ΓΔ: 1466.73 -0.91% Τζίρος: 74.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Athina, Athens, Koronoios, Lockdown
Φωτο: Shutterstock

To Μαξίμου διαψεύδει τα σενάρια παράτασης lockdown έως τις 25 Απριλίου

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα συνεδριάσει την ερχόμενη Παρασκευή, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών. Ποια είναι τα σενάρια για το άνοιγμα εστίασης και σχολείων.

Κυβερνητικοί κύκλοι διαψεύδουν σενάρια ότι έχει ληφθεί απόφαση για παράταση του lockdown ως τις 25 Απριλίου.

«Τα σενάρια που διακινούνται και μιλούν για απόφαση παράτασης του lockdοwn ως τις 25 Απριλίου δεν έχουν απολύτως καμία βάση» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Οι αποφάσεις για το λιανεμπόριο θα ληφθούν την Παρασκευή, αφού πρώτα εξεταστεί η πορεία των κρουσμάτων της εβδομάδας, υπογράμμισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος.

Αναφορικά με την εστίαση, σύμφωνα με πληροφορίες, το άνοιγμα προγραμματίζεται για τις 19 Απριλίου, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται οι επιχειρήσεις του κλάδου να ανεβάσουν ρολά στις 12 Απριλίου.

Όσο για τα σχολεία, το επικρατέστερο  σενάριο θέλει τους μαθητές να επιστρέφουν στις σχολικές αίθουσες τις πρώτες μέρες του Απριλίου. Μάλιστα στόχος είναι αυτό να αφορά στους μαθητές όλων των βαθμίδων και όχι μόνο του Λυκείου.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα καταγράφηκαν 3.062 κρούσματα κορονοϊού εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 245.405  Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 67, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.649 θάνατοι. 

Παράλληλα, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 699.

Στη μάχη κατά του κορονοϊού δύο νέα «mega» εμβολιαστικά κέντρα

Την 1η Απριλίου αρχίζουν τη λειτουργία τους τα δύο νέα mega εμβολιαστικά κέντρα σε Περιστέρι και Ελληνικό. Τα δύο κέντρα θα διαθέτουν 48 εμβολιαστικές γραμμές σε πρώτο στάδιο, ενώ η συνολική δυναμική τους θα φθάσει τις 96 γραμμές το καθένα, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, επισκέφθηκαν σήμερα τα δύο εμβολιαστικά κέντρα.

Ν. Χαρδαλιάς: Μέρα με τη μέρα ερχόμαστε όλο και πιο κοντά στον στόχο

Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε: «Σε συνεργασία με τον Δήμο Περιστερίου, τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης και την επιτροπή εμβολιασμών, ετοιμάστηκαν και θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους την 1η Απριλίου, τα δύο νέα mega εμβολιαστικά κέντρα. Η συνεργασία μας και με τους δύο Δήμους είναι εξαιρετική. Συνολικά, 96 νέες γραμμές θα προστεθούν σταδιακά στο εμβολιαστικό δυναμικό των τεσσάρων mega εμβολιαστικών κέντρων, ανάλογα με τη ροή του εφοδιασμού των εμβολίων».

«Είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ότι θα είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στο σύνολο των εμβολιασμών όταν θα έχουμε και τα αντίστοιχα εμβόλια. Αυτή τη στιγμή, όλα δείχνουν ότι πηγαίνουν πολύ καλά κι έχει γίνει μια εξαιρετική δουλειά από την Επιτροπή κι από την task force των εμβολιασμών» πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ