ΓΔ: 1482.43 1.23% Τζίρος: 89.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα λόγω των θυελλωδών βοριάδων

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, η μέγιστη ένταση των ανέμων στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θα φτάσει σε ένταση τα 8 μποφόρ.

Ενίσχυση θα παρουσιάσουν σήμερα οι βόρειοι άνεμοι στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο, με συνέπεια να αυξάνεται ο κίνδυνος πυρκαγιάς. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, η μέγιστη ένταση των ανέμων στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θα φτάσει σε ένταση τα 8 μποφόρ.

Οι ενισχυμένοι άνεμοι θα έχουν ως αποτέλεσμα τον αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς στα ανατολικά τμήματα της χώρας, σύμφωνα με τον καναδικό πυρο-μετεωρολογικό δείκτη, ο οποίος υπολογίζεται από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/Meteo.gr και περιλαμβάνεται στις υπηρεσίες και προϊόντα που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος DISARM.

Αναλυτικότερα, πολύ υψηλός εκτιμάται ότι είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς το Σάββατο στην Αττική, στη Νότια Εύβοια, στη Νοτιοανατολική Πελοπόννησο, στα νησιά του Κεντρικού και Ανατολικού Αιγαίου και στη Νότια Κρήτη.

Όσον αφορά γενικότερα τον καιρό, σήμερα προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο, με μικρή πιθανότητα τοπικών ασθενών βροχών σε Σποράδες, Βόρεια Εύβοια και Βόρεια Κρήτη, καθώς και μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 30 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 11 έως 27 βαθμούς), 20 έως 29 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 31 βαθμούς), 21 έως 33 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο έως τους 34 βαθμούς Κελσίου), 23 έως 28 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 21 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα (στην Ανατολική Ρόδο έως τους 36 βαθμούς).

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, ενώ μετά το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Fotia, Foties, Pyrkagia, Pyrkagies
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιά στο Κατσιμίδι: Ξεπερνούν τα 100 χιλιόμετρα την ώρα οι ριπές των ανέμων

Όλες οι δυνάμεις συντονίζονται από το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Στις 3 και 47 το μεσημέρι, εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για την ενημέρωση των κατοίκων στις πλησιέστερες περιοχές της πυρκαγιάς.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Tην Τετάρτη απολογούνται οι 13 επιβαίνοντες της θαλαμηγού «Περσεφόνη»

Τη «Περσεφόνη» είχαν νοικιάσει άτομα από το Καζακστάν, τα οποία πραγματοποιούσαν διακοπές στην Ελλάδα. Από αυτήν φέρεται να εκτοξεύτηκαν πυροτεχνήματα, που προκάλεσαν πυρκαγιά σε δασική έκταση της Ύδρας, το βραδύ, της 21ης Ιουνίου 2024.
Fotia, Foties, Pyrkagia, Pyrkagies
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενισχύεται η πυροσβεστική στην Άνδρο όπου και μαίνεται πυρκαγιά

Στην Αττική από το πρωί εκδηλώθηκαν πυρκαγιές σε Σαλαμίνα, Καλύβια και Μαρκόπουλο που χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής τέθηκαν γρήγορα υπό έλεγχο, ενώ οριοθετήθηκε και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον Ασπρόπυργο.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία - Σε ύφεση οι πυρκαγιές σε Μεγαλόπολη και Κρανίδι

Στο μεταξύ χθες το βράδυ λίγο πριν τις 11 ξέσπασε φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μπίστι της Ύδρας. Για την κατάσβεση της επιχειρούν 3 πυροσβέστες με 1 όχημα, 5 εθελοντές και ένα ελικόπτερο.