ΓΔ: 2056.38 1.09% Τζίρος: 221.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φωτο: ΓΕΚ Τέρνα

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Δωρεάν διαγνωστικός έλεγχος Covid-19 για τους εργαζόμενους του ομίλου

Στο πλαίσιο του Σχεδίου Επιχειρησιακής Συνέχειας, που είχε καταρτιστεί με στόχο τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας σε περιπτώσεις κρίσεων.

Δωρεάν διαγνωστικό έλεγχο μοριακής ανίχνευσης του ιού στο σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού του παρέχει ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, με στόχο την ασφαλή επιστροφή όλων των εργαζομένων στις θέσεις εργασίας τους μετά το πέρας των θερινών διακοπών, αλλά και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Το Σχέδιο Επιχειρησιακής Συνέχειας του Ομίλου, που είχε καταρτιστεί με στόχο τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας σε περιπτώσεις κρίσεων, περιλαμβάνει αυστηρούς κανόνες λειτουργίας σε όλα τα σημεία παρουσίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ η εφαρμογή του παρακολουθείται καθημερινά από ειδική ομάδα εργασίας που έχει συσταθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας και στην οποία συμμετέχουν στελέχη του ομίλου, αλλά και εξειδικευμένοι επιστημονικοί συνεργάτες.

Στο πλαίσιο του Σχεδίου προβλέπεται, μεταξύ άλλων, πρόγραμμα απομακρυσμένης ή εκ περιτροπής εργασίας, ειδική μέριμνα για τους ευάλωτους εργαζόμενους, δραστικός περιορισμός των ταξιδιών στα απολύτως αναγκαία, καθώς και των συσκέψεων ή/και εκδηλώσεων με φυσική παρουσία, κάνοντας αντ’ αυτών χρήση όλων των δυνατοτήτων που προσφέρει η τεχνολογία.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του ομίλου, από την πρώτη φάση της υγειονομικής κρίσης, μερίμνησε και για τον ασφαλή επαναπατρισμό εκατοντάδων στελεχών του κι εργαζομένων σε έργα του που υλοποιούνται εκτός Ελλάδας, ακόμα και με ειδικά ναυλωμένες πτήσεις, όπου αυτό κρίθηκε απαραίτητο.

Επιπλέον, υλοποιεί ένα μεγάλο πρόγραμμα στήριξης του ΕΣΥ με δωρεές εξοπλισμού και αναλώσιμων υλικών σε νοσοκομεία αναφοράς, τόσο στην πρωτεύουσα όσο και στην περιφέρεια της χώρας, καθώς και σε κέντρα υγείας σε περιοχές όπου δραστηριοποιείται. Ενδεικτικά, μέχρι σήμερα έχουν εξοπλιστεί πλήρως οκτώ κλίνες ΜΕΘ του Αττικού Νοσοκομείου, έχουν αγοραστεί στολές και αναλώσιμα για το νοσοκομείο Ευαγγελισμός, οικίσκοι πρώτης εξέτασης ή νοσηλείας, καθώς και εξοπλισμός κι αναλώσιμα για νοσοκομεία αναφοράς της περιφέρειας και για κέντρα υγείας σε Αττική, Κρήτη, Πτολεμαΐδα, Σέρρες, Ιωάννινα, Εύβοια κ.ά.. Το πρόγραμμα δωρεών συνεχίζεται, καθώς οι ανάγκες παραμένουν μεγάλες και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα.

Τέλος, ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ συνεχίζει τη δυναμική εκτέλεση ενός μεγάλου επενδυτικού προγράμματος της τάξης των 4 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, στους τομείς της καθαρής ενέργειας και των υποδομών, με στόχο τη δημιουργία περίπου 20.000 νέων θέσεων εργασίας την προσεχή πενταετία, τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σημαντική αύξηση +22,5% στα κέρδη ανα μετοχή της ΓΕΚ Τέρνα στο α' εξάμηνο

Τα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν κατά +36,7% και ανήλθαν στα 68,1 εκατ. Στα 2 δισ. η ρευστότητα μετά και την πρόσφατη επιτυχημένη έκδοση του εταιρικού ομολόγου, στα 6,3 δισ. το υπογεγραμμένο κατασκευαστικό ανεκτέλεστο.
Τελετή Χρηματιστηρίου Αθηνών
ΑΓΟΡΕΣ

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ξεκινά η διαπραγμάτευση νέου ομολογιακού στο ΧΑ

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ γιόρτασε την έναρξη διαπραγμάτευσης του ομολογιακού της δανείου στο ΧΑ με σημαντική υπερκάλυψη. Η εταιρεία δήλωσε έτοιμη να επενδύσει τα αντληθέντα κεφάλαια σε κρίσιμους τομείς, ενισχύοντας την ελληνική οικονομία.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Kαλύφθηκε 2,4 φορές η έκδοση του ομολόγου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Συγκεντρώθηκαν προσφορές 1,2 δισ. ενώ η εταιρεία ζητούσε 500 εκατ. ευρώ. Είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχει προσφερθεί για εταιρικό ομόλογο στην ελληνική αγορά. Στο 3,2% καθορίστηκε το κουπόνι των ομολογιών.
Γιώργος Περδικάρης
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περδικάρης: Εθνικό πρόγραμμα υποδομών για αποφυγή επενδυτικού κενού

Ο πρόεδρος της ΤΕΡΝΑ, Γ. Περδικάρης, επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει ένα εθνικό πρόγραμμα υποδομών για την επόμενη 20ετία, τονίζοντας την ανάγκη άμεσων ενεργειών ώστε να μην υπάρξει επενδυτικό κενό μετά το 2026.