ΓΔ: 2674.41 2.23% Τζίρος: 330.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:04:41
Δικαστήριο-Τέμπη
Φώτο: Το εσωτερικό της αίθουσας που πραγματοποιείται η δίκη για τα Τέμπη. Credits: Dimitris Kapantais / SOOC

Δίκη Τεμπών: Συνεχίζονται οι καταθέσεις μαρτύρων στις 18 Νοεμβρίου

Συνεχίστηκαν στις 18 Νοεμβρίου οι καταθέσεις μαρτύρων για το δυστύχημα στα Τέμπη, με δύο επιζώντες να περιγράφουν τις δραματικές στιγμές που έζησαν και να μιλούν για τα συναισθήματα φόβου, ενοχής και ανασφάλειας που τους διακατέχουν.

Συνεχίζονται οι καταθέσεις μαρτύρων στη δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, με τη σημερινή συνεδρίαση να επικεντρώνεται στις μαρτυρίες επιζώντων. Οι καταθέσεις ρίχνουν φως στις δραματικές στιγμές που έζησαν οι επιβάτες του Intercity, περιγράφοντας τις συνθήκες αμέσως μετά τη σύγκρουση.

Ο Δημήτριος Κωσταρέλος, επιβάτης του δεύτερου βαγονιού, ανέφερε ότι το βαγόνι ανετράπη και επικράτησε χάος για περίπου δέκα δευτερόλεπτα. Όπως κατέθεσε, υπήρχαν εστίες φωτιάς μέσα στο βαγόνι και οι επιβάτες προσπαθούσαν να βρουν τρόπο διαφυγής.

Αντίστοιχα, ο Κωνσταντίνος Τοπουζίδης μίλησε για το αίσθημα εγκλωβισμού που βίωσε, αλλά και για τις τύψεις που τον βαραίνουν μετά το δυστύχημα. Περιέγραψε πως μετά την έξοδο από το βαγόνι, αστυνομικός τους καθοδήγησε είτε προς λεωφορείο για Θεσσαλονίκη είτε προς τα ασθενοφόρα που είχαν φτάσει στο σημείο.

Οι νεαροί επιβάτες επισήμαναν πως η αμαξοστοιχία είχε πραγματοποιήσει στάση λίγο μετά την αναχώρησή της από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Λάρισας, γεγονός που αναφέρθηκε και από άλλους μάρτυρες.

Στο τρίτο βαγόνι βρισκόταν ο Πέτκος Σταυρόπουλος με τη σύζυγό του, Χέιζελ Λορρραίν Χάγγινς. Ο κ. Σταυρόπουλος τόνισε τη σημασία της απόδοσης δικαιοσύνης για το συμβάν, ενώ η κα Χάγγινς χαρακτήρισε το δυστύχημα «έγκλημα» και υπογράμμισε την ανάγκη υπευθυνότητας σε κάθε θέση εργασίας.

Κατάθεση έδωσε και ο Ρομπέρτο Ντρίστι, ένας από τους λίγους επιζώντες του κυλικείου. Περιέγραψε τη στιγμή της σύγκρουσης, τις προσπάθειές του να διαφύγει από το βαγόνι που είχε τυλιχθεί στις φλόγες και τις δύσκολες ώρες που ακολούθησαν. Όπως ανέφερε, παρέμεινε σε κώμα για έξι ημέρες και νοσηλεύτηκε επί δύο μήνες με σοβαρά τραύματα.

Η επόμενη συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων έχει προγραμματιστεί για τις 18 Νοεμβρίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ