ΓΔ: 2055.51 -0.19% Τζίρος: 148.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φώτο: Shutterstock

Εύσημα στην Ελλάδα για το σχέδιο ανοίγματος του τουρισμού

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμών τόνισε ότι «οι ενέργειες της Ελλάδας δείχνουν ένα δρόμο που θα μπορούσαν και άλλες χώρες να ακολουθήσουν».

Τα συγχαρητήριά της στο υπουργείο Τουρισμού για το σχέδιο του ανοίγματος του ελληνικού τουρισμού το 2021 εξέφρασε η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) Γκλόρια Γκουεβάρα.

Η κα Γκουεβάρα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «το WTTC και τα μέλη του συγχαίρουν την ελληνική κυβέρνηση για τις τεράστιες προσπάθειες και τα στρατηγικά βήματα που κάνει προκειμένου να επιτευχθεί η επανεκκίνηση του παγκόσμιου τουρισμού από τις 14 Μαΐου του 2021. Ο ξεκάθαρος και σαφής οδικός χάρτης προς την ανάκαμψη μπορεί να ανοίξει την πόρτα σε ένα καλοκαίρι με εξαιρετικά αυξημένη τουριστική κίνηση. Όλοι όσοι έχουν στερηθεί τις διακοπές σε ένα ηλιόλουστο μέρος, θα αδημονούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, προσφέροντας παράλληλα μια πολύ σημαντική ενίσχυση στην εθνική οικονομία της χώρας».

Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του WTTC τόνισε, επίσης, ότι «οι ενέργειες της Ελλάδας δείχνουν ένα δρόμο που θα μπορούσαν και άλλες χώρες να ακολουθήσουν, σε μια προσπάθεια εκκίνησης του ασφαλούς τουρισμού αλλά και αναζωογόνησης της οικονομίας τους μετά από τα πλήγματα της υγειονομικής κρίσης». Αναλύοντας περαιτέρω την ευρύτερη σημασία της ελληνικής πρωτοβουλίας, η κα Γκουεβάρα υπογραμμίζει ότι «η στρατηγική και τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης εναρμονίζονται γενικώς με τις οδηγίες του WTTC. Θεωρούμε ελπιδοφόρο το ότι η Ελλάδα σύντομα θα υποδέχεται ταξιδιώτες με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή με αρνητικό τεστ ή με θετικό τεστ αντιγόνων και μόνον οι θετικοί στον κορονοϊό τουρίστες θα υποχρεώνονται να παραμείνουν σε καραντίνα. Αυτές οι προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα, σε συνδυασμό με τυχαία rapid tests κατά την άφιξη, μαζί με τα αναβαθμισμένα μέτρα υγειονομικής προστασίας, την υποχρεωτική χρήση της μάσκας κ.λπ., θα παράσχουν στους καταναλωτές τις διαβεβαιώσεις που χρειάζονται ώστε να προγραμματίσουν το ταξίδι τους».

Παράλληλα, στην τοποθέτησή της η επικεφαλής του WTTC επισημαίνει τη μεγάλη συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία, αναφέροντας ότι το 20,8% του ΑΕΠ της χώρας, δηλαδή ποσό ίσο με 39,1 δισ. ευρώ, προκύπτει από τον συγκεκριμένο κλάδο, ενώ το 1/5 όλων των θέσεων εργασίας στη χώρα αφορούν στον τουρισμό. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «η Ελλάδα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο διεθνή τουρισμό, καθώς είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ομπρέλες παραλίας και ξαπλώστρες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τουρισμός για όλους 2025: Ανακοίνωση νέων δικαιούχων από το Υπουργείο

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2025» επεκτείνεται με περισσότερους δικαιούχους για τη χαμηλή περίοδο, αξιοποιώντας αδιάθετα ποσά από κάρτες υψηλής περιόδου, με ανακατανομή 4,5 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με νέα υπουργική απόφαση.
Όλγα Κεφαλογιάννη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλγα Κεφαλογιάννη: Στρατηγικό όραμα για τον ελληνικό τουρισμό

Η υπουργός Τουρισμού, εγκαινιάζοντας την 40ή Philoxenia στη Θεσσαλονίκη, τόνισε τη συνεχιζόμενη αύξηση του ελληνικού τουρισμού και το στρατηγικό όραμα για το 2025, μετά από δύο συνεχόμενες χρονιές-ρεκόρ.
Όλγα Κεφαλογιάννη βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεφαλογιάννη: Ενίσχυση τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας – Καζακστάν

Η Όλγα Κεφαλογιάννη συναντήθηκε με τον Πρέσβη του Καζακστάν, συζητώντας την ενίσχυση της αεροπορικής συνδεσιμότητας και τη διεύρυνση της τουριστικής και επενδυτικής συνεργασίας Ελλάδας–Καζακστάν.
Ακρόπολη Λίνδου Ρόδου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βέττα: Υποβάθμιση του τουρισμού και του πολιτισμού στη Ρόδο λόγω αδράνειας

Η Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για την υποστελέχωση της ΠΥΤ Ρόδου, τα προβλήματα στη Σχολή Ξεναγών και τις ελλείψεις στους αρχαιολογικούς χώρους, ζητώντας άμεσες παρεμβάσεις.
Όλγα Κεφαλογιάννη πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Διμερείς επαφές της υπουργού Τουρισμού στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας

Η Υπουργός Τουρισμού πραγματοποίησε διμερείς επαφές στο Ριάντ, αναδεικνύοντας τη θέση της Ελλάδας στον παγκόσμιο τουριστικό διάλογο και ενισχύοντας τις διεθνείς συνεργασίες στον τομέα του τουρισμού.