ΓΔ: 2230.8 -0.71% Τζίρος: 120.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:54:42
Φώτο: Shutterstock

Παρατείνεται έως 31 Μαρτίου η κατάθεση των δηλώσεων Πόθεν Έσχες

Η προθεσμία ολοκληρώνονταν την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, ενώ την παράτασή της είχε ζητήσει από την κυβέρνηση και η ομοσπονδία των λογιστών.

Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή παρατείνεται μέχρι και τις 31-3-2021 (λήγει στις 28-2-2021), η προθεσμία υποβολής Πόθεν έσχες από τους υπόχρεους των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων (αρχικών με απόκτηση ιδιότητας υπόχρεου από 1-1-2020 έως και 30-1-2021 και ετήσιων του έτους 2020), κατ' εξαίρεση των κειμένων διατάξεων (ν.3213/2003).

Όπως αναφέρεται στην διάταξη: «Παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων. Το άρθρο 59 του ν. 4753/2020 (Α' 227) αντικαθίσταται ως εξής: «Άρθρο 59 Παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων Κατ' εξαίρεση των οριζομένων στην παρ. 2 του άρθρου 1 και στο άρθρο 19 του ν. 3213/2003 (Α' 309), δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων, αρχικές με απόκτηση ιδιότητας υπόχρεου από 1.1.2020 έως και 30.1.2021 και ετήσιες του έτους 2020 (χρήση 2019), υποβάλλονται μέχρι και την 31η.3.2021».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νάντια Κοντογεώργη πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συρεγγέλα: Ανόμοιες συγκρίσεις ΠΑΣΟΚ για υπόθεση Ανδρουλάκη και Μπακογιάννη

Η Μαρία Συρεγγέλα τόνισε πως η υπόθεση Πόθεν Έσχες της Ντ. Μπακογιάννη διαφέρει ηθικά και πολιτικά από αυτή του κ. Ανδρουλάκη, υπογραμμίζοντας ότι η ΝΔ παραμένει ενωμένη παρά τις διαφορετικές απόψεις στο εσωτερικό της.
Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Παραδρομή η παράλειψη εξωτερικών λογαριασμών στο πόθεν έσχες

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, εξήγησε με επιστολή του ότι, λόγω αμέλειας του λογιστή του, δεν δηλώθηκαν στο «πόθεν έσχες» 2024 οι τραπεζικοί λογαριασμοί του στο εξωτερικό, οι οποίοι δηλώνονται κάθε χρόνο εδώ και πάνω από δέκα χρόνια.
Ολομέλεια Ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πόθεν Έσχες: Τα εισοδήματα και οι δηλώσεις της Αφροδίτης Λατινοπούλου

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου, πρόεδρος «Φωνής Λογικής» και ευρωβουλευτής, για το 2025 δήλωσε εισοδήματα 82.496 ευρώ, χωρίς μετοχές ή χρεόγραφα, παρά μόνο επενδυτικό ασφαλιστικό συμβόλαιο αξίας 345,52 ευρώ, χωρίς χρηματική συναλλαγή.
Κωνσταντίνος Τασούλας γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πόθεν έσχες Τασούλα: Χωρίς ουσιαστικές μεταβολές η δήλωση

Σταθερή παρέμεινε η περιουσιακή κατάσταση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα και της συζύγου του για το 2025, με ετήσιο εισόδημα 35.114,76 ευρώ και αμετάβλητες επενδύσεις και καταθέσεις σε σχέση με το 2024.
Νίκος Ανδρουλάκης στο βήμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πόθεν έσχες Ανδρουλάκη: Αγορά κατοικίας στη Σέριφο και μείωση καταθέσεων

Το «πόθεν έσχες» του Νίκου Ανδρουλάκη δεν παρουσιάζει μεγάλες αλλαγές, εκτός από την αγορά μονοκατοικίας 40 τ.μ. στη Σέριφο και μείωση καταθέσεων. Το συνολικό του καθαρό εισόδημα ανέρχεται σε 36.529,56 ευρώ.