ΓΔ: 2421.69 1.06% Τζίρος: 313.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φωτό: Υπ. Υγείας

Υπ. Υγείας: Παράδοση 12 ασθενοφόρων σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα

Τα 12 ασθενοφόρα μικρού όγκου διατίθενται σε Λειψούς, Μεγίστη, Αμοργό, Κίμωλο, Κύθνο, Φολέγανδρο, Αντίπαρο, Δονούσα, Ηρακλειά, Θηρασιά, Σχοινούσα, και Κουφονήσι.

Δώδεκα ασθενοφόρα μικρού όγκου, κατάλληλα να επιχειρούν στα μικρά νησιά του Νοτίου Αιγαίου με οδικά δίκτυα και οικισμούς που παρουσιάζουν ιδιαιτερότητες, ενισχύοντας το στόλο του ΕΚΑΒ που διαδραματίζει κομβικό και κρίσιμο ρόλο στην υγειονομική θωράκιση των νησιωτών, παραδόθηκαν χθες στους Δημάρχους των αντίστοιχων δώδεκα νησιών, Κυκλάδων και Δωδεκανήσων.

Η προμήθεια των ασθενοφόρων χρηματοδοτήθηκε με ευρωπαϊκούς πόρους του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014-2020» (ΕΣΠΑ).

Τα ασθενοφόρα παρέδωσαν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης , ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου Χρήστος Ροϊλός. Τα 12 ασθενοφόρα μικρού όγκου διατίθενται σε Λειψούς, Μεγίστη, Αμοργό, Κίμωλο, Κύθνο, Φολέγανδρο, Αντίπαρο, Δονούσα, Ηρακλειά, Θηρασιά, Σχοινούσα, και Κουφονήσι.

Κατά την τελετή παράδοσης, o αναπληρωτής υπουργός Υγείας δήλωσε: «Έχουμε τη χαρά να παραδώσουμε 12 σύγχρονα ασθενοφόρα μικρού όγκου πλήρως εξοπλισμένα για μικρά νησιά του Αιγαίου μας, η προμήθεια των οποίων χρηματοδοτήθηκε από πόρους του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Είναι μία σημαντική ημέρα για το σύστημα Υγείας. Σηματοδοτεί την αδιασάλευτη απόφαση της κυβέρνησης να μην αφήσει κανέναν συμπολίτη μας αβοήθητο, έστω κι αν ζει στο πιο απομακρυσμένο σημείο της πατρίδας μας. Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για να παρέχουμε αναβαθμισμένες και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε ήδη επεξεργαστεί σε συνεργασία με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και θα παρουσιάσουμε σύντομα, το σχέδιο παροχής κινήτρων για την ενίσχυση και στελέχωση των δομών υγείας σε νησιωτικές, απομακρυσμένες και άγονες περιοχές της πατρίδας μας».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θερμόμετρο με ήλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρεκόρ θανάτων από καύσωνα στην Ισπανία σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας

Η Ισπανία σημείωσε τον Μάιο ρεκόρ θανάτων από καύσωνα από το 2015, με 101 θύματα, αριθμός 3,6 φορές μεγαλύτερος από τον μέσο όρο της δεκαετίας. Το υπουργείο Υγείας προειδοποιεί για σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία, πριν το καλοκαίρι.
Παιδιά με πορτοκαλί καπέλα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ψυχική υγεία παιδιών: Αυξάνεται η ευαισθητοποίηση στη νέα γενιά

Το ΠΟΥ/Ευρώπης, μέσω του γραφείου στην Αθήνα, διοργανώνει εκδήλωση για την ψυχική υγεία παιδιών και νέων στις 6 Ιουνίου 2026 στο Άλσος Κηφισιάς, με τη στήριξη του Υπουργείου Υγείας και του Δήμου Κηφισιάς.
Μάριος Θεμιστοκλέους πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Θεμιστοκλέους: Καλύτερες υπηρεσίες υγείας στην Ελλάδα από πολλές ΕΕ χώρες

Ο υφυπουργός Υγείας Μ. Θεμιστοκλέους τόνισε πως το ΕΣΥ προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες υγείας από πιο πλούσιες χώρες, παρά τα προβλήματα, ενώ παραδέχθηκε ανάγκη βελτίωσης μετά από επικρίσεις για ελλείψεις και υποχρηματοδότηση από την αντιπολίτευση.
Γιατρός με στηθοσκόπιο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Κέντρο καραντίνας για Έμπολα ετοιμάζουν στην Κένυα οι αρχές

Οι ΗΠΑ προγραμματίζουν να δημιουργήσουν κέντρο καραντίνας στην Κένυα για πιθανά ή επιβεβαιωμένα κρούσματα Έμπολα, κυρίως Αμερικανούς, καθώς η επιδημία εξαπλώνεται στο Κονγκό. Το κέντρο αναμένει έγκριση από τις αρχές της Κένυας.