ΓΔ: 1471.26 0.63% Τζίρος: 142.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 DATA
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Σε αυστηρό lockdown μπαίνουν Σπερχειάδα και Αλίαρτος λόγω κρουσμάτων

Η απόφαση για τους δυο δήμους λήφθηκε έπειτα από τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων που εμφανιστήκαν στα μαζικά τεστ που έχουν πραγματοποιηθεί και τα αποτελέσματα των δεδομένων της ιχνηλάτησης.

Η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού θέτει σε τοπικό γενικό αποκλεισμό την τοπική κοινότητα Σπερχειάδας στο Δήμο Μακρακώμης μέχρι τις 14 Ιανουαρίου και την πόλη της Αλίαρτου στη Βοιωτία μέχρι τις 15 Ιανουαρίου. Ειδικότερα στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας στη Σπερχειάδα είχαν εντοπιστεί περισσότερα από 15 δείγματα θετικά στον κορονοϊό, πράγμα το οποίο ανησύχησε τις τοπικές αρχές, ενώ στον δήμο Αλιάρτου τα αποτελέσματα των μαζικών τεστ και των δεδομένων της ιχνηλάτησης έφεραν τα έκτακτα μέτρα που ξεκινούν να ισχύουν από σήμερα.

Ήδη ο Δήμος Μακρακώμης από την Κυριακή αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία των λαϊκών αγορών για να περιορίσει την κινητικότητα. Συγχρόνως η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας εισηγήθηκε στο αρμόδιο υπουργείο να ληφθούν έκτακτα περιοριστικά μέτρα για τους 2.000 κατοίκους της κοινότητας Σπερχειάδας του Δήμου Μακρακώμης πράγμα το οποίο ξεκίνησε από σήμερα στις 6.00 το πρωί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αστυνομικοί από το πρωί ελέγχουν τους δρόμους για την είσοδο και την έξοδο στην τοπική κοινότητα Σπερχειάδας και απαγορεύεται η οποιαδήποτε κυκλοφορία των κατοίκων.

Ήδη συνεργεία του δήμου έχουν αναλάβει την προμήθεια των κατοίκων με τα αναγκαία τρόφιμα ή φάρμακα ενώ παράλληλα κινητό συνεργείο του ΕΟΔΥ προχωρά σε rapid test στην περιοχή για να διαπιστωθεί η έκταση της διασποράς. Σύμφωνα με την απόφαση η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, η σκληρή καραντίνα που ισχύει μόνο στην τοπική κοινότητα Σπερχειάδας θα κρατήσει μέχρι τις 6.00 το πρωί της Πέμπτης 14 Ιανουαρίου 2021.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα που καταγράφονται στον δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων της ΠΕ Βοιωτίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, οδήγησε σε έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας όπου για για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19 αποφασίστηκε να επιβληθεί σκληρό lockdown και εντός των ορίων του δήμου Αλίαρτου-Θεσπιέων.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:

  • Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.
  • Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιαδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός του Δήμου, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.
  • Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών.
  • Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου κ.λπ.).
  • Λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
  • Λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.
  • Επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.Π.Α.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων της ως άνω Κοινότητας.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν από την Τετάρτη 06/01/2021 και ώρα 06:00 μέχρι την Παρασκευή 15/01/2021, οπότε και θα συνεδριάσει η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19 για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Nosokomeio, Meth, Ygeia, Koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξάνονται οι θάνατοι από κορονοϊό παρά τις λιγότερες νοσηλείες

Σε εβδομαδιαία βάση καταγράφηκαν 833 νέες εισαγωγές, με τα θετικά κρούσματα να παραμένουν σταθερά, ενώ ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη COVID-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 25. Στους 40 έφτασαν οι νεκροί.