ΓΔ: 1423.56 1.17% Τζίρος: 74.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Indymedia

Βίαια επίθεση κουκουλοφόρων στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

Οι κουκουλοφόροι εισήλθαν με τη βία στο γραφείο του πρύτανη όπου τον άρπαξαν από τον λαιμό και του κρέμασαν ταμπέλα. Μάστιγα οι βανδαλισμοί στα Πανεπιστήμια.

Μια επίθεση απίστευτης βιαιότητας πραγματοποιήθηκε εναντίον του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, Δημήτρη Μπουραντώνη από κουκουλοφόρους που εισέβαλλαν στο γραφείο του, το πρωί της Πέμπτης. Η χθεσινή επίθεση θεωρείται από τις βιαιότερες των τελευταίων χρόνων ενώ όπως λένε πανεπιστημιακοί

Οι κουκουλοφόροι αφού κατέστρεψαν το γραφείο της γραμματέως του εισήλθαν με τη βία στο γραφείο του πρύτανη, διαλύοντας τα πάντα, από κομπιούτερ μέχρι αντικείμενα ιδιαίτερης ιστορικής αξίας για το ίδρυμα.

Σε φωτογραφία που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο πρύτανης εμφανίζεται με περασμένη στον λαιμό του μια ταμπέλα, στην οποία αναγράφεται «αλληλεγγύη στις καταλήψεις». Οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν και σωματικά στον Πρύτανη, αρπάζοντας τον από τον λαιμό, ενώ εκτόξευσαν ύβρεις. Φεύγοντας έγραψαν και συνθήματα στους τοίχους, υπέρ των καταλήψεων δημόσιων κτιρίων.

Τα φαινόμενα βίας και βανδαλισμών στα ελληνικά πανεπιστήμια μετατρέπονται σε μάστιγα καθώς ομάδες κουκουλοφόρων εισβάλλουν και πραγματοποιούν σημαντικές φθορές. Οι Πρυτανικές Αρχές σε όλους τους τόνους διαμηνύουν ότι «η πανεπιστημιακή κοινότητα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών θα συνεχίσει να αγωνίζεται με σθένος και αφοσίωση για τη διασφάλιση της δημοκρατικής και εύρυθμης λειτουργίας του».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sxoleio, Panelladikes
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλαδικές 2024: Οι τάσεις των βάσεων ανά επιστημονικό πεδίο

Συνολικά, 90.416 υποψήφιοι συμμετείχαν στις Πανελλαδικές, διεκδικώντας μία από τις 68.851 διαθέσιμες θέσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Από αυτούς, οι 74.847 υποψήφιοι προέρχονται από τα ΓΕΛ και οι 15.569 από τα ΕΠΑΛ.
Epivatiko Ploio, Peiraias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκπτώσεις έως και 50% στα ακτοπλοϊκά των αναπληρωτών καθηγητών

Όπως σημείωσε ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης, η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος της διαρκούς μέριμνας αλλά και της ουσιαστικής αναγνώρισης του έργου των εκπαιδευτικών
ekpaideysi-panepistimia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεργασία ΕΚΔΔΑ - ΕΚΠΑ για τη διασύνδεση της εκπαίδευσης με το Δημόσιο

Προβλέπεται η συνεργασία και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, με σκοπό την ανάπτυξη νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για ζητήματα ψηφιακών δεξιοτήτων, καινοτομίας και πράσινης μετάβασης.