ΓΔ: 1463.82 -0.20% Τζίρος: 89.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
koronoios-ekav
Φωτο: Aris Oikonomou/SOOC

Δεκάδες κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν σε νηπιοτροφείο στην Καλλιθέα

Στις 29 Ιανουαρίου μια εργαζόμενη εντοπίστηκε θετική και από τους μοριακούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν θετικοί ανιχνεύθηκαν και 10 εργαζόμενοι και 7 παιδιά. Μετά τις ιχνηλατήσεις σε στενές επαφές τα κρούσματα έφτασαν τα 65. 

Ανησυχία έχει δημιουργήσει η είδηση, σύμφωνα με ρεπορταζ της ΕΡΤ ότι στο νηπιοτροφείο Καλλιθέας υπάρχουν δεκάδες κρούσματα κορονοϊού σε παιδιά και εργαζόμενους.

Τις τρεις τελευταίες μέρες διαγνώσθηκαν θετικοί στο κορονοϊό παιδιά και εργαζόμενοι με τις αρχές να θεωρούν ότι δεν υπάρχει κάποια άλλη δυσάρεστη εξέλιξη από τη συρροή αυτή. Όλοι εμφανίζουν ήπια συμπτώματα, ενώ επειδή κάποια από αυτά τα παιδιά φοιτούν στο κοντινό δημοτικό σχολείο, κρίθηκε σκόπιμο να κλείσει το σχολείο.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ στις 29 Ιανουαρίου μια εργαζόμενη εντοπίστηκε θετική και από τους μοριακούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στη συνέχεια θετικοί ανιχνεύθηκαν και 10 εργαζόμενοι, καθώς και 7 παιδιά. Στην πρώτη ιχνηλάτηση σε γονείς και στενές επαφές, βρέθηκαν άλλα 15 κρούσματα φτάνοντας τα 32 και στη δεύτερη άγγιξαν τα 65. 

Το νηπιοτροφείο φροντίζει παιδιά νηπιακής ηλικίας και παιδιά δημοτικου μονογονεϊκών οικογενειών και οικογενειών με σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Κάποια παιδιά μένουν εκεί και επιστρέφουν στο σπίτι τους τα Σαββατοκύριακα, άλλα φιλοξενούνται κάποιες ώρες μέχρι να τα πάρουν οι δικοί τους.

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ