ΓΔ: 2061.69 0.26% Τζίρος: 203.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: ΑΠΕ

Πετυχημένη η διμερής άσκηση των ενόπλων δυνάμεων με τη Σαουδική Αραβία

Η «Saudi - Hellenic Joint Exercise 21» αποδεικνύει στην πράξη τη συνεχή αναβάθμιση της συνεργασίας Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας σε αμυντικό επίπεδο.

Η διμερής άσκηση «Saudi - Hellenic Joint Exercise 21» των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με την Βασιλική Αεροπορία της Σαουδικής Αραβίας με την επωνυμία «Falcon Eye - 1» έλαβε χώρα από την Τρίτη 9 έως και την Παρασκευή 26 Μαρτίου.

Όπως ανακοινώθηκε, ήταν η πρώτη φορά που μεταστάθμευσε προσωπικό και μέσα της αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας στην αεροπορική βάση της Σούδας στην Κρήτη.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης εκτελέστηκαν αποστολές σύνθετων αεροπορικών επιχειρήσεων τύπου air superiority / supremacy, καθώς και προστασία - προσβολή στόχων σε ξηρά και θάλασσα.

Υπενθυμίζεται ότι την 19η Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η ημέρα διακεκριμένων επισκεπτών παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου καθώς και του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, General Fayyad bin Hamed Al-Ruwaili, ο οποίος πραγματοποίησε για πρώτη φορά επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Η «Saudi - Hellenic Joint Exercise 21» συνέβαλε στην επαύξηση του επιπέδου επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των δυνάμεων που συμμετείχαν ενώ αποδεικνύει στην πράξη τη συνεχή αναβάθμιση της συνεργασίας Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας σε αμυντικό επίπεδο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άνδρας με κοστούμι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Δαβάκης στις εκδηλώσεις για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων στην Αθήνα

Ο Θανάσης Δαβάκης εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό στις εκδηλώσεις της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, παρέστη στη δοξολογία, κατέθεσε στεφάνι και τόνισε τη διαχρονική προσφορά των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
εμπορευματοκιβώτια εξαγωγών λιμάνι
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καλαμπόκης: Οι νέες αγορές μειώνουν σταδιακά το εμπορικό έλλειμμα

Τα σημαντικότερα ελληνικά εξαγόμενα προϊόντα για το εννεάμηνο 2025 παραμένουν αμετάβλητα, ενώ η Κίνα, η Δανία και η Ιαπωνία ανέβηκαν στις εξαγωγικές αγορές. Αντίθετα, Σαουδική Αραβία, Σλοβενία και Νότια Κορέα σημείωσαν πτώση.
Νίκος Δένδιας συνέντευξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις ΗΠΑ ο Δένδιας για ζητήματα σχετικά με κυβερνοπόλεμο, drones και τεχνολογία

Ο υπουργός Άμυνας ταξιδεύει σήμερα στις ΗΠΑ, όπου θα επισκεφθεί Σαν Ντιέγκο και Σαν Φρανσίσκο. Στο Σαν Ντιέγκο θα επισκεφθεί το Κέντρο Πληροφοριακού Πολέμου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.
Νίκος Δένδιας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Συζητήσεις με Λίβανο για ασφάλεια και ενίσχυση Ενόπλων Δυνάμεων

Ο Νίκος Δένδιας συναντά τον Λιβανέζο ομόλογό του, συζητώντας περιφερειακή ασφάλεια και τη συνδρομή της Ελλάδας στις Ένοπλες Δυνάμεις του Λιβάνου, υπογραμμίζοντας την προστασία χριστιανικών πληθυσμών στη Μέση Ανατολή.
Νίκος Δένδιας στην Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας και Γκιλφόιλ συζητούν για τις ελληνοαμερικανικές αμυντικές σχέσεις

Ο Νίκος Δένδιας συναντά την πρέσβη των ΗΠΑ Κίμπερλι Γκιλφόιλ στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο της συνεχούς ενίσχυσης της συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ στους τομείς άμυνας και ασφάλειας.