ΓΔ: 1463.82 -0.20% Τζίρος: 89.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για άνοιγμα των μετακινήσεων το Πάσχα

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθ. Εξαδάκτυλος ανέφερε πως μπορεί να ανοίξουν στο επόμενο διάστημα τα καταστήματα με εποχικά είδη και να υπάρξει επαναφορά δραστηριοτήτων από 1η Μαρτίου.

Την εκτίμηση πως θα πρέπει να παραταθεί το lockdown εξέφρασε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθ. Εξαδάκτυλος που ανέφερε οτι ενδεχομένως να υπάρξει η επαναφορά κάποιων δραστηριοτήτων από την 1η Μαρτίου και πως θα μπορούσε να υπάρξει χαλάρωση των μέτρων το Πάσχα, και να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Εξαδάκτυλος δήλωσε πως για το εάν αποδίδουν τα μέτρα θα φανεί στην 10η μέρα από την επιβολή του αυστηρότερου lockdown, σημειώνοντας πως φαίνεται πλέον να λειτουργεί καλύτερα ακριβώς γιατί έχει χαρακτήρα πρόληψης και όχι θεραπείας όπως προσπάθησε να συμβεί τον Νοέμβριο. «Αισθάνομαι πως όλοι επιθυμούν παράταση του lockdown» σημείωσε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως ίσως χρειαστεί μια επιπλέον προσπάθεια από τους πολίτες και να παραταθούν τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα. Επισήμανε την κατάσταση στην Πάτρα και την Αχαΐα όπου δεν υπάρχει διόγκωση των κρουσμάτων καθώς είχε επιβληθεί μια εβδομάδα νωρίτερα το πιο αυστηρό lockdown.

Ωστόσο ο κ. Εξαδάκτυλος εμφανίστηκε αισιόδοξος πως είναι πιθανό να δούμε στο επόμενο διάστημα να ανοίγουν καταστήματα με εποχικά είδη, αναφέροντας πως είναι πιθανότερο φέτος το Πάσχα να υπάρχει χαλάρωση των μέτρων σε σχέση με τα περσινά επίπεδα, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιτραπούν και οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Σχετικά με την αύξηση των διασωληνωμένων, που εντείνει την πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, ανέφερε πως τα νοσοκομεία θα συνεχίσουν να πιέζονται μέχρι να υπάρξει σταθεροποίηση των κρουσμάτων, και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να χρειαστεί οι ιδιωτικές κλινικές να δώσουν βοήθεια στα νοσοκομεία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ