ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:24:15 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Λύση για τα χρέη στον ΟΑΕΕ με ρύθμιση σε 120 δόσεις

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
Οφειλές έως 20.000 ευρώ γίνεται δεκτό ήδη ότι μπορούν να ρυθμίζονται όχι σε 60, αλλά σε 120 δόσεις. Οι συνταξιούχοι έχαναν σχεδόν το σύνολο της σύνταξής τους από τις παρακρατήσεις.

Προσπάθεια να αναπροσαρμοστούν οι δόσεις για όσους συνταξιούχους έχουν οφειλές από μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών έως 20.000 ευρώ και, από 60 που είναι σήμερα, να φτάσουν τις 120, καταβάλλουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας.

Οι οχλήσεις δεκάδων συνταξιούχων προς τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Ασφάλισης (ΓΓΚΑ) είναι καθημερινές, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο δικαιούχος, μετά την παρακράτηση που υφίσταται, παίρνει ως σύνταξη από… ένα έως τρία ευρώ!

Απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, θέλουν μόνο στον τομέα του πρώην ΟΑΕΕ Δυτικής Αττικής, τον τελευταίο μήνα, να έχουν περάσει και να έχουν εγκριθεί από αρμόδια Επιτροπή, 25 τέτοιες περιπτώσεις.

Η επιχειρηματολογία των συνταξιούχων είναι πως, αφού επί ένα τετράμηνο βρισκόταν σε ισχύ η ρύθμιση των 120 δόσεων, θα πρέπει και οι ίδιοι να έχουν τη δυνατότητα υπαχθούν στη ρύθμιση. Έτσι, αυτομάτως θα μειωθεί σημαντικά το ποσό που θα παρακρατείται σε μηνιαία βάση και άρα, θα βελτιωθεί, το βιοτικό τους επίπεδο.

Σύμφωνα με την αρχική διάταξη του νόμου Κατρούγκαλου, όσοι οφειλέτες – πρώην ελεύθεροι επαγγελματίες, έχουν χρέη άνω των 20.000 ευρώ πρέπει έως το ανωτέρω ποσό, να καταβάλλουν εφάπαξ το ποσό που χρωστούν. Το υπόλοιπο θα παρακρατείται από τη σύνταξή τους σε 40 μηνιαίες δόσεις.

Με βελτίωση που έγινε στη συγκεκριμένη διάταξη, από τον Σεπτέμβριο, αυξήθηκαν σε 60 οι δόσεις εξόφλησης του χρέους. Τώρα, οι συνταξιούχοι διεκδικούν την υπαγωγή τους στις 120 δόσεις, και σε αρκετές περιπτώσεις, το καταφέρνουν…

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Tsakloglou, Ypoyrgeio Ergasias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τσακλόγλου: Το ποσό των επιδομάτων μητρότητας ξεπερνά τις 10.000 ευρώ

Για το μέτρο της εξαήμερης εργασίας, τόνισε ότι, «κατηγορητικά δεν τίθεται θέμα επέκτασης ή γενίκευσης του μέτρου της εξαήμερης εργασίας. Αφορά ορισμένες επιχειρήσεις, κυρίως συνεχούς ροής».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκθεση: «άνδρα πολύτροπον. Αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Γιάννη Κωστόπουλου»

Την έκθεση οργανώνει το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστόπουλου σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη και θα διαρκέσει μέχρι 12 Μαΐου. Παρουσιάζεται στην αίθουσα Σπυρίδωνος και Ευρυδίκης Κωστοπούλου του Μουσείου Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το 1555 θα ενημερώνει τηλεφωνικά όσους έχουν δικαίωμα συνταξιοδότησης

Πώς απλουστεύεται η διαδικασία συνταξιοδότησης. Η νέα πιλοτική εφαρμογή του 1555 και του e-ΕΦΚΑ αφορά την τηλεφωνική επικοινωνία αρχικά με πολίτες που εργάζονται στο Δημόσιο και έχουν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αδ. Γεωργιάδης: Έσπασε το φράγμα των 25.000 εκκρεμών συντάξεων

Όπως ανέφερε επίσης ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης μέσα σε μια μόλις μέρα εκδόθηκαν 11.000 επικουρικές συντάξεις, οι οποίες φτάνουν πλέον τις 30.000 από 65.000 που ήταν την περίοδο που ανέλαβε.
Syntaxeis, Syntaxiouxoi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τί αλλαγές φέρνει το νέο νομοσχέδιο σε συντάξεις, επιδόματα, ασφαλιστικό

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με τη νέα νομοθετική του πρωτοβουλία, προχωρά στη συνολική αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου που διέπει την επαγγελματική ασφάλιση και την εποπτεία των ταμείων.