ΓΔ: 2492.71 1.49% Τζίρος: 263.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ζυγαριά δικαιοσύνης ξύλινη σφύρα

Δίωξη για κακούργημα κατά των 2 ανηλίκων που επιτέθηκαν στον σταθμάρχη

Παράλληλα στον ειδικό φρουρό που φέρεται ότι βοήθησε τους ανήλικους ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία. 

 Βαριές κατηγορίες απήγγειλε ο εισαγγελέας σε βάρος των δύο ανήλικων αδελφών που συνελήφθησαν για την βάναυση επίθεση στον σταθμάρχη του Μετρό, την περασμένη Τετάρτη, στην αποβάθρα του σταθμού της Ομόνοιας.

Τα δύο αδέλφια, που φαίνεται να αναγνώρισε χωρίς επιφύλαξη το θύμα ως δράστες της επίθεσης που δέχθηκε, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ο οποίος άσκησε εναντίον τους κακουργηματικού βαθμού ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, ενώ επιπλέον απήγγειλε και το πλημμέλημα της απείθειας, καθώς αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα.

Μαζί τους οδηγήθηκε στην Εισαγγελία και ο αστυνομικός, ειδικός φρουρός που φέρεται να τους έδωσε συμβουλές προκειμένου να αποφύγουν την σύλληψη, αλλά και για τους τρόπους αντίδρασης τους εφόσον ερχόντουσαν αντιμέτωποι με τις διωκτικές αρχές, για τον οποίο σχηματίστηκε δικογραφία και ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία. Και οι τρεις κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον ανακριτή από τον οποίο προτίθενται να ζητήσουν προθεσμία για τις απολογίες τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, τα δυο αδέλφια διαπληκτίστηκαν με τον σταθμάρχη, γιατί τους έκανε παρατήρηση, ενόσω ήταν στον συρμό, επειδή δεν φορούσαν μάσκες και είχαν τα πόδια πάνω στο κάθισμα. Στους αστυνομικούς οι δύο κατηγορούμενοι φέρεται να ισχυρίστηκαν ότι ο 53χρονος τους μίλησε άσχημα για το σπίτι τους, κάτι που που τους εξαγρίωσε, γι' αυτό του επιτέθηκαν, όταν βγήκαν στον σταθμό της Ομόνοιας, χωρίς να έχουν συναίσθηση πόσο άσχημα τον χτύπησαν. Αμέσως μετά μπήκαν σε τρένο του ηλεκτρικού και κατέβηκαν στο Μοναστηράκι, απ' όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, τηλεφώνησαν στην μητέρα τους, η οποία πήγε και τους πήρε με το αυτοκίνητο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αυτή φέρεται ότι ενημέρωσε τον 24χρονο ειδικό φρουρό, ο οποίος κατηγορείται ότι καθοδήγησε τα δύο αδέλφια για το πώς να κρυφτούν και έδωσε οδηγίες για την αποφυγή της σύλληψης τους και τι να κάνουν σε περίπτωση που συλλαμβάνονταν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σφυρί δικαιοσύνης δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Σφυροκόπησε και λήστεψε την πρώην υπουργό, λέει ο εισαγγελέας

Ο Τζόσουα Κέρι, 28 ετών, κατηγορείται για τη δολοφονία της πρώην υπουργού Αν Γουίτικαμ, την οποία χτύπησε 21 φορές με σφυρί στο σπίτι της στη νοτιοδυτική Αγγλία. Η Γουίτικαμ βρέθηκε νεκρή στις 9 Ιουλίου.
Σημαία του Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Εκτέλεση δύο ανδρών για συμμετοχή σε διαδηλώσεις του Ιανουαρίου

Στο Ιράν εκτελέστηκαν δια απαγχονισμού δύο άνδρες που κατηγορούνταν για τον θάνατο αστυνομικών στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, βιντεοσκόπησαν και πρόβαλαν τη σκηνή του φόνου στο εξωτερικό.
Ολομέλεια Ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαμπρόπουλος για Άργος: Οι αστυνομικοί παραβίασαν τον νόμο και θα διωχθούν

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Γ. Λαμπρόπουλος τόνισε στη Βουλή πως η πλειοψηφία των αστυνομικών δρα νόμιμα και όσοι παρανομούν υφίστανται κυρώσεις. Για το περιστατικό στο Άργος ξεκαθάρισε ότι δεν ακολουθήθηκαν οι κανόνες και η δικαιοσύνη θα αποφανθεί.
Άγαλμα δικαιοσύνης
ΔΙΕΘΝΗ

Διχάζει την Ιταλία η καταδίκη κοσμηματοπώλη για φόνο ληστών

Ο κοσμηματοπώλης Μάριο Ροτζιέρο καταδικάστηκε σε 14 χρόνια και 9 μήνες φυλάκιση για φόνο δύο ληστών, αφού τους πυροβόλησε ενώ απομακρύνονταν. Η υπόθεση διχάζει την Ιταλία και ο ίδιος δήλωσε ότι θα παραδοθεί στις αρχές.