ΓΔ: 2594.52 1.38% Τζίρος: 366.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:37
Φωτο: Shutterstock

Συνεχίζουν 4.000 συμβάσεις εργαζόμενων στα νοσοκομεία

Τη συνέχιση των συμβάσεων 4.000 εργαζομένων στα νοσοκομεία εξασφάλισε το υπουργείο Υγείας, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υφυπουργός, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Τη συνέχιση των συμβάσεων 4.000 εργαζομένων στα νοσοκομεία όλης της χώρας εξασφάλισε το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με τον αρμόδιο υφυπουργό, Βασίλη Κοντοζαμάνη. Όπως δήλωσε ο κ. Κοντοζαμάνης, σε αυτό συνετέλεσαν το υπουργείο Εργασίας και ο ΟΑΕΔ, αφού και οι εργαζόμενοι προέρχονται από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του Οργανισμού.

Μιλώντας για το έργο του υπουργείου ο κ. Κοντοζαμάνης υπογράμμισε οτι «Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι να καλύπτει επαρκώς τις ανάγκες του ΕΣΥ σε ανθρώπινο δυναμικό, προκειμένου κάθε πολίτης να έχει πρόσβαση σε ασφαλείς και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας».

Ενίσχυση των ιδιωτικών φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Παράλληλα θα ενισχυθεί ο προϋπολογισμός των ιδιωτικών φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και θα προβεί σε ρύθμιση, με τον ευνοϊκότερο δυνατό τρόπο, των παλαιών οφειλών τους προς τον ΕΟΠΥΥ, όπως ανακοίνωσε εχθές ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Με επιστολή του στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, ο υπουργός Υγείας εκφράζει «την πλήρη κατανόησή του στη δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι ιδιωτικοί φορείς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, από τις οριζόντιες περικοπές των προηγούμενων ετών και τη μη λήψη ουσιαστικών μέτρων διευκόλυνσής τους». Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγειάς, ο κ. Κικίλιας εκφράζει την πρόθεσή του να λάβει κάθε εφικτό μέτρο στην κατεύθυνση αντιμετώπισης του ζητήματος, παρά την προβληματική οικονομική κατάσταση που παρέλαβε για το 2019.

Αυτό τόνισε ο υπουργός και σε συνάντηση που πραγματοποίησε πρόσφατα με εκπροσώπους εργαστηριακών γιατρών, ιδιωτικών φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και ιατρικών ενώσεων, στην οποία τους είπε για μια ακόμη φορά ότι η ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αποτελεί βασική κυβερνητική προτεραιότητα.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Κένυας
ΔΙΕΘΝΗ

Πρώτος θάνατος από Έμπολα ανακοινώθηκε στην Κένυα

Καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος από Έμπολα στην Κένυα, με έναν Κενυάτη που επέστρεψε από το Κονγκό να πεθαίνει σε νοσοκομείο του Ναϊρόμπι. Η Κένυα γίνεται η τρίτη χώρα της περιοχής με κρούσμα σχετιζόμενο με την τρέχουσα επιδημία.
Τεχνητή νοημοσύνη απασχόληση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το MedWatch καλύπτει ψυχολόγους, οδοντιάτρους, φυσικοθεραπευτές και διαιτολόγους

Το MedWatch επεκτείνεται σε οδοντιάτρους, φυσικοθεραπευτές και διαιτολόγους, ενώ θα ακολουθήσουν και οι ψυχολόγοι μόλις θεσμοθετηθεί το πλαίσιο. Στόχος είναι ο ψηφιακός έλεγχος υπηρεσιών υγείας και η πανελλαδική εφαρμογή του συστήματος.
Άδωνις Γεωργιάδης φόρουμ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Το medwatch σταμάτησε άμεσα τη διαφήμιση δομών υγείας

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι με τη λειτουργία του medwatch έχουν μειωθεί κατά 91% οι παραβατικές διαφημίσεις και στόχος είναι η ενίσχυση της ασφάλειας και της εμπιστοσύνης στους γιατρούς πανελλαδικά.
Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ζητά και την παραίτηση του Υπ. Υγείας μετά τις αποκαλύψεις Πολάκη

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά την παραίτηση Γεωργιάδη μετά από αποκαλύψεις του Πολάκη ότι προωθούσε κλινική πλασμαφαίρεσης χωρίς ενδείξεις, σχετίζοντας το με υπόθεση που κόστισε πρόσφατα τη ζωή του Γιώργου Μαζωνάκη.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδονησία: Πάνω από 170.000 με αναπνευστικά προβλήματα λόγω πυρκαγιών

Πάνω από 170.000 άνθρωποι έχουν νοσήσει με αναπνευστικά προβλήματα στην Ινδονησία από τον Αύγουστο λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Ο αριθμός αυξήθηκε σημαντικά τους τελευταίους μήνες σε επτά επαρχίες.
Άδωνις Γεωργιάδης συνέντευξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Νέο βήμα προόδου για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Τα εγκαίνια της ανακαινισμένης Παιδιατρικής Κλινικής και της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας πραγματοποίησε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, υπογραμμίζοντας τη συνεισφορά της Περιφέρειας Θεσσαλίας.