στην επιτροπή ένα σχέδιο αποσυμπίεσης.

Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, των υπουργών και των στενών συνεργατών του και ολοκληρώθηκε πριν λίγο, συζητήθηκε η άρση της απαγόρευσης των διαδημοτικών μετακινήσεων, αρχής γενομένης από το ερχόμενο Σάββατο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί φαίνεται να είναι σύμφωνοι με αυτήν την πρόταση.

Αναφορικά με το λιανεμπόριο, η πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης, η οποία αφορά τη λειτουργία του νέου πενταψήφιο αριθμού 13032, κατά πάσα πιθανότητα απορρίπτεται. Το επικρατέστερο σενάριο είναι οι αγορές να πραγματοποιούνται με τη μέθοδο του click away (παραλαβή έξω από το κατάστημα), από τις 5 Απριλίου και τουλάχιστον για μια εβδομάδα.

Επιπλέον, απ΄ ότι φαίνεται τα μεγάλα εμπορικά κέντρα θα συνεχίσουν να έχουν κατεβασμένα τα ρολά, καθώς το μέτρο αυτό θα αφορά μόνο τις μικρές επιχειρήσεις.

Όσο για τα σχολεία, το άνοιγμα προγραμματίζεται για τις 12 Απριλίου, με προτεραιότητα στα Λύκεια και στα Γυμνάσια, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα συζητηθεί η επαναλειτουργία των Δημοτικών. Σημειώνεται ότι η επιστροφή μαθητών και καθηγητών στις αίθουσες θα γίνει με τη διενέργεια self test.

Από εκεί και πέρα, το επόμενο μεγάλο βήμα θα είναι το άνοιγμα της εστίασης, που παραμένει κλειστή από τον Νοέμβριο. Σχετική αναφορά έκανε άλλωστε το Σαββατοκύριακο και ο κ. Ακης Σκέρτσος, λέγοντας πως εντός του Απριλίου θα ανοίξει η εξωτερική εστίαση. Τέλος, πριν από το Πάσχα αναμένεται και η άρση του περιορισμού μετακίνησης από νομό σε νομό.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ