ΓΔ: 2200.69 -0.11% Τζίρος: 172.27 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02

Συλλυπητήρια ανακοίνωση της Ένωσης Τραπεζών για τον Γ. Κωστόπουλο

Ο εκλιπών, υπήρξε εμβληματική προσωπικότητα για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και το σύγχρονο επιχειρείν και επάξια χαρακτηρίστηκε ως ο «πατριάρχης των τραπεζιτών», αναφέρει η ΕΕΤ.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών για τον θάνατο του Γιάννη Κωστόπουλου. Χαρακτηριστικά αναφέρεται:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΤ πληροφορήθηκε με βαθύτατη θλίψη την απώλεια του Ιωάννη Κωστόπουλου, και επιθυμεί να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια των μελών της ΕΕΤ στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος. Αποφάσισε, επίσης, να προβεί σε δωρεά στο Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου, ως μικρή ένδειξη σεβασμού στο σπουδαίο έργο του.

Ο εκλιπών, υπήρξε εμβληματική προσωπικότητα για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και το σύγχρονο επιχειρείν και επάξια χαρακτηρίστηκε ως ο «πατριάρχης των τραπεζιτών».  Η μακρά του θητεία ως Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Alpha Bank ανέδειξε τις σημαντικές του αρετές και ικανότητες, και την εξαιρετική του συμβολή στην πρόοδο  του σύγχρονου ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Ο Ιωάννης Κωστόπουλος διετέλεσε Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, από το 2004 έως το 2005 ενώ το έτος 2018, στην επετειακή εκδήλωση για τα 90 χρόνια της ΕΕΤ, του απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα για την πολυετή ανεκτίμητη  προσφορά του στην οικονομική ζωή του τόπου».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σπίτι στεγαστικό δάνειο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έως 2 Ιουνίου 2026 οι υπογραφές δανείων για το «ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΙΙ»

Οι δικαιούχοι του προγράμματος «ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΙΙ» καλούνται να ολοκληρώσουν τη διαδικασία υπογραφής της δανειακής τους σύμβασης έως 2/6/2026, προσκομίζοντας στην τράπεζα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Μετά την ημερομηνία η σύμβαση δεν θα είναι εφικτή.
ATM
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελληνική Ένωση Τραπεζών: Ειδική διατραπεζική αργία στις 3 και 6 Απριλίου

Ειδική διατραπεζική αργία στις 3 και 6 Απριλίου λόγω του Πάσχα των Καθολικών, με τα καταστήματα των τραπεζών να είναι ανοιχτά αλλά θα παρέχουν περιορισμένη εξυπηρέτηση λόγω μη λειτουργίας του TARGET.